Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilişimciler hazır, destekleyin

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2018 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2018 00:01

Bursa’ya artı değer kazandıran bilgisayar, iletişim ve elektronik alanında faaliyetlerini yoğunlaştıran gençlerden oluşan Bilişim Sektörü İşadamları ve Profesyonelleri Derneği’nin (BİSİAD) genel kurulu, geçtiğimiz hafta sonu De Luxe Plaza’da gerçekleşti. Binayı inşa edenler her ayrıntıyı düşünmüşler, konforlu ve rahat bir mekan…

Dernek üyeleri arasında; elektrikli otomobil üreten, belediyelere yazılım yapan, manyetik kartlarda söz sahibi olan, veri bankası kuran, bir işyerini anahtar teslim bilgisayarla donatan, savunma sanayine özel yazılım üreten, giriş-çıkış kartlarında yeniliklere imza atan ve bilişim alanında ne gerekiyorsa onu yapan girişimciler var.

1998 yılında aralarında CHP il eski başkanı Şadi Özdemir’in de bulunduğu genç girişimcilerin kurduğu dernek, geçen 20 yılda büyük adımlar attı. Örneğin Uludağ Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği bölümü açılması için yoğun çaba harcamaları ve sonunda Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın olurunu almaları derneğin gücünü göstermesi açısından artı puan… Sektör olarak kabul gördüler zaman içinde. Artık Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) komiteleri, BTSO Meclisi’nde üyeleri var. Az buz şey değil tüm bu kazanımlar.

Dünya yazılım üzerinde dönüyor artık. Dünyanın her yerinde insanlar bilgisayara aşina… Bilgi de orada, hayat da… Bankalar oradan işlem yapıyor, eşinizle orada tanışıyorsunuz… Size ait tüm fotoğraflar orada. Saklamak istediğiniz ne kadar sırrınız varsa ortalıkta… Şifresiz giremediğiniz siteler de orada… Doktorunuzla oradan konuşuyor, yemeklerinizi oradan sipariş veriyorsunuz. Dünyayı küçücük bir köye çeviren programları yazanlarla birlikte olmak heyecan verici…

AS TV’den tanıdığım Hande Vatansever, derneğin eli kolu olmuş mesela… Genel Sekreter Nesrin Erdem tam bir profesyonel. Derneğin saymanı İdris Doğrul, ağabey tavırlarıyla dikkatimi çekiyor; sözlerini sakınmıyor ama kırmadan söylüyor. Derneğin 4 dönem başkanlığını yürüten Osman Akın, işinin ehli ve zekasını Türkiye için harcamaktan mutlu olan bir isim. Kolay değil 12 yıl görev yapmak ve bu arada dernek kasasından bir bardak çay bile içmemek… “Bırakmayı bilmek gerek. Yoksa BESOB Başkanı Arif Tak gibi olacaktım” sözünü alkışladım.

Öyle çok etkinlik yapılmış ki anlatamam burada… Ankara’da siyasilerle görüşmeler, sempozyumlar, ziyaretler, gelenler, gidenler, kahvaltılar, yemekler, daha neler neler… Tüm işlerini sponsorlarla yürütmüşler… Dernek yönetiminin başarısı da buradan geliyor zaten… İkna edebilmişler kurumları… Şimdi kasalarında 7 bin 649 Lira 79 kuruşları var. Aidatlar; giriş 500, yıllık 600 TL olarak bağıtlandı. Alacakları da var üyelerden… Dernek saymanı İdris Doğrul, “Kapınızda yatarım o aidatları alırım” deyince herkes gülümsedi…

Divan başkanlığını, Prodes Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı Şadi Özdemir’in yaptığı genel kurulda; derneğin yeni yönetimi şu şekilde oluştu; Başkan Dağhan UZGUR, başkan yardımcısı Ertan Yılmaz, genel sekreter Nesrin Erdem, sayman İdris Doğrul; Üyeler M. Serkan Aksoy, Hüseyin Ocağışen, Yiğit Kiremitçi, Turan Almammadov ve Ertuğrul Bektaş…

12 yıl aradan sonra başkanlık görevini bırakan Osman Akın’ın eski yönetim kurulu üyelerine birer anı plaketi vermesi güzel bir jest oldu. Plaketleri kendi cebinden yaptırdığını söyledi. Bu arada Mehmet Doğrul’a verilen “En istikrarlı ve en sadık üye plaketi” herkesin dikkatini çekti… Yüksekliği 50, eni 35 cm olan bu devasa plaket dernek tarihine geçti sanırım.

Genel kurulda hatıralarda kalacak bir başka ayrıntı daha var… Osman Akın’ın yeni başkan Dağhan Uzgur’a miras bıraktığı Şeyh Edebali’ye ait “Ey oğul” diye başlayan nasihatleri ile Nazım Hikmet’in “Veda” şiiri… Akın, her ikisini de çok içten okudu ve kürsüden indi… Buradan bir kez daha alkışlıyorum…

MARSİFED Başkanı Ramazan Kaya ile Türkiye Bilişim Dernekleri Federasyonu (TÜBİFED) Başkanı Şenol Anlaş da genel kurula katılanlar arasındaydı…

BTSO’nun mottosu, “Bursa büyürse Türkiye büyür”… O halde bilişim sektörüne gereken tüm kolaylıklar sağlanmalı ve yazılımcılar el üstünde tutulmalı.

Başka da bir yolu yok zaten…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.