Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşlılar İnternetle Hayat Buluyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gazihan Alankuş, Yaşlıların İnternet Üzerinden Oyun Oynayabildiğini Görünce Motivasyonları Yükseliyor Ve Bilgisayarla İlgili Sorunlarını Çözebildiklerini Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yaşlılar İnternetle Hayat Buluyor
Teknolojik gelişme ve erişebilirlikle birlikte internet kullanımı yaşlılar arasında yaygınlaşıyor. Uzmanlar, teknolojinin yaygınlaşması ve yaşlı nüfusun isteğinin artmasıyla internet kullanım oranının yükseldiğine dikkat çekiyor.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, internet kullanan yaşlıların oranı 2014 yılında yüzde 5 iken, 2015 yılında yüzde 5,6’ya yükseldi. İnternet kullanan yaşlı erkeklerin oranı 2015 yılında yüzde 8,8 iken yaşlı kadınların oranı yüzde 2,8 oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gazihan Alankuş, genel kullanıcı için olan uygulamaların yaşlıları zorlayabildiğini belirterek, “Yaşlılara uygun uygulama olunca onları kullanmaya başlıyorlar. Yaşlılık dönemlerinde göz ile ilgili problem olabilir. Büyük yazılar, okunaklı ve yüksek kontrastlı, resimler kullanımı arttırıyor. Özellikle, yaşlı nüfus akrabalarıyla iletişimde olmak istiyor. Teknolojik gelişmeler de buna olanak tanıyor. Bu da internet kullanımına yönelik isteklerinin artmasını sağlıyor” dedi.
“MOTİVASYONLARI YÜKSELİYOR”
Yrd. Doç. Dr. Alankuş, yaşlı nüfusun yeni olanı denemeyi sevmediğini, bu nedenle tasarımların son kullanıcı hatasını telafi etmeye yönelik hazırlanması gerektiğini ifade etti. Teknoloji her geçen gün iyileştiği için kullanma oranının arttığını belirten Alankuş, “Yaşlılar, tavla, okey gibi bildikleri oyunları oynamayı seviyor. İnternet üzerinden oyun oynayabildiğini görünce motivasyonları yükseliyor ve bilgisayarla ilgili sorunlarını çözebiliyor. Motivasyonun yükselmesiyle zorlukları aşıyorlar” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.