Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Zirvelerin İlgi Odağı Olmayı Sürdürüyor

Son günlerde terör örgütlerinin hedefi haline gelen Türkiye yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen ilgi odağı olmayı sürdürürken, bu kez de Siber Güvenlik Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak. Siber güvenlik uzmanları ve hackerları bir araya getirecek...

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2016 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2016 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Son günlerde terör örgütlerinin hedefi haline gelen Türkiye yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen ilgi odağı olmayı sürdürürken, bu kez de Siber Güvenlik Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak. Siber güvenlik uzmanları ve hackerları bir araya getirecek zirve ile ilgili konuşan LOCARD Global Cyber Security Summit Kurucu Ortağı ve Direktörü Igor Lukic, “Küresel siber terör sadece Türkiye’yi değil, tüm dünyayı tehdit ediyor” dedi.
Siber güvenlik alanında dünyanın önde gelen uzmanları ve hackerlar, LOCARD Global Cyber Security Summit’te buluşacak. 20-21 Mayıs tarihlerinde İstanbul Steigenberger Hotel Maslak’ta düzenlenecek zirvede siber güvenlik alanındaki güncel konular ve gelecekte oluşabilecek riskler mercek altına alınacak. Türkiye’de düzenlenen ilk global siber güvenlik zirvesi olma özelliğini taşıyan LOCARD Global Cyber Security Summit’e siber güvenlik uzmanları ve hackerlar, kamuda bu alanda çalışan yetkililer, şirketlerin üst düzey güvenlik çalışanları katılacak.
Zirve ile ilgili İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan LOCARD Global Cyber Security Summit Kurucu Ortağı ve Direktörü Igor Lukic, “LOCARD konferansı 20 Mayıs’ta İstanbul’da başlayacak. Konferansın hepimiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü karşı karşıya olduğumuz siber tehditleri ele alacağız. Günümüzde kişisel bilgilerimizin çalındığı, şirketlerimizin saldırıya uğradığı ve sosyal düzeni tehdit eden çok sayıda saldırıya maruz kalıyoruz. Bu yüzden kilit bir nokta olan İstanbul’da böyle bir konferans düzenleyerek siber tehditleri değerlendirmemiz çok önemli” dedi.
Bu zirvenin siber güvenlik açısından önemine dikkat çeken Lukic, “LOCARD’ın sloganı ’Güvende misiniz?’ Bu çok basit soru altında büyük bir anlam saklıyor. Çünkü birçok firma ve devlet çalışma içinde bulundukları çevrede siber güvenlik sorunlarına nasıl cevap vereceklerini bilmiyor. LOCARD’a katılacak olan uzmanlar birçok kişinin cevabını bilmediği konuda konuşacak ve bizi bilgilendirecek” şeklinde konuştu.
“SİBER TERÖR TÜM DÜNYAYI TEHDİT EDİYOR”
Siber terörün birçok ülkeyi olumsuz etkilediğini dile getiren Lukic, “Küresel siber terör, sadece Türkiye’yi değil tüm dünyayı tehdit ediyor. Siber suçlular toplum düzenini bozmak için teknolojiyi kullanıyor. Devletlerin ve güvenlik kurumlarının gerekli adımları atarak temel altyapı tesislerini koruma altına alması gerekiyor. Dikkat etmemiz gereken bir nokta, siber terörün de gerçek hayattaki terör saldırıları kadar etkili olabileceği. LOCARD konferansında siber savaşları da konu alacağız. Siber savaşlar hakkında bilgi edinmemiz çok önemli. Çünkü bugün farkında olmasak bile bu savaşlar bize zarar veriyor. Siber savaşın özelliği onu duymamamız. Birçok ülke siber savaş teknolojilerini kullanarak birbirlerine saldırıyor ama biz bunların farkına varmıyoruz. Bu konu özellikle devletlerin siber savaş birimleri tarafından çok dikkatli değerlendirilmeli ve ülkeler savunma ve saldırı olmak üzere siber savaş taktikleri benimsemeliler” ifadelerini kullandı.
“HER DEVLET STRATEJİ BİRİMİ KURMALI”
Siber güvenlik konusunda devletlerin de yeni adımlar atması gerektiğini vurgulayan Igor Lukic, “Devletler için siber güvenlik artık önceliğe sahip konulardan biri. Her devlet bu konuyla ilgilenmek için stratejik birimler kurmalı. Devletler sürekli olarak güncellenen bir siber güvenlik planına sahip olmalı ve bu alandaki uzmanlarla hareket etmeli. Özelikle Gelişmiş Sürekli Saldırılara (APT) karşı anında cevap verecek yeteneğe erişilmeli. Küresel siber güvenlik alanında en çok dikkatli olması gerekenler devletler. Şunu düşünün eğer bir parlamentodaki tek bir vekilin bilgilerini ele geçirirseniz, tüm parlamento tehdit altına girer. Bu yüzden devletler tüm vekillerini ve birimlerini çok iyi korumak zorunda. Örneğin ABD bu konuda dünyadaki en dikkatli ülkelerden biri. Devlet kurumlarında çalışanlar kullandıkları akıllı telefonlardan dizüstü bilgisayarlara kadar belli kurallara uymak zorunda. Siber güvenlikte başarıya ulaşmak çok zor. Devletler ve özel firmalar siber güvenliğin ne gibi tehditler içerdiğini çok iyi anlamalı ve buna karşı önlem almalı” diye konuştu.
İstanbul’u tercih etmelerinin nedenini de açıklayan Igor Lukic, “İlk LOCARD konferansı için İstanbul’u seçmemizin sebebi çok merkezi bir yerde olması. İstanbul dünyanın teknoloji merkezlerinden bir tanesi. İstanbul’un sadece Avrupa değil, tüm uluslararası bağlantılar için merkezi bir noktada yer alması da LOCARD için en ideal yer olmasını sağlıyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.