Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Standartları Enstitüsü havacılık sektöründe etkinliğini artırmayı hedefliyor

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Deney ve Kalibrasyon Merkez Başkanı Abdullah Haltaş, Enstitünün laboratuvar ve havacılık sektöründeki sertifikasyon tecrübesi ve yetkin teknik personeli ile milli hava araçlarının üretimi konusunda atılacak...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Deney ve Kalibrasyon Merkez Başkanı Abdullah Haltaş, Enstitünün laboratuvar ve havacılık sektöründeki sertifikasyon tecrübesi ve yetkin teknik personeli ile milli hava araçlarının üretimi konusunda atılacak adımlarda önemli katkı sağlayabilecek kurumlardan biri olduğunu söyledi.
Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü yetkililerinden oluşan teknik heyet, Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) Gebze’deki Kalite Kampüsü ile Tuzla Kampüsü’nü ziyaret etti. TSE’nin havacılık sektörüne ilişkin laboratuvar altyapısının incelendiği ziyarette, heyetlerin katılımı ile değerlendirme toplantısı da gerçekleştirildi. Toplantıda Havacılık Teknolojileri Test ve Mükemmeliyet Merkezi Fizibilite Etüdü Projesi konuşulurken, TSE’nin sivil havacılık sektörüne sunduğu ve sivil havacılıkta kullanılan donanımlara yönelik testleri içeren en önemli standart olan RTCA/DO-160G kapsamında yapılabilen deneyler hakkında da bilgi verildi. Toplantıda ileriye dönük olarak oluşturulması planlanan havacılık sektörü test merkezinde TSE’nin sunabileceği katkılar değerlendirildi. Toplantıda ayrıca Türk Hava Yolları Teknik A.Ş’nin yanmazlık deneyleri konusunda alt yüklenicisi olarak hizmet veren TSE Yangın ve Akustik Laboratuvarı’nın çalışmaları anlatıldı. TSE tarafından gerçekleştirilebilen RTCA/DO-160G’deki diğer deneylerin de alt yüklenici sözleşmesi kapsamına alınması yönünde atılacak adımlar da bu kapsamda değerlendirildi.
TSE Deney ve Kalibrasyon Merkez Başkanı Abdullah Haltaş, Enstitünün laboratuvar ve havacılık sektöründeki sertifikasyon tecrübesi ve yetkin teknik personeli ile milli hava araçlarının üretimi konusunda atılacak adımlarda önemli katkı sağlayabilecek kurumlardan biri olduğunun altını çizdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.