Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teknoloji üssü Tayvan Ankara ile iş birliği yapmak istiyor

Yüksek teknoloji ürünü akıllı makinelere yaptığı yatırımlar sayesinde teknoloji üssüne dönüşen Tayvan, Ankaralı iş adamları ile iş birliği yapmak istiyor.Tayvan Ekonomi Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan Tayvan Dış Ticaret...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yüksek teknoloji ürünü akıllı makinelere yaptığı yatırımlar sayesinde teknoloji üssüne dönüşen Tayvan, Ankaralı iş adamları ile iş birliği yapmak istiyor.
Tayvan Ekonomi Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan Tayvan Dış Ticaret Girişimi Bürosu’nun (BOFT) Dış Ticareti Geliştirme Kurulu (TAITRA) yetkilileri Ankara Ticaret Odası’nı (ATO) ziyaret etti. ATO üyeleriyle ticari ilişkileri geliştirmek ve makine alım satımı ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’ya gelen heyeti ATO Başkanvekili Mehmet Aypek ağırladı.
“İş birliğine hazırız”
Aypek, konuk heyete Ankara Ticaret Odası hakkında bilgiler verdi. 150 bin üyesi bulunan ATO’nun, İstanbul Ticaret Odası’ndan sonra Türkiye’nin en büyük odası olduğunu hatırlatarak, üyelerinin inşaat ağırlıklı olmak üzere ticaretin her alanında faaliyet gösterdiklerini bildirdi. Tayvanlı iş adamları ile iş birliğine hazır olduklarını bildiren Aypek, “Üyelerimizin dış pazarlardaki rekabet gücünü ve ihracat kapasitelerini artırmak için Tayvan ile ticari ilişkilerimizi geliştirmeyi arzuluyoruz” şeklinde konuştu.
“Tayvan fuarlarına bekliyoruz”
TAITRA Başkanı ve CEO’su Win-Jung Huang da konuşmasında Ankara’nın inşaat, makine, savunma ve havacılık alanında gelişmiş bir il olduğuna dikkat çekerek, “Ankara’ya uğramadan ülkemize dönersek kendimizi Türkiye’ye gelmiş saymıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Bu faaliyetlerimizi Ankara’da da tanıtmak istiyoruz”
Tayvan’ın artık yüksek teknoloji ürünü akıllı makinelere yatırım yaptığını anlatan Huang, “Bu faaliyetlerimizi Ankara’da da tanıtmak istiyoruz. Tayvanlı şirketleri ATO aracılığıyla Türk şirketleriyle tanıştırmak istiyoruz. TAITRA olarak biz de Ankara Ticaret Odası gibi ülkeler arasında bir köprü görevi görüyoruz” diye konuştu.
Tayvan’da 300’den fazla ticari fuar düzenlendiğini vurgulayan Huang, “Türk ürünleri satmak için sizleri fuarlara bekliyoruz” dedi.
Huang, ithalatta dünyanın en büyük 18’inci ülkesi Tayvan’ın çok büyük imkanlara sahip büyük bir pazar olduğunu da sözlerine ekledi.
Tayvan Ekonomi Bakanlığı Dış Ticareti Girişimi Bürosu Genel Müdürü Hsiu-Ying Yang ise TAITRA ile ATO arasında mutabakat anlaşması olduğunu hatırlatarak bu anlaşmadan yola çıkarak iki ülke arasındaki ilişkileri özellikle makine sektöründe geliştirmek istediklerini söyledi. Makine sektöründe ilişkilerin gelişeceğinden umutlu olduğunu söyleyen Yang, Tayvan’ın elektronik ticarette de çok ilerlediğini, ilgilenen firmaları ülkelerindeki fuarlara beklediklerini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.