Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tatilcilere hırsızlık uyarısı

Güvenlikciler, sıcak havaların gelmesi ile birlikte tatile çıkacak vatandaşlara uyarılarda bulunarak, olabilecek olası bir hırsızlık olaylarına karşı gerekli tedbirlerin alınmasını önerdi.Yaz aylarında hırsızlıkların daha fazla olduğuna...

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 09:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güvenlikciler, sıcak havaların gelmesi ile birlikte tatile çıkacak vatandaşlara uyarılarda bulunarak, olabilecek olası bir hırsızlık olaylarına karşı gerekli tedbirlerin alınmasını önerdi.
Yaz aylarında hırsızlıkların daha fazla olduğuna dikkat çeken güvenlikçiler, alınması gereken önlemlerin göz ardı edilmemesini istedi.
Bu konuda vatandaşlara da büyük görevler düştüğünü kaydeden Şükür Elektronik Bilişim Güvenlik Sistemleri Sahibi Yusuf Şükür “Yazlığa gidenler, evlerinden, işyerlerinden çıkarken kapılarını tam olarak kilitlediklerinden iyice emin olsunlar ve mutlaka güvenlik sistemlerini kontrol ettirsinler.”
Işıklandırma ve güvenlik sistemlerinin caydırıcı olduğunu hatırlatan Şükür, ”Evinizin, işyerinizin etrafını ışıklandırın, alarm sistemi kurun, çıkmadan kapı ve pencereleri iyice kilitleyin. Yoksa mutlaka evinize, sitenize, apartmanınıza alarm ve kamera güvenlik sistemi yaptırın. Bunlar varsa da tatile çıkmadan önce bakımlarını ve kontrollerini yaptırın. Bunlar hırsızlıklara karşı önemli bir caydırıcı unsur olduğu gibi hırsızların yakalanması ve kimlik tespitleri açısından da önemlidir" açıklamasında bulundu.
Ev ve işyeri güvenliğinin cep telefonlarından dahi takip edilebileceğini de kaydeden Şükür Elektronik Bilişim Güvenlik Sistemleri Sahibi Yusuf Şükür, “Evinizin tüm güvenliğini cep telefonunuzdan yönetebilirsiniz. Ev ve iş yerlerinde kullanım için uygun olan güvenlik sistemi aynı zamanda güvenlik kamerası da içermektedir. Güvenlik kamerası sayesinde belirlediğiniz noktaları izleyebilirsiniz. Cep telefonunuzdan tüm sisteme erişebilirsiniz. Alarm sistemini kurabilir ve kapatabilirsiniz. Sistemin herhangi bir uyaranla karşılaşması halinde sizi cep telefonunuz üzerinden sesli veya mesaj yoluyla uyarmaktadır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.