Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

OMÜ’lü Öğrenciler, Geleceğin Mühendislerini Eğitiyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) öğrencileri, ortaokul öğrencilerine bilişim teknolojileri hakkında eğitim verdiler.OMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü(IEEE), Özgür Yazılım...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
OMÜ’lü Öğrenciler, Geleceğin Mühendislerini Eğitiyor
Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) öğrencileri, ortaokul öğrencilerine bilişim teknolojileri hakkında eğitim verdiler.
OMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü(IEEE), Özgür Yazılım Açık Kaynak Topluluğu ve Siber Güvenlik Topluluğu; İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Seyfi Demirsoy Ortaokulu’nda basit düzeyde algoritma eğitimi verdiler. Diğer bir anlamda bir problemin çözüm aşamalarını sağlayan, takip edilmesi gereken yolu bilişim teknolojilerinde kullanmanın ipuçlarını kodlama dersiyle öğrencilere anlattılar.
ÖĞRENCİLER, ERKEN YAŞTA EĞİTİMİN ÖNEMİNE VURGU YAPTILAR
Minik parmakların bilgisayar teknolojilerinde farkındalık sağlaması için yapılan sosyal sorumluluk projesi oyunlar eşliğinde çocuklara anlatıldı. Geleceğin mühendislerini ülkeye kazandırmaya çalışan öğrenci kulüpleri, bu işe henüz ortaokul düzeyindeki çocuklarla başlanması gerektiğini, geleceklerini şekillendiren çocukların böyle bir eğitimi bu yaşta almalarının onları daha bilinçli farkındalığı yüksek bireyler olarak geleceğe hazırlanacaklarını belirttiler. Etkinliğe üç farklı öğrenci topluluğundan 30’u aşkın gönüllü katılımı ile Atakum ilçesinde bulunan Seyfi Demirsoy Ortaokulu’nda 140’a yakın 7.sınıf öğrencisine Microsoft, Apple ve Google gibi yazılım devlerinin desteklediği ’code.org’ internet sitesi aracılığıyla oyunlar kullanılarak bir bilgisayar programının nasıl yazıldığı anlatıldı.
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin desteği ve topluluklardan gelen üyelerin gösterdiği özveri sayesinde etkinlik keyifli bir atmosferde gerçekleşti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.