Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli insansı robot fabrikası açıldı

Konya’da kurulan Türkiye’nin ilk insansı robot fabrikasının açılışı yapıldı. Açılışa katılanlar insansı robotlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2017 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2017 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Konya’da kurulan Türkiye’nin ilk insansı robot fabrikasının açılışı yapıldı. Açılışa katılanlar insansı robotlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Konya - Adana yolunda Akınsoft yazılım firmasının 20 milyon lira yatırımla kurduğu Türkiye’nin ilk insansı robot fabrikasının resmi açılışı törenle yapıldı. Fabrika içindeki alanda düzenlenen açılış törenine Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, KTO-Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, sektör temsilcileri ve firma çalışanları katıldı.

Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Akın törende yaptığı konuşmada, 2 bin 700 metrekare kapalı alanda Türkiye’nin ilk insansı robot fabrikasında seri üretime geçtiklerini söyledi. Üretilecek robotların farklı sektörlerde hizmet edeceğini kaydeden Akın, “Şuan geliştirmiş olduğumuz robot, insana yakın hareketler gerçekleştirebiliyor, duyabiliyor, duyduğunu anlayabiliyor, konuşabiliyor, interneti aktif bir şekilde kullanabiliyor, koklayabiliyor ve aynı zamanda sizinle iletişime geçebiliyor, sizi tanıyabiliyor daha sonra unutmuyor. Bu anlamda hizmet verebilecek birçok nokta bulunmakta. Çok rahat bir çocuk tarafında programlanabilecek şekilde hazırlanmıştır” dedi.

“Teknoloji üretimi, yüksek katma değerli üretimdir”

KSO Başkanı Memiş Kütükcü, katma değeri yüksek teknolojik üretim yapacak bir fabrikanın Konya’da açılacak olmasından dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Kütükcü, “İnsanlarla birlikte adeta yaşayan, insanlarla birlikte adeta hareket eden insansı robot dönemi yeni bir dönem. Bu yeni döneme benim Konyalı firmam hamdolsun önderlik etti ve bugün burada seri üretim fabrikasını hep birlikte hayata geçiriyoruz. Yüksek katma değerli üretim, teknolojik üretim, bizim teknoloji atlamamız, teknolojik kabiliyetimizi geliştirmemiz dediğimiz dönem işte böyle bir dönem ve biz Konya sanayicisi olarak bu dönemi tamda merkezindeyiz şuanda bu fabrikayla” diye konuştu.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade konuşmasında, insansı robot fabrikasında öğrencilerinin staj yapması ve ‘Sektör Danışmanlığı’ projelerine katkı vermesi için teklifte bulundu. Sade, “Şuan bu fabrikaya en yakın üniversite biziz. İlgili bölümlerde okuyan öğrencilerimizin ufuk ve vizyonuna yön vermesi için buranın kapısını çalacağız. Öğrencilerimizin bir ayağı burada olacak” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fabrika gezdirilerek robotların üretim aşaması anlatıldı. Açılışa katılanlar insansı robotlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.