Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merinos Park’a THY Uçağı İnecek

Bursa Bilim Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, bu yılki bilim şenliğinde THY’nin simülasyon uçağı ile farklı bir heyecan yaşanacağını söyledi.Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından Türk Hava Yolları’nın ana...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Bilim Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, bu yılki bilim şenliğinde THY’nin simülasyon uçağı ile farklı bir heyecan yaşanacağını söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından Türk Hava Yolları’nın ana sponsorluğunda 6-8 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek ‘Bilim Şenliği’ne Türkiye’nin dört bir yanından proje yağıyor. Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ile Bilim Merkezleri Araştırma Geliştirme Enstitüsü Derneği, TÜRKSAT ve Türk Telekom tarafından da desteklenen, “Çevre ve Enerji’’ başlıklı yarışmasının konsepti ‘Bilim ve Teknoloji’ olarak belirlendi. Başvuru tarihi 1 Nisan’da sona eren proje yarışmasına İstanbul, Ankara, Mersin, Muş, Osmaniye, Iğdır gibi Türkiye’nin 67 farklı ilinden başvuru yapıldı. Toplam 102 bin lira ödülün dağıtılacağı yarışma kapsamında finale kalan 50 projeye bin liradan 16 bin liraya kadar değişik ödüller verilecek.
Türk Hava Yolları Bursa Bilim Şenliği kapsamında gerçekleştirilecek olan proje yarışması hakkında bilgi veren Bilim Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, projelerin 4 farklı kategoride değerlendirileceğini söyledi. Proje çağrısı ile Türkiye’nin dört bir yanından ilgi gördüklerini ifade eden Bakan, 1356 rekor proje başvurunun kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti. Finale kalan tüm projelerin ödüllendirileceğini belirten Bakan, “Türkiye’de bu denli bilime meraklı, proje üreten, hayal eden, umut eden ve emek veren binlerce kişinin varlığı bizleri ayrıca motive ediyor. Avrupa ve dünyanın sayılı bilim şenliklerinden birini gerçekleştiriyoruz. Bilim dünyasının gözü THY Bursa Bilim Şenliği’nde olacak ve şenlik Bursa’nın marka değerini artıracak” diye konuştu.
Merinos Park’ta gerçekleştirilecek olan Türk Hava Yolları Bursa Bilim Şenliği’nde bir ilke imza atacaklarını belirten Bakan, “Bilim şenliğini geçen yıl 150 bin kişi ziyaret etti. 39 bin kişi ise atölye çalışmalarına katıldı. Bu yılki 53 atölye çadırında yenilenebilir enerji kaynakları, geri dönüşüm gibi temalar işlenecektir. Mekanik, elektronik, gastronomi, astronomi, sağlık, model uçak, robot gibi farklı alanlarda çalışmalar yapılacak. Ayrıca bu yıl THY sponsorluğunda alana dev uçak kurulacak ve uçak kullanma simülasyonu gerçekleştirilecektir. Orada nasıl uçak kullanıldığı saniye saniye yaşanacak” dedi.
Bu yılki şenlikte bir birinden farklı sürprizlerin olacağını ifade eden Bakan, “Astronot Muhammed Faris, Nasa programına kabul edilen tek Türk Halil Kayıkçı ve Dr. Astronom Bülent Yaşarsoy ile “Uzay ve Havacılık” teması işlenecek. British Council aracılığı ile STEM konusunda uzman üç profesör “S.T.E.M.” oturumu gerçekleştirecek. Fransa ve Pakistan’dan gelecek olan ekipler ile farklı bilim gösterileri ve atölye çalışmaları yapılacak ve bilimin evrenselliğine bir kez daha dikkat çekilecek. Bilim şenliğine toplamda 56 üniversiteden hem proje hem de gönüllü olarak destek verilecek” şeklinde konuştu.
Dereceye giren projelerin daha sonra dünya üzerinde farklı firmalar tarafından dikkat çektiğine dikkat çeken Bakan, “Geçen yıl radyasyondan korunma ile ilgili yapılan proje NASA tarafından dikkate alınmış ve kabul edilmişti. Bunun haricinde bir yazılım projesi de Microsoft ile görüşmelerini sürdürüyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.