Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Layer Sistem Yöneticisi Burak Tuvay Layer Backup Hakkında Bilgi Verdi

2014 yılından beri müşteri portföyüne kattığı birçok firmayla önümüzdeki dönem potansiyelinin haberciliğini yapan Layer Sistem, mevcut müşterileri ile sağladığı memnuniyet kapsamında hizmet yelpazesini yeni projeleri ile güçlendirmeyi...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2014 yılından beri müşteri portföyüne kattığı birçok firmayla önümüzdeki dönem potansiyelinin haberciliğini yapan Layer Sistem, mevcut müşterileri ile sağladığı memnuniyet kapsamında hizmet yelpazesini yeni projeleri ile güçlendirmeyi hedefliyor.
Kurulduğu günden bu yana müşteri portföyünü güçlendirerek ilerleyen Layer Sistem, mevcut müşterileri ile sağladığı memnuniyet kapsamında hizmet yelpazesini yeni projeleri ile güçlendirmeyi amaçlıyor. Layer backup hizmetinin içeriği hakkında bilgi veren Layer Sistem yöneticilerinden Burak Tuvay, "Layer Sistem Tic. Ltd. Şti. Türkiye’de butik olarak Bulut servis sağlayıcılığı yapan bir firmadır. Layerbackup servisimiz; dünya’da en popüler sanallaştırma platformu yedekleme çözümü olan Veeam Backup&Replication’ın Türkiye’deki Bulut Servis sağlayıcılarından biri olarak geliştirdiğimiz bir işbirliğidir. Öncelikle bu hizmetin kurulumu ve kullanımı son derece kolaydır. Yalnızca bir tıklamayla yedekler veri merkezimize aktarılabilir. Bununla birlikte aktarılan verilerin güvenliği SSL ( Güvenlik sertifikası ) kullanılarak aktarıldığından özel bir bağlantı gerektirmemektedir. Herhangi bir durumda alınan yedeklere ihtiyaç duyulduğunda veri merkezimizde birkaç tıklamayla aktif hale getirilebilmektedir. Yapılan veri aktarımında bandwidth kullanımı kontrol edilebilmekte ve bu şekilde işletmenin internet bağlantısının yavaşlamasının önüne geçilmektedir. Yedeklenmek istenen sunucular için zamanlanmış görev tanımlanarak istendiği anda otomatik yedekleme yapılması sağlanabilmektedir" ifadelerini kullandı.
LAYER BACKUP’IN AVANTAJLARI
"Layer Backup hizmetimiz Veeam Cloud Connect altyapısı ile sunulmaktadır. Biraz öncede belirttiğimiz gibi Veeam dünyada en çok kullanılan yedekleme yazılımıdır. Bu yazılımı hali hazırda kullanan işletmelerin mevcut yedeklerini farklı bir yapıya göndererek yedeklerinin güvenli alanlarda tutulmasını sağlamaktadır" diyerek Layer backup’ın avantajlarını anlatan Tuvay, "Bu hizmet sayesinde istendiğinde yedeklenen sunucular gerek işletmenin kendi servis sağlayıcısında gerekse bizim veri merkezimizde aktif edilerek kullandırılması sağlanmaktadır. Bugün Türkiye’de bu hizmeti veren firmalar arasında kendi veri merkezinde müşterinin sunucularını aktif etme ve yayına alma hizmeti ( Cloud Felaket Önleme - CloudDR )sadece bizim tarafımızdan verilmektedir. Bu hizmetin kullanımı için bazı sistem gereksinimleri bulunmaktadır. Bunun için işletme altyapısında Veeam Availability Suite v8, Veeam Backup & Copying v8 veya Veeam Backup Programs v8 programlarından birinin aktif kullanılır olması gerekmektedir. Yedeklerin sağlıklı ve daha hızlı şekilde aktarımının yapılabilmesi için yedeklenecek her 100 GB’lık veri için minimum 1 Mpbs bağlantı hızı olması gerekmektedir. Ek olarak işletme sistemi ile veri merkezimiz arasında bağlantı oluşturulabilmesi için bir adet IP adresi kullanılmaktadır" şeklinde açıklamalarda bulundu.
SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?
Sistemin nasıl çalıştığı konusunda da açıklama yapan Tuvay, "Bu sistem müşteri altyapısında yer alan verilerin bulut platformuna kopyalanması şeklinde çalışmaktadır. Bu kopyalama SSL sertifikası kullanılarak yapıldığından güvenli aktarım ile gerçekleştirilmektedir.Bu sistem iki şekilde kullanılabilir. Bunlardan ilki müşteri direkt olarak mevcut sistemindeki sunucuların yedeklerini bulut platformumuza gönderebilir. İkincisi ise kendi sisteminde aldığı yedeklerin bir kopyasını gönderebilir. Felaket kurtarma anında her iki şekilde de alınan yedekler kullanılarak müşterinin sistemi veri merkezimizde aktif edilebilmektedir" diye konuştu.
HİZMETİN FİYATLANDIRILMASI
"Bu hizmetin fiyatlandırması yedeklenen verinin boyutuna ve yedeklenecek sunucu adedine göre lisanslama bedeli olarak farklılık göstermektedir" diyen Tuvay, "Veri boyutunda belirlenmiş aralıklar mevcuttur. Bu aralıklar ise ; 1 TB’tan küçük, 1 TB’tan 2 TB’a kadar, 2 TB’tan 5 TB’a kadar ve 5 TB’tan büyük şeklinde. Burada veri boyutu arttıkça GB başına verilen birim fiyatı azalmaktadır.İkincil fiyatlandırma olan yedeklenen sunucu adedine göre lisans bedeli işletmenin direkt olarak sunucu yedeklerini sistemimize alması durumunda geçerlidir. Ancak müşterimiz kendi sistemine aldığı yedeklerin bir kopyasını göndermesi halinde bu fiyatlandırma uygulanmamaktadır" şeklinde ifadeler kullandı.
DEMO SÜRÜMÜ VAR
Hizmetin test edilebilmesi için demo uygulaması olup olmadığı sorusuna da cevap veren Tuvay, "İşletmelerin bu hizmeti test edebilmeleri amacıyla 15 gün süre ile ihtiyaca göre farklı kapasitelerde demo hesabı aktif ediyoruz. Bu sayede işletme hizmeti incelemiş, kalitesini de kontrol etmiş oluyor. Demo süresi sonunda ise yeniden görüşerek hizmetin aktif kullanımını başlatıyoruz. İşletmeler bu hizmeti denemek isterlerse bizlere 0850 500 0 166 nolu telefonumuzdan veya info@layerbackup.com adresinden ulaşabilirler" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.