Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kokam’ın Güvenilir Lityum İyon Nano Batarya Teknolojisi Atış Sonrasında Termal Kaçağı Önlüyor

Dünyanın önde gelen yenilikçi batarya çözümleri sağlayıcısı Kokam Co. Ltd, benzersiz Lityum İyon NANO batarya teknolojisinin kullanıldığı batarya hücrelerine ilişkin balistik testleri tamamladıklarını ve söz konusu hücrelerle atış...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünyanın önde gelen yenilikçi batarya çözümleri sağlayıcısı Kokam Co. Ltd, benzersiz Lityum İyon NANO batarya teknolojisinin kullanıldığı batarya hücrelerine ilişkin balistik testleri tamamladıklarını ve söz konusu hücrelerle atış yapılsa dahi termal kaçağın yaşanmadığının belirlenmiş olduğunu duyurdu.
Testin, firmanın NANO batarya teknolojisinin savunma sanayisine sağlamış olduğu batarya çözümlerinin oldukça emniyetli ve güvenli olduğunu ve çözümlerin insansız sistemler, silahlı savaş araçları, destek araçları, denizaltılar ve diğer askeri uygulamalar açısından eksi 40 ile 60 santigrat derece arasındaki sıcaklıklara dayanıklı olduğunu gösterdiği belirtildi.
Dizel ve diğer motorların desteklenmesi veya tamamlamasına ilaveten NANO bataryanın, bu motorların yerine kullanılarak hassas savunma görevlerinde sessiz enerji kaynağı işlevi gördüğü kaydedildi.
Firmanın Enerji Çözümleri Birimi Başkan Yardımcısı Ike Hong şöyle konuştu:
"Askeri uygulamalarda batarya güvenliği ve emniyeti önemlidir, savaş alanında silahlı savaş aracınızı yerel yakıt istasyonuna çekerek çalışmayan bataryanın değiştirilmesini talep edemezsiniz. NANO teknoloji ile firma, bu ihtiyacı karşılayarak savunma sanayisine aşırı çevresel şartlara dayanıklı olan ve oldukça stabil, dayanıklı ve uzun ömürlü batarya çözümü sunmaktadır."
NANO batarya çözümlerine ilaveten firma, savunma sanayisine Ultra Yüksek Güçlü Nikel Manganez Kobalt (NMC) ve Ultra Yüksek Enerjili NMC batarya çözümleri de sağlamaktadır. Firmanın Ultra Yüksek Güçlü NMC batarya çözümleri, sanayide lider C-oranı olan 100 değerini sağlamaktadır ve bu sayede çok yüksek miktardaki enerjinin hızlı bir şekilde boşaltılmasına olanak tanıyarak ileri silah sistemleri ve diğer yüksek güçlü askeri uygulamalarda kullanılabilmektedirler.
Ultra Yüksek Enerjili NMC batarya çözümleri, üstün enerji yoğunluğu değerlerine sahip olup bu değer, 260 waat saat / kilogramdan (Wsaat/kg) fazladır ve üreticilerin savunma sistemlerine daha fazla enerji sağlamasına ve sistem bataryalarının ağırlığında veya boyutunda herhangi bir artışa sebebiyet vermeden askeri İnsansız Hava Araçlarının (İHA) ve insansız uçakların, İnsansız Kara Araçlarının, İnsansız Deniz Araçlarının, İnsansız Denizaltı Araçlarının ve diğer savunma sistemlerinin çalışma sürelerinin uzatılmasına olanak tanımaktadır.
Firmanın Lityum Polimer bataryaları, ilk olarak 2004 yılında askeri uygulamalar kapsamında kullanılmıştır. Şu anda lider uluslararası savunma yüklenicileri ve Savunma Bakanlığı tarafından üstün güvenilirliği, ısıl performansı, düşük direnç ve uzun ömür olması nedeniyle geniş çaplı askeri uygulamalarda firmanın batarya çözümleri kullanılmaktadır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.