Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Icsg 2016’ya Akademi Desteği

Bu yıl 4. kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı (ICSG 2016), Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin de desteği ile Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Icsg 2016’ya Akademi Desteği
Bu yıl 4. kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı (ICSG 2016), Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin de desteği ile Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayelerinde; Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, UGETAM ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin desteği ile düzenlenen ICSG 2016’da; akıllı şebekeler ve şehirler ile akıllı ulaşım sistem araştırmacıları, uygulayıcıları, geliştiricileri ve kullanıcıları için üstün fikirler ve üst düzey teknoloji ürünleri tartışıldı.
Kongrenin başkanlığını geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Prof. Ümit Doğay Arınç yaptı. Bilim Kurulu Başkanlığının ise Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çamurcu tarafından yürütüldüğü ICSG 2016’da, profesyonel isimler tarafından yeni teknikler, araçlar ve deneyimler paylaşıldı.
‘’AKILLI ŞEBEKE KONUSU ÖNEM ARZ EDİYOR’’
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde akıllı şebekelerle ilgili bir laboratuvar kurulduğunu ifade eden ICSG Kongre Başkanı Prof. Ümit Doğay Arınç, ‘’Fuarın düzenlenmesi yönünde üniversitenin katkıları olduğu gibi asıl destek bilimsel açıdan sağlandı’’ dedi. Akıllı şebekelerin önemine değinerek sözlerini sürdüren Prof. Arınç, ‘’Akıllı şebekeler deyince gaz, su, elektrik şebekeleri akla geliyor. Biz buna ulaşımın da dâhil edilmesi teklifinde bulunduk. Çünkü ulaşım ağı da gittikçe genişliyor ve önem kazanıyor. Hava, kara ve deniz ulaşım ağlarının akıllı şebekelerle yönetilmesi gerekiyor. Bu şekilde hem tasarruf ediliyor hem de kazaların önüne geçiliyor. Bu bakımdan akıllı şebeke konusunun önemi büyük. Bu sene akıllı şehirler de buna dahil oldu. Çünkü şehirlerde kentsel dönüşüm fırsat olarak değerlendiriliyor. Madem kentsel dönüşüm ile şehirler modernize edilecek o zaman akıllı şehirler şeklinde bir oluşum sağlanırsa hem insanların yaşamaları kolaylaşacak hem de insanlar gidecekleri yerlere daha kolay ulaşacaklar’’ diyerek konuşmasını noktaladı.
‘’GELİŞEN TEKNOLOJİYİ KONTROL EDECEK ELEMANLARA İHTİYACIMIZ VAR’’
Dünyada yaşanan hızlı değişimin özellikle teknolojik açıdan çoğu alanı etkilemeye başladığını söyleyen ICSG Bilim Kurulu Başkanı ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çamurcu, ‘’Hızlı teknolojiler ülkemize yavaş yavaş girmeye başladı. Akıllı sayaçlarla tanıştığımız bu teknolojilerin giderek daha iyi bir şekilde kontrol edilmesi gerekiyor. Bunun için çok iyi bir eğitime ve bunları yapacak elemanlara ihtiyacımız var. Bu teknolojiyi ülkemizde geliştirmenin hazırlıklarını yapmamız lazım. Araştırmacı, geliştiren ve üreten firmaların yanı sıra mevcut sistemi daha iyi hale nasıl getirebileceğimizi düşünmeye ihtiyacımız var’’ diye konuştu.
Kongreye verdikleri desteğin amaçlarına da değinen Prof. Dr. Yılmaz Çamurcu şu şekilde konuştu: ‘’Güç ve enerji topluluğunun 4 başkanı kongremize geldi. Bu kendileri için bir ilkti ve kongremize kısmet oldu. Onların da desteğiyle buradaki gençlerimizi, mühendislerimizi ve firmalarımızı aydınlatıyoruz. Buradaki arkadaşlarımız birbirleriyle konunun önemi ve sorunların nasıl çözülebileceği hakkında tartışmalar yapıp, çözümler üretmeyi deniyorlar. Kongredeki panellerde ise bu işi daha iyi nasıl yapabiliriz, daha ucuza nasıl mal edebiliriz, uzun vadeli olarak bu sistemleri ülkenin yararına nasıl kullanabiliriz soruları üzerine bilgi alışverişinde bulundular.’’
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.