Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hidroana, Avrupa’nın en prestijli yarışından dereceyle döndü

Anadolu Üniversitesi Hidrojenli Araç Projesi Aracı (Hidroana), Avrupa’nın en prestijli yarışı olan Shell Eco-Marathon Europe 2018’de önemli bir başarıya imza attı.Dünya üzerinde alternatif enerji kaynağı hidrojenin kullanımını artırmak...

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2018 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2018 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hidroana, Avrupa’nın en prestijli yarışından dereceyle döndü

Anadolu Üniversitesi Hidrojenli Araç Projesi Aracı (Hidroana), Avrupa’nın en prestijli yarışı olan Shell Eco-Marathon Europe 2018’de önemli bir başarıya imza attı.

Dünya üzerinde alternatif enerji kaynağı hidrojenin kullanımını artırmak ve yaygınlaştırmak isteyen Hidroana ekibi, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Uluslararası projelerde yer alan Hidroana takımı, 25 ülkeden 140 takımın katıldığı yarışmada ’Hidrojen Prototip’ kategorisinde 8’inci olarak dikkatleri üzerine çekti. Londra’da düzenlenen Shell Eco-Marathon Europe 2018’e katılan ekip, üç gün süren zorlu teknik kontrollerini tek seferde başarıyla geçerek piste çıkmaya hak kazandı. Hidroana ekibi, geçen senelerde de düzenlenen aynı yarışta elde ettiği 277,9 km/m3 olan skorunu 313 km/m3 değerine yükselterek bu alandaki derecesini de geliştirmiş oldu. Yarışta Hidroana ailesini; takım kaptanı Ersin Öz, pilot Beyza Lik, Mine Nohuz, Selin Uysal, Mustafa Hıdıroğlu, Enes Okay Koç, Burak Aşık, Nail Buğra Kılıç, Ahmet Furkan Vayni, Tarık Memişoğulları temsil etti. Daha çok çalışarak kendilerini ileriye götürmek istediklerini belirten ekip, elde ettikleri başarıya katkılarından dolayı Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’a, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal’a, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaytakoğlu’na ve akademik danışmanları Dr. Öğretim Üyesi İrfan Töre’ye teşekkürlerini iletti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.