Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güvenlik sağlanırsa KOBİ’ler mobil sistemleri kullanacak

Güvenli kimlik çözümlerinde hizmetler sunan HID Global, Avrupa’daki şirketlerde çalışanların yüzde 74’ünün şirketin mobil telefonunu kullanırken güvenlik sorunlarına ilişkin bir kaygı duymadığını açıkladı.Bu rakam İngiltere’deki...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güvenli kimlik çözümlerinde hizmetler sunan HID Global, Avrupa’daki şirketlerde çalışanların yüzde 74’ünün şirketin mobil telefonunu kullanırken güvenlik sorunlarına ilişkin bir kaygı duymadığını açıkladı.Bu rakam İngiltere’deki çalışanlar için yüzde 77, Almanya’daki çalışanlar için ise yüzde 82 civarında.
Rakamlar, şirket tarafından yönetilen bağımsız bir araştırma projesinin sonucu. Bu bulgu, çalışanların, şirketlerinin sağladığı mobil olanaklara duydukları güvenin önemli bir göstergesi. Mobil güvenliğe bu pozitif yaklaşım diğer akıllı telefon temelli güvenlik özelliklerine de olanak tanıyabilir. Örneğin bölgedeki kurumlarda, özellikle de KOBİ’lerde kapıların akıllı cihazlarla açılması gibi özelliklerin yaygınlaşmasını sağlayabilir.
Bulgulara göre, KOBİ’lerde çalışanların yüzde 75’i, şirketin mobil cihazlarını kullandıklarında güvenlik sorunları konusunda kaygı duymuyorlar. Bu, işyerindeki mobil güvenlik stratejilerinde güven seviyesinin önemini öne çıkarıyor ve işyerlerinde mobilitenin benimsenmesinin ve kullanımının yüksek olduğu bir noktada söz konusu oluyor. Çalışmaya katılan KOBİ çalışanlarının yüzde 78’i, işyerinde düzenli olarak şirketin mobil cihazlarını iş amaçlı olarak kullanıyorlar.
HID Global yetkilisi Serra Luck söyle konuştu: “Bu sonuçlar, işyerindeki kullanıcıların, şirketlerinin mobil cihazlardaki verileri dış tehditlerden koruma yeteneklerine ne kadar güvendiklerini gösteriyor. Veriler, Avrupa’daki kurumlarda mobil cihaz kullanımının ne kadar yaygın olduğu ve gelecek yıllarda nasıl gelişeceği konusunda değerli öngörüler de sağlıyor. Çalışanların mobil cihazlara duydukları güvene bakarak bunların, gelecekte artan biçimde işyerlerinde kapıları açmak için de kullanılacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu durum özellikle KOBİ’ler için geçerli, çünkü onlar daha esnek, çevik, ayrıca inovasyon ve verimlilik konusunda daha iyi uyum gösterebiliyorlar.”
KOBİ’lerin, çalışanlarının bu güvenini iyi kullanarak hızla büyümekte olan mobilite kullanımı trendini desteklemesi son derece önemlidir. Bunu, çalışanlarına güvenli mobil erişim kontrolü teknolojisi gibi yenilikçi çözümler sunarak yapabilirler. Kurulan çözümler hem uygun maliyetli, hem de çalışanların kolayca kullanabilmesi için uygun olmalıdır.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.