Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güneş Paneli İle Akülü Araçların Şarj Sorununa Çözüm

Samsun’da yaptığı ilginç keşiflerle tanınan Mustafa Yiğit, akülü araçların şarj sorununa güneş paneli ile çözüm buldu.Yaptığı birçok yeni keşifle adından söz ettiren 38 yaşındaki Mustafa Yiğit, yeni bir buluşa imza attı. Yiğit,...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun’da yaptığı ilginç keşiflerle tanınan Mustafa Yiğit, akülü araçların şarj sorununa güneş paneli ile çözüm buldu.
Yaptığı birçok yeni keşifle adından söz ettiren 38 yaşındaki Mustafa Yiğit, yeni bir buluşa imza attı. Yiğit, akülü engelli aracı ve akülü çocuk arabalarına güneş paneli takarak şarj sorununu ortadan kaldırdı. Güneş enerjisinin masrafsız ve aküden daha fazla enerji ürettiğini belirten Yiğit, akülü araçlara çift güneş paneli takıldığında araçların aküsüz bile çalışabileceğini söyledi. Güneş enerjisi kullanılarak akülü araçların şarj edilebileceğini dile getiren Dünya Mucitleri Evrensel Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği Genel Başkanı Mustafa Yiğit, “Yaptığım işlem, çocuk akülü araçlarında güneş paneli kullanarak şarjdan tasarruf ve uzun süre aracın kullanılması için yeni bir öneridir. Bu araçların şarjları 40-45 dakika arasında gidiyor. Bu araçlar, oyun parklarında ve bazı yerlerde kiraya veriliyor. Aküleri biten bu araçlar daha sonra 5-6 saat şarjda kalıyor. Amacım, bu araçlara güneş paneli yerleştirdikten sonra akü bile olmadan çalıştığını göstermektir. Araçlara takılan güneş panelleri, güneş olmasa bile gün ışığında da şarj etmeye devam ediyor” dedi.
“ENGELLİ ARAÇLARI GÜNEŞ PANELİ İLE DAHA VERİMLİ ÇALIŞIR”
Amacının akülü araçların aküsüz bile çalıştığını göstermek olduğunu vurgulayan Yiğit, “Güneş zaten biz istesek de istemesek de var. Bu araçlara bir panel yerine arkasına ve önüne iki panel koyarsak daha verimli enerji sağlayabiliriz. Güneş zaten her gün doğudan doğup, batıdan batıyor. Güneş panelini de zamanında yapanlar yapmış. Bu araçlarda gündelik hayatta kullanılıyor. Bunların şarj sıkıntısı da var. Güneş paneli sistemi engelli araçlarında dahi kullanılabilir. Normal engelli araçları çift akü ile 24 volt elektrikle çalışır. Engelli araçları çift akü kullanılarak daha verimli hale getirilebilir. Bu paneller o araçlarda kullanıldığında ise biten şarjlar güneş panelleri sayesinde tekrar şarj edilebilir. Bu araçlardan daha fazla verim alınması için bu sistemin kullanılabilir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.