Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç beyinlerinden ödül getiren fikirler

Genç Beyinler Yeni Fikirler Bitirme Projeleri Ortak Sergisi ve Proje Yarışması, engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak yeni buluşları ortaya çıkardı. Yarışmaya katılan İzmir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genç Beyinler Yeni Fikirler Bitirme Projeleri Ortak Sergisi ve Proje Yarışması, engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak yeni buluşları ortaya çıkardı. Yarışmaya katılan İzmir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencileri, engellilerin restoran tercihleri konusunda kolaylık sağlayan ‘Engelsiz Restoranlar’ ve toplu ulaşımda zaman kaybını önlemeyi amaçlayan ‘İzmir Route Manager’ projeleri ile ödüle layık bulundu.
Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Genç Beyinler Yeni Fikirler Bitirme Projeleri Ortak Sergisi ve Proje Yarışması’nda, 10 üniversiteden gelen öğrencilerin 270 lisans bitirme projesi sergilendi. İzmir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin de 23 proje ile katılım gösterdiği yarışmada, altı kategoride ilk üçe giren öğrenciler ödüllendirildi. İzmir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencileri de yarışmadan ödülle dönmenin mutluluğunu yaşadı.
Yarışma kapsamında, İzmir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencileri Eren Demir, İzel İlkim Borucu, Metin Kiper, Özgür Duyar’ın, İzmir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emrah Orhun Prof. Dr. Emrah Orhun danışmanlığında hazırladığı ‘Engelsiz Restoranlar’ projesi, Bilgisayar Mühendisleri Odası Özel Ödülü’ne layık görüldü. Ayrıca İzmir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencileri Aslıhan Özmen ve Sıla Deveci’nin, İzmir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Deniz Özsoyeller danışmanlığında yaptığı “İzmir Route Manager” projesi ise Şehir/Çevre/Doğa Kategorisi’nde üçüncülük ödülünü kazandı.
Engelsiz restoranlar
Engelsiz Restoranlar Projesi; engelli kullanıcıların ve ailelerinin, bulundukları restoranları ve kafeleri oylayıp yorumlayarak, ihtiyaçlarına uygun restoranları belirleyebilmesini sağlayan bir mobil uygulama. Bu proje ayrıca kullanıcıların bulundukları restoranın engelli vatandaşların ihtiyaçlarına göre hazırlanan anketi doldurup, kullanıcıların anket cevaplarına göre ihtiyaçlarına uygun yerleri seçmesini ve Google Map sayesinde de yol tarifi almasını sağlıyor.
İzmir Route Manager
İzmir’e yönelik böyle bir uygulama olmamasından yola çıkarak, toplu taşıma için otobüs kullanan bireylerin seçimlerindeki zaman kaybını önlemek amacıyla hazırlanan İzmir Route Manager Projesi ise, İzmir içerisinde bir yerden bir yere en kısa sürede ulaşmak için hangi yolun ve otobüs hattının kullanılması gerektiğini gösteren web tabanlı bir uygulama. Bu uygulamayla, kullanıcı tarafından belirlenen başlangıç ve bitiş otobüs durakları arasındaki en kısa yol bulunarak, bu yol üzerinde hangi otobüs hatlarının kullanılması gerektiği, en kısa yol dışındaki alternatif yollar ve bu yollardan geçen otobüs hatları gösteriliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.