Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fen ve Sosyal Bilimler Alanında Proje Deneyim Paylaşım Toplantısı

Anadolu Üniversitesi Arinkom Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen "Fen ve Sosyal Bilimler Alanında Proje Deneyim Paylaşım Toplantısı", Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirildi.Toplantıya, Arinkom Teknoloji...

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Üniversitesi Arinkom Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen "Fen ve Sosyal Bilimler Alanında Proje Deneyim Paylaşım Toplantısı", Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirildi.
Toplantıya, Arinkom Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Prof. Dr. Ersan Pütün’ün yanı sıra projeleri hakkında bilgilendirme yapmak üzere Anadolu Üniversitesi Porsuk Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Algan, Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zerrin Cantürk, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevgi Ayşe Öztürk ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cihan Topal katıldı.
"Anadolu Üniversitesi projelere ciddi destekler veriyor"
Prof. Dr. Ersan Pütün proje hazırlama konusunda var olan algıya dikkat çekerek bazı durumlarda proje hazırlamanın zorlu bir süreç olarak değerlendirilmesiyle gerçekleştirmekten kaçınıldığını ifade etti. Prof. Dr. Pütün gerekli planlamanın yapılmasıyla proje sürecinde karşılaşılabilecek zorlukların üstesinden gelinebileceğini söyleyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Üniversitelerimiz eskiden sadece eğitim öğretim faaliyetleriyle ön plandaydı. Üniversite ve sektör işbirliklerinin önem kazandığı şu dönemde üniversiteler bilginin üretilmesinin yanında gerçekleştirilmesini de sağlamalıdır. Anadolu Üniversitesi de öğretim üyelerinin proje ve Ar-Ge çalışmalarına ciddi miktarlarda destek sağlıyor. Ancak üniversitelerin başarı sıralamasında son zamanlarda gözlemlediğimiz üzere Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (Tübitak) projelerinde yer almak etkili. Bu nedenle Anadolu Üniversitesi Arinkom Teknoloji Transfer Ofisi olarak Tübitak projelerine yönelmek istiyoruz."
Tübitak destekleri hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından başlayan toplantıda Prof. Dr. Ertuğrul Algan yürütmekte olduğu "Eskişehir, Afyonkarahisar, Kütahya ve Bilecik İllerinde Geleneksel Dokumacılık, Kadın Erkek Giyimleri ve Giysi Üretim Tekniklerinin Araştırılması" ve "Eskişehir, Afyonkarahisar, Kütahya İllerinde Sürdürülmeye Çalışılan Geleneksel El Sanatları ve Bu El Sanatlarının Çağdaş Endüstriyel Tasarım Çalışmalarına Uygulanabilirliğinin Araştırılması" projelerinin hazırlanması, saha ve geliştirme çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı.
"Anadolu Üniversitesi’nden kabul edilen ilk proje"
Yrd. Doç. Dr. Zerrin Cantürk, yürütmekte olduğu Anadolu Üniversitesi’nden kabul edilen ilk Tübitak Ardeb 3001: Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamındaki "Halotolerant Funguslardan Elde Edilen Sekonder Metabolitlerin Kolon Kanseri Hücrelerinde Tetikledikleri Hücresel Ölümlerin Moleküler Mekanizmalarının Belirlenmesi" adlı projesinin hazırlık aşaması hakkında bilgiler verdi.
Prof. Dr. Sevgi Ayşe Öztürk de yürütmekte olduğu Tübitak 1001 projeleri kapsamındaki "Almanya’daki Türk Göçmenlerin Tüketim Davranışları ve Tüketici Kültürleşmesi Üzerine Bir Araştırma" adlı Ar-Ge projesinin kurgulama aşaması hakkında bilgiler paylaştıktan sonra temel bir araştırmanın nasıl Ar-Ge projesine dönüştürülebileceği konusunda bilgiler verdi.
Son olarak söz alan Yrd. Doç. Dr. Cihan Topal ise "Gerçek İmgelerde Elips Tespiti İçi Kapatmalara Dayanıklı ve Parametresiz Bir Yöntemin Geliştirilmesi" adlı projesi üzerinden motivasyonu sürekli kılma ve ret alan projenin revize olarak tekrar sunumu sırasında dikkat edilecek noktalar hakkında açıklamalarda bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.