Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Facebook, Açıklarını Kapatırken Adanalı Doğukan’a Danışacak

Sosyal medya devi Facebook, sistem açıklarını kapatmak için Adanalı Doğukan Özkan’a danışacağını bildirdi. Özkan, Twitter’ın canlı yayın uygulaması Periscope’u hacklemesiyle gündeme gelmişti.Bulduğu açık sayesinde Facebook’un...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Facebook, Açıklarını Kapatırken Adanalı Doğukan’a Danışacak
Sosyal medya devi Facebook, sistem açıklarını kapatmak için Adanalı Doğukan Özkan’a danışacağını bildirdi. Özkan, Twitter’ın canlı yayın uygulaması Periscope’u hacklemesiyle gündeme gelmişti.
Bulduğu açık sayesinde Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in profilinden mesajlar göndermesiyle dikkat çeken Özkan, bulduğu diğer açıklar sayesinde platformun güvenlik biriminin ilgi odağı oldu.
Arkadaş ekleme butonu olmadığı halde arkadaş ekleme açığını düzelttiren, takipçi sayısını artıran açığı keşfeden Doğukan Özkan son olarak mesaj engeline rağmen mesaj atma açığı buldu. Bulduğu bu açık sayesinde Facebook tarafından tebrik edildiğini söyleyen Özkan’a ödül verilmedi ancak kendisine “Bundan böyle oluşabilecek herhangi bir sistem açıklarında veya bir sorumuz olduğu zaman sana danışacağız” şeklinde mesaj gönderildi.
Kendisini White Hat Hacker (Beyaz şapkalı, iyi niyetli hacker) olarak tanıtan Özkan, şöyle konuştu:
“Bulduğum açıkları 24 saat içerisinde ihbar ediyorum. Bu açıklar kötü niyetli birisinin eline geçse, birbirinden habersiz olan kişiler başkalarına mesaj atabilir, taciz edebilir. Facebook’a bunu ilettiğimde bununla ilgili gerçekten ciddi bir tebrik aldım ve benim fikirlerime danışacaklarını söylediler. İnternetteki vaktimi sitelerin ve insanların yararına, internetin gelişimi için kullanmak istiyorum. Bu işten maddi bir beklentim yok şimdilik. Sadece sistem açıklarını düzelttirip internetin daha iyi bir şekilde kullanılması amacıyla bunu yapıyorum.”
Doğukan Özkan, geçtiğimiz günlerde Twitter’ın canlı yayın uygulaması Periscope’u hackleyerek kendisine gönderdiği 2 milyon kalple gündeme gelmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.