Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Egeli akademisyenler ’Tıp Bilimine Yön Veren 100 Türk’ listesinde

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ulus Salih Karaca ile Prof. Dr. Necil Kütükçüler ’Tıp Bilimine Yön Veren 100 Türk’ kitabında yer alarak büyük bir başarıya imza attı.Araştırmaları, buluşları ve tedavi...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2018 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2018 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Egeli akademisyenler ’Tıp Bilimine Yön Veren 100 Türk’ listesinde

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ulus Salih Karaca ile Prof. Dr. Necil Kütükçüler ’Tıp Bilimine Yön Veren 100 Türk’ kitabında yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Araştırmaları, buluşları ve tedavi yöntemleri dünyada yankı uyandıran Türk bilim insanlarına ve çalışmalarına dikkat çeken ’Tıp Bilimine Yön Veren 100 Türk’ kitabı yayınlandı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ulus Salih Karaca ile Prof. Dr. Necil Kütükçüler listeye girerek adlarını tarihe yazdırdı. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, listede yer alan akademisyenlerle öğle yemeğinde bir araya geldi.

EÜ lokalinde düzenlenen yemekte akademisyenleri kutlayan Rektör Prof. Dr. Budak, ‘‘Tıp Fakültemiz sizlerin başarıları sayesinde uluslararası bir marka olma yolunda hızla ilerliyor. Sağlık ile ilgili fakülte ve yüksek okullarımızı bir araya getirecek sağlık kampüsü konusundaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu alt yapı çalışmalarımızın tamamlaması ile akademik başarımızın daha da artacağına inanıyorum. Sizleri bu başarılarınızdan dolayı kutluyor başarınızın uluslararası düzeyde sağlık hizmeti ve bilim üretme çabası içerisindeki akademisyenlerimize örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.

Türkiye’de hepatit tedavisine önemli katkıları olan Prof. Dr. Ulus Salih Akarca, çalışmalarını EÜ Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Ana Bilim Dalında sürdürüyor. Karaciğer kanserinin önlenmesi, tedavisi ve tanısı adına da araştırmalar yöneten Prof. Dr. Akarca, kronik böbrek yetmezliği olan hastaların karaciğer rahatsızlıklarını da araştırıyor. Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği (TKAD) üyesi olan Prof. Dr. Akarca, yurt dışında yürütülen ilaç geliştirme projelerine katılımı ve Hepatit B Virolojisi ile ilgili çalışmaları nedeniyle makalelerine binlerce atıf yapıldı. Tıp lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesinde alan Prof. Dr. Ulus Salih Akarca, iç hastalıkları uzmanlığını Erciyes Üniversitesinde tamamladı. 1993 yılında ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde, Gastroenteroloji Yan Dal Uzmanlığını bitiren Akarca, araştırma yapmak amacıyla 1995 yılında Amerika Tulane Üniversitesinde bulundu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini birinci olarak bitiren Prof. Dr. Necil Kütükçüler, 1985-1989 yılları arasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında uzmanlık eğitimini tamamladı. Ardından aynı bölümde baş asistan olarak göreve başladı. İngiltere’de, University of Newcastle upon Tyne, The Medical School’da Honorary Research Associate konumunda ve transplantasyon immünolojisi alanında bir yıl görev yaptı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında Pediatrik İmmünoloji laboratuvarının ve ardından Pediatrik İmmünoloji Bilim Dalının kurulmasını sağladı. Kütükçüler, 2003 yılında Laboratory of human genetics of Infectious Disease, Pediatric Immunology and Hematology Unit, Necker Medical School, Paris’te bilimsel çalışmalar yürüttü. 2011 yılından bu yana Çocuk Romatoloji Uzmanlığı ve 2012 yılından bu yana da Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanlığı yapıyor. Halen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görevini sürdüren Kütükçüler, koordinator olarak iki büyük uluslararası araştırma projesini (Harvard Medical School, Boston E-RARE Neutronet (Fransa-Almanya-Belçika) yürütüyor.

Türk tıp insanlarının öykülerini anlatıyor

Turkishtime tarafından hazırlanan ’Tıp Bilimine Yön Veren 100 Türk’ kitabı, yurt dışında Harvard, Yale, John Hopkins University, University of Chicago gibi dünyanın önde gelen bilim kurumlarında ve yurt içinde de ülkemizin bu alanda en başarılı kurumlarında araştırma yapan başarılı Türk tıp insanlarının öykülerini anlatıyor. Çalışmada, Türk tıp insanları, uluslararası literatürde kabul edilen ’H-endeksi’ ölçütüne göre sıralandı. H-endeksi, bilim insanlarının yaptığı araştırmaların aldığı atıf sayısını gösteriyor. H-endeksi ne kadar yüksekse, bilim insanının araştırmaları alanında o kadar çığır açıcı nitelik taşıyor. Kitapta H-endeksi 50’nin üzerinde 16 Türk tıp insanı bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.