Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çevre Dostu Robotlarda Birincilik Organik Tarımı Destekleyen Projenin Oldu

Öğrencileri fen bilimleri eğitimine teşvik etmek, onları bu alanlarda geliştirmek ve yenilikçi projeler ortaya koyabilmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen ‘’Çevre Dostu Ekolojik Projeler’’ temalı Robotik Yarışması’nın kazananları...

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrencileri fen bilimleri eğitimine teşvik etmek, onları bu alanlarda geliştirmek ve yenilikçi projeler ortaya koyabilmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen ‘’Çevre Dostu Ekolojik Projeler’’ temalı Robotik Yarışması’nın kazananları belli oldu.
Bahçeşehir Üniversitesi ve Özel Saint Benoit Fransız Lisesi işbirliğiyle, Fen Bilimleri Festivali kapsamında gerçekleştirilen ‘’Çevre Dostu Ekolojik Projeler’ temalı Robotik Yarışması ile öğrenciler robotik alanındaki yeteneklerini sergiledi. Yarışmada birinciliği ‘’Organik ve sürdürülebilir tarım için otkıran’’ projesi ile İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi alırken, ikinci ‘’8 Kıta’’ isimli proje ile Saint Pulcherie Fransız Lisesi, üçüncü ‘’Growbox’’ projesi ile Özel Saint Benoit Fransız Lisesi, dördüncü ise ‘’Domotik ev’’ projesi ile İstanbul Özel Notre Dame de Sion Fransız Lisesi oldu.
‘’ORGANİK TARIMI DESTEKLEYEN BİR PROJE YAPTIK’’
Yarışmada birinciliği kazanan ‘’Organik ve sürdürülebilir tarım için otkıran’’ projesinin sahibi iki kişiden biri olan İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Simge Kuyucu projelerinin ortaya çıkış aşamasını şöyle anlattı: ‘’Günümüzde pestisit yani zirai ilaçlar çok fazla ve bilinçsizce kullanılıyor. Ben de arkadaşımla birlikte bu konuda bir belgesele rastladım. Belgeselden, pestisitlerin hem çevreye hem de insan sağlığına ne kadar zararlı olduğunu öğrendik. Bunun üzerine biz de pestisit kullanımını azalan bir makine yapmaya karar verdik. Böylelikle organik tarımı da desteklemiş olmak istedik.’’ Yarışmaya başvurmadan önce de ekolojiye ilgisinin olduğunu ifade eden Kuyucu, ‘’Ama bilgisayar yazılımcılığına çok fazla ilgim yoktu. Bu proje için programlama dilini ve programlama yapmayı öğrenmem gerekti bu da yarışmanın bana kattığı bir artı oldu diyebilirim’’ şeklinde sözlerini noktaladı.
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE YAZ OKULU HEDİYESİ
Etkinliğe, proje yarışması düzenlenmesi fikri ile destek verdiklerini söyleyen Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Berke Gür, ‘’Bu konuda fikir alışverişlerimiz oldu. Projelerin hangi konularda olacağı ve nasıl çalışılacağı konularında öğrencilere yönlendirmelerde bulunduk. Bunun haricinde değerlendirmenin nasıl yapılması ve işin nasıl yürütülmesi konularında ve organizasyonun düzenlenmesinde de katkılarımız oldu’’ dedi. Yarışmada dereceye giren öğrencileri yazın Bahçeşehir Üniversitesi’nde bir yaz okulu kapsamında ağırlayacaklarını da dile getiren Gür, bu okulda öğrencilere, robotikteki yeni trendler ve robotiğin alt yapısı konusunda uygulamalı bir eğitim vereceklerini belirtti.
‘’AMACIMIZ ÇEVREYE FAYDALI ROBOTLAR ÜRETİLMESİNİ SAĞLAMAK’’
Bu sene ilk kez bir robotik festivali düzenlediklerini ifade eden Özel Saint Benoit Fransız Lisesi 12. Sınıflar Müdür Yardımcısı Tamar Sefer, ‘’Öğrencilerden çevreye saygılı ve faydalı, plastik ve yabancı maddeleri toplayan robotlar üretmelerini istedik. Onlar da hem bu özelliklere uygun hem de ekosisteme faydalı olabilecek enerji ile ilgili robotlar yapmaya çalıştılar’’ diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.