Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın ‘bilim’ aşkı

Türkiye’nin en geniş kapsamlı içeriğine sahip Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (Bursa BTM) 2018’de de ziyaretçi rekoru kırdı. Geçtiğimiz yıl 151 binin üzerinde bilim meraklısının ziyaret ettiği Bursa BTM, bilimsel atölyeleri, uluslararası...

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2019 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2019 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın ‘bilim’ aşkı

Türkiye’nin en geniş kapsamlı içeriğine sahip Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (Bursa BTM) 2018’de de ziyaretçi rekoru kırdı. Geçtiğimiz yıl 151 binin üzerinde bilim meraklısının ziyaret ettiği Bursa BTM, bilimsel atölyeleri, uluslararası faaliyetleri ve ses getiren bilimsel sergileri ile yeni yılda da adından söz ettirecek.

Büyükşehir Belediyesi Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, 2018 yılında 151 binin üzerinde bilim meraklısını ağırladı. Bursa’nın yanı sıra çevre iller ve yurt dışından 151 bin 464 kişinin ziyaret ettiği Bursa BTM, bilimsel atölye çalışmalarında da yeni bir rekora imza attı. Yıl boyunca farklı disiplinlerde 11 bin 242 atölye çalışmasına 99 bin 718 çocuk ve bilim meraklısı katıldı.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, geçtiğimiz yıl uluslararası etkinlikleriyle de yoğun ilgi gördü. Türk Hava Yolları ve BEBKA sponsorluğunda gerçekleştirilen Uluslararası 7. Bursa Bilim Şenliği’ne (Science Expo) yurt içi ve yurt dışından 200 binin üzerinde ziyaretçi geldi. Festivalde toplamda 110 bin liralık para ödülünün dağıtıldığı proje, insansız hava araçları, mesleki yetenek, autodesk tasarım ve modelleme yarışmaları gerçekleştirildi. Türkiye rekorunun kırıldığı ‘Mangala Turnuvası’nın da yer aldığı festivalde ayrıca 100 farklı bilimsel atölye çalışması gerçekleştirildi.

Zirvede ‘Astrofest’ heyecanı

Bursa BTM’nin en çok ilgi gören bilimsel etkinliklerinden Uludağ Astrofest ise 3 -5 Ağustos 2018 tarihlerinde uzay ve astronomi meraklılarını zirvede buluşturdu. Doğa yürüyüşleri, seminerler, gökyüzü gözlemleri, takımyıldızı eğitimleri ve atölye çalışmalarının gerçekleştirildiği zirvedeki festivale alanında uzman çok sayıda isim katıldı. ‘Doğa ve Bilim Şenliği’ ise yaz aylarının en çok ilgi gören etkinliklerindendi. Uludağ’da gerçekleştirilen ve iki gün süren şenlikte çocuklar hem Uludağ’ı tanıdılar hem de eğlenceli ve öğretici atölye çalışmalarına katıldılar.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından 2018 yılında başlayan "Sınır Tanımayan Bilim" projesi ise dezavantajlı öğrenciler için umut oldu. TÜBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen projede öğrenme güçlüğü çeken öğrencilere yönelik özel eğitimler ve atölye çalışmaları yoğun ilgi gördü.

Bilim toplumu ve geleceğin nitelikli iş gücünü oluşturmak adına Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni önemsediklerini ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yerli üretim ve milli teknoloji atılımlarının temelinde eğitimin olduğuna dikkat çekti. Okul dışı eğitim ortamlarının en önemli unsularından birinin bilim merkezleri olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, Bursa BTM’nin kentin önemli bir marka değeri olduğunu söyledi. Başkan Aktaş, “Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, üreten bir nesil yetiştirmek ve geleceğin nitelikli işgücüne katkı vermek adına önemli faaliyetler yürütüyor. Çocuklarımızın ilgisini bilime çekmek, kabiliyetlerini keşfetmelerini sağlamak amacıyla Bursa BTM olarak projeler üretiyor, etkinlikler düzenliyoruz. Ülkemizin kalkınmasının tek bir yolu var o da yerli üretim ve ürettiğini ihraç etmek. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ne sahip çıkan ve çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamak adına bilime yönlendiren ailelere ve tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.