Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belçika F-16’larının hizmet ömrü uzuyor

İleri teknoloji ve havacılık şirketi olan Lockheed Martin, F-16 tipi savaş uçaklarının kullanım ömrünün altı yıl daha uzayabileceği açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2018 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2018 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

İleri teknoloji ve havacılık şirketi olan Lockheed Martin, F-16 tipi savaş uçaklarının kullanım ömrünün altı yıl daha uzayabileceği açıkladı.

İleri teknoloji ve havacılık şirketi olan Lockheed Martin tarafından yapılan bir çalışmayla, Belçika Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan F-16 tipi savaş uçaklarının kullanım ömrünün altı yıl daha uzayabileceği açıklandı. Daha önce Belçika Silahlı Kuvvetleri, çok kısa zamanda F-16’ların yenilenmeleri gerektiğini açıklayarak Belçika Hükumetine baskı kurması krize neden olmuştu. Çıkan kriz sonrası, F-16 dosyasıyla ilgilenen hükumet, ABD’li Lockheed Martin firmasıyla irtibata geçerek, konuyla ilgili bir etüd yapılması için başvuruda bulunmuştu. Konuyu gündeme getiren Belçika basını, ABD’li firmanın söz konusu çalışmanın raporunu 26 Nisan 2017’de Belçika Silahlı Kuvvetleri’ne ilettiğini ve Frankofon Sosyalist Partisi (PS) ile Flaman Sosyalist Partisi (SP.A) dosyayı inceledikten sonra bilgileri basına servis ettiğini yazdı. Belçika’nın resmi ulusal kanalı RTBF, Lokheed Martin’in raporunda, bir F-16’nın ortalama 8 bin saatlik uçuşun ötesine uçabileceği ve uçakların ortalama olarak altı yıl daha hizmette kalabilecekleri bilgilerinin yer aldığını belirtirken konu hakkında “F-16’ların 2023’ten değil 2029’dan itibaren trafikten kaldırılabileceği anlamına gelir. O zamanlar yaklaşık 9 bin 500 uçuş saati olacaklar” şeklinde yorum yapıldığını yazdı. Böylelikle Belçika hükumeti, F16’ların yenilenmeleri için 2023 ve 2029 yıllarını kapsayacak şekilde uzun bir prosedür başlatmış bulunuyor. Öngörülen prosedür sayesinde ise F-16’lar teorik bir yaşam süresini temsil eden sekiz bin saatlik uçuşa ulaşmış olacaklar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.