Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akgül: "4.5G İçin Fiber Alt Yapı Yetersiz"

İnternet Teknolojileri Derneği(İNETD) Başkanı Doç. Dr. Mustafa Akgül, Türkiye olarak toplam fiber alt yapının yetersiz olduğunu, bu nedenle 4.5G’nin her yerde kullanılmasının epeyce vakit alacağını söyledi.Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ)...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akgül: "4.5G İçin Fiber Alt Yapı Yetersiz"
İnternet Teknolojileri Derneği(İNETD) Başkanı Doç. Dr. Mustafa Akgül, Türkiye olarak toplam fiber alt yapının yetersiz olduğunu, bu nedenle 4.5G’nin her yerde kullanılmasının epeyce vakit alacağını söyledi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Mühendislik Fakültesi Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Topluluğu tarafından 11-24 Nisan İnternet Haftası dolayısıyla "Türkiye’de İnternet ve Özgür Yazılımın Gelişimi" başlıklı seminer düzenlendi. Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve İNETD Başkanı Doç. Dr. Mustafa Akgül’ün konuşmacı olarak katıldığı seminerde bölüm başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler hazır bulundu.
"İNDEXLERDE İLK 50’DE BİLE DEĞİLİZ"
İnternetin ve yazılım sistemlerinin Türkiye’deki gelişim aşamalarını anlatan Doç. Dr. Mustafa Akgül, yazılım ve internet konusunda Türkiye’nin çok eksikleri olduğunu vurguladı. Akgül, "Özgün yazılımda belli bir yere geldik ama istenilen noktada değiliz. Olmak istediğimiz yerin epey uzağındayız. İndexlerde ilk 50’de bile değiliz. Çok yol kat etmemiz lazım. Bilişim, yüksek teknoloji, eğitim alanında iyi durumda değiliz. 4.5G konusunda geç kaldık. 4.5G’nin fiber alt yapısı yetersiz. Daha fazla fiber yatırımı yapmamız gerekir. Devlet bu alandan elini çekti ama adil rekabet koşulları yok. Var olan kablo ağları kullanılabilir. Türkiye olarak toplam fiber altyapımız yetersiz. Bu nedenle 4.5G’nin her yerde kullanılması epeyce vakit alacaktır. 4.5G zaten sembolik" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.