Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

5 Kolay Adımda Mobil Giriş Sisteminin Kurulumu

HID Global Son Kullanıcı ve Fiziksel Erişim Kontrol Çözümleri Başkan Yardımcısı Serra Luck mobil giriş sistemleri hakkında bilgiler verdi. Beş adımlık planla kapsamlı ve kolay bir yöntem sundu.HID Global Son Kullanıcı ve Fiziksel Erişim...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HID Global Son Kullanıcı ve Fiziksel Erişim Kontrol Çözümleri Başkan Yardımcısı Serra Luck mobil giriş sistemleri hakkında bilgiler verdi. Beş adımlık planla kapsamlı ve kolay bir yöntem sundu.
HID Global Son Kullanıcı ve Fiziksel Erişim Kontrol Çözümleri Başkan Yardımcısı Serra Luck mobil giriş sistemleri hakkında şu bilgileri verdi: ’’Otoparkların yanı sıra binalara, mekanlara girmek için mobil giriş kontrolünün kullanımı yaygınlaşmakta ve halen kullanılmakta olan organizasyonlarda önemli gelişmelere yol açmakta. En önemlisi de, faydaları ve kullanım kolaylığı açısından çalışanların deneyimlerini önemli ölçüde değiştirmesi. Dünya, teknolojik olarak bu trendi desteklemek için şu anda donanıyor. Bugün dünya nüfusunun yüzde 34’ü akıllı bir telefona sahip, Batı Avrupa ve Kuzey Amerika bu oranın en yüksek olduğu bölgeler. Bu rakamın 2020’ye kadar yüzde 70’e çıkması bekleniyor. Ayrıca IDC, giyilebilir cihazların mobil giriş için kullanılabiliyor olmasının yanı sıra, üçüncü parti uygulamaları çalıştırabilen akıllı giyilebilir cihazların kullanımının 2014 - 2019 arasında yüzde 84 oranında artacağını tahmin ediliyor’’
MOBİL GİRİŞ KONTROLÜNÜN KULLANIMI YAYGINLAŞIYOR
Mobil girişin, iş yerlerine mobil giriş kontrol çözümü kuran şirketler için önemli kazançlar sağlayan önemli bir teknolojik gelişme olduğunu söyleyen Luck, ’’Peki, bir kurum fiziksel mimarisi içinde bir mobil giriş kontrolü çözümünü kurma sürecini nereden başlatmalı? Aşağıdaki beş adımlık plan, oyunu önde götürmenizi garantilemek için geniş kapsamlı ve kolay bir yöntem sunuyor’’ dedi
ŞU ANKİ BİNA KONTROL SİSTEMİNİZİ KONTROL EDİN VE DEĞERLENDİRİN
Öncelikle, mobil kullanıma geçmek için gereksinimleri belirlemek amacıyla binanızın şu anki fiziksel giriş kontrol altyapısını değerlendirilmesinin hayati öneme sahip olduğuna dikkat çeken Luck, ’’Organizasyonunuz bir mobil giriş kontrol çözümünü kullanmaya hazır mıdır? Değilse, buna hazır hale getirmek için hangi adımları atmanız gerekir? Eğer giriş kartları veya jeton gibi fiziksel giriş kontrolüne yatırım yaptıysanız, burada amaç basitçe bir kart biçiminden diğerine geçmek olmamalıdır’’ diye konuştu.
KURUMUNUZ İÇİN DESTEKLENMESİ GEREKEN MOBİL CİHAZLARI ANALİZ EDİN
Bir sonraki adımın, çalışanlarınızın mobil girişlerinden faydalanabilmeleri için desteklenmesi gereken cihazlar hakkında düşünülmesi olduğunu belirten Luck, ’’Kullanıcı tabanınızı analiz ederek, yeni bir mobil giriş kontrol çözümünün kullanıcı için en iyi nasıl çalışacağını anlayabilirsiniz. Mobil giriş çözümünü kaç kullanıcının kullanması gerekecek? Otopark veya ana giriş benzeri hangi alanlar mobil girişten en fazla faydalanacak alanlardır? Hangi farklı görev ve giriş haklarının atanması ve yönetilmesi gerekir? Bu hususlar kurumdan kuruma değişecektir. Eğer elemanlarınızın kendi cihazlarını getirmelerine (BringYourOwnDevice-BYOD) izin verirseniz veya kurumunuz onlara bir cihaz sağlarsanız, bu çözümünüzün desteklemesi gereken teknoloji yelpazesini etkileyecektir’’ dedi.
MOBİL GİRİŞ GEREKSİNİMLERİNİ KARŞILAMAK İÇİN İŞLETMENİZDEKİ DONANIMI YENİLEYİN
Üçüncü adımdan bahseden Luck, ’’Gerekli teknoloji denetimi ve analizinin tamamlanmasıyla birlikte artık, yeni donanımın kurulumu veya önceki okuyucuların yenilenmesi için plan yapabilirsiniz. Eğer okuyucuların değiştirilmesi gerekiyorsa, şu anda bu fonksiyonu kullanmıyor olsanız bile, yeni cihazların giriş kontrolü için mobil kullanıma hazır olduğundan emin olun. Bu, yatırımınızın uzun vadede korunmasını garanti edecektir’’ dedi.
MOBİL GİRİŞ SİSTEMİNİZİ DESTEKLEYECEK UYGUN BİR YAZILIMA SAHİP OLDUĞUNUZDAN EMİN OLUN
Serra Luck, ’’Bir sonraki adım, mobil giriş sisteminizin, mobil kimliklerin kayıtlarını ve erişim haklarını “over-the-air” yöneterek verimliliği artıran yazılımlar tarafından desteklendiğinden emin olmaktır. Hiç bir fiziksel kodlama, kart basımı veya raporlama gerekli olmamalıdır’’ şeklinde konuştu.
ÇALIŞANLAR İÇİN MOBİL KİMLİKLER YARATIN VE ONLARA ULAŞTIRIN
Çalışanlar için mobil kimlikler yapılması ve onlara ulaştırılması gerektiğinin üzerinde duran Luck, ’’Kurulu ve mevcut donanım ve yazılımınız ile giriş sisteminizi kurmadaki son adım, elemanlarınıza mobil kimlikler vermektir. App Store veya Google Play yoluyla yazılımlarını gittikçe daha fazla sunan tedarikçiler, kullanıcıların ilgili uygulamaları buralardan indirmelerine izin verirler. Uygulamalar kullanıcıların mobil cihazlarına güvenlik için kullanılan ek bir onay adımı ile kurulduktan sonra, mobil cihaz dijital giriş kontrol kartı olarak kullanılabilir. Çalışanlar için en uygun mimariyi kullandığınızda, mobil giriş çözümleri, şirketinizin kültürünü ve güvenliğini dönüştürme ve çalışanlara kolaylık sağlama potansiyeline sahiptirler. Bu adımları izlediğinizde, kurulum süreci düşündüğünüzden çok daha sorunsuz olabilir’’ diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.