Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİLDEF’te Bursa tartışıldı

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2020 00:00

Önceki akşam Bursa İl Dernekleri’nde (BİLDEF) bir toplantı gerçekleşti.

Toplantı Bursa Adıyamanlılar derneği başkanı ve BİLDEF’in çiçeği burnunda yeni genel başkanı Ramazan Alp başkanlığında genel merkez binasında gerçekleşti.

Ve BİLDEF daveti üzerine  20’ye yakın federasyon başkanı katıldı.

Toplantının amacı ise tanışma, kaynaşma başta olmak üzere bir göç şehri olan Bursa için neler yapılabilir tartışıldı.

Bu tanışma ve kaynaşma toplantısına katılım da yoğundu. Herkes kendi düşüncesini, planlarını kendi derneklerinin misyonunu, vizyonunu anlattı. Bunlarla birlikte BİLDEF çatısı altında yoğun göç alan Bursa için neler yapılabilir, dernekler olarak nasıl katkı koyacaklarını ele aldılar.

Gecede yerini alan dernek ve federasyonlar şunlardı;

Artvin ve Kafkas Dernekleri Federasyonu (ARDEF), Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu (BADEF), Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Dernekleri (BAL-GÖÇ, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD),Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu (BEDFE) , Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) , Bursa Trabzon Dernekleri Federasyonu (BTDF), Ardahan Dernekleri Federasyonu (BUARDEF), Bursa Van Dernekleri Federasyonu (BURVANFED), Bursa Yozgatlılar Dernekleri Federasyonu( BUYODEF), Bursa Uludağ Yörük Türkmen Der. Federasyonu (BUTÜDEF, Orhaneli Keles Büyük Orhan Harmancık Federasyonu( DAĞDER) , Dünya Ahıska Türkleri Birliği Bursa Şubesi (DATÜB), Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu( KAİDERF), Kastamonu Dernekleri Federasyonu (KASDERFED), Muş Dernekleri Federasyonu ( MUŞDERFED), Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUDEF), Tüm Rumeliler dernekleri federasyonu ( RUMELİDEF), Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (RİZEDER) ve Bursa Samsun Dernekler Federasyonu (SAMDEF) derneklerinin yöneticileri katıldı.

Herkesin söz aldığı gecede başkan Ramazan Alp, “il dernekleri federasyonu olarak geldiğimiz yörelerin hem gelenek ve göreneklerini yaşayalım, yaşatalım hem de bu şehrin sorunlarına yönelik bir çalıştay yaparak çözümüne katkı sunalım” dedi.

Başkan Alp, sivil toplum kuruluşların şehirde çevre hakkında, ulaşım hakkında, sanayi ve ekonomi hakkında katkı sunması kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak derneklerin bu amaçla çalışmasını söyledi.

Kentin tüm dinamikleriyle koordineli bir şekilde çalışmak öncellikli amaçları arasında yer alıyor ve bu nedenle de görüş alışverişinde bulundular.

Bu bağlamda toplantı Adıyamanlı başkanın düzenlediği gecede ikram edilen çiğ köftenin de verdiği hararet ile kimi mensubu olduğu derneğindeki çalışmalarını uzun uzadıya anlatmaya çalıştı, kimi kendi bölgesinden gelenlerin sorun ve taleplerini dile getirdi, kimi de dernekçiliğin kötü emeller için kullanıldığını iddia ederek ses tonunu da yükselterek BİLDEF çatısı altında bu tür oluşumlara izin verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Bursa; bütün renklerin ve kültürlerin yaşandığı bir şehir. Dolayısıyla bu kadar güzel birliktelikleri bünyesinde barındıran bu şehre herkes kendi adına, memleketi adına bir şeyler katmak ister. Dünkü toplantı da bunun içindi.

Genel izlenim ise toplantının gerçekleştirilmesine memnuniyetlerin iletilmesi.

Toplantıda çıkan ortak sonuç ise artık her ay bir federasyon veya dernekte bir araya gelinerek herkesin çatısı olan Bursa için meseleler tartışılacak.

Tartışılan meseleler ilgili yerlere iletilerek sivil toplum kuruluşlarının ruhuna uygun bir anlayışla, Bursa için herkes çalışmış olacak.

Yine toplantıda öne çıkan detaylardan biri de derneklerin, hemşehri merkezli siyasetten uzak durması konusu oldu.

Geceye katılanların çoğu kenti yöneten siyasilerle birlikte kente dair plan ve projelerin paylaşılması ve uygulanması için de gayret sarf edilmesinin önemine değindi.

Geceye dair son olarak şunu ifade etmekte fayda vardır. BİLDEF öncülüğünde düzenlenen tanışma ve kaynaşma toplantısında kente dair güzel fikirler ve projeler hakimdi. Biz de burada diyoruz ki gecede ikram edilen çiğ köftenin ateşiyle söylenmiş sözler olmasın!

Bursa için hep birlikte çalışalım, üretelim. Yoksa söylenen her şey salon konuşmalarından öteye geçmeyecektir.

Biz de atılan adımı önemsiyor ve devamını diliyoruz…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.