Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİİB sesini duydunuz koşun!

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2014 00:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 00:46


Gençler arasında hızla artan işsizlik, çözüm bekliyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması (BİİB)’, birçok firmayı iş arayanlarla buluşturuyor. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi (BKK), Bursa Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuar Alanı’nda kapılarını açtı.

Toplam 163 firmanın 187 stantla yer aldığı BİİB, 3 gün boyunca işverenlerle iş arayanları buluşturacak. 3 konferans ve 11 sertifikalı eğitim programının yanı sıra 36 firma da çeşitli alanlarda sunumlar yapacak. İşsizlerin özgeçmiş bırakacakları firmalar, kendilerine uygun genci daha sonra arayarak görüşmeler de bulunacak.

Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, açılışta yaptığı konuşmada, insan hayatıyla ilgili çok önemli bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. İnsanın çalışması ve geçimini sağlaması gerektiğini belirten Pala, bunun için de üretim yapan müteşebbislere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İş-Kur ve BTSO’nun  katkılarıyla insana faydalı bir işe imza attıklarını kaydeden Pala, “Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması, Türkiye’de kendi alanında düzenlenen tek organizasyondur. Bursa, gücünü ve kapasitesini göstermiştir. İş arayanlar üç gün boyunca ekonomiye katkı sağlayan firmaların temsilcileriyle birebir görüşme olanağı bulacak. Ekmek aslanın ağzında değil. Artık öncelikle aslanı bulmak gerekiyor. Bu organizasyon birçok kişi için fırsattır” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse ise, nitelikli insan gücünün büyük önem kazandığını ifade etti. Günümüzde bireylerin eğitiminin, birey ve kurumlar arasındaki iletişimin kuvvetlendirilmesinin zorunluluk olduğunu kaydeden Köse, bu noktada kişi ve kuruluşlara önemli görevler düştüğünü söyledi. Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’nın önemine değinen Köse, “BİİB, bir sosyal sorumluluk projesidir. Geçtiğimiz yıl 171 firma tarafından 189 stant açıldı. 3 gün boyunca 19 bin 746 kişi ziyaret etti. Düzenlenen konferans, sertifikalı seminerlere 3 bin 3552 kişi katıldı. Bu sene ise 163 kurum 187 stantla katılıyor. Önde gelen firmalarımızın temsilcileri ile iş arayan ve kariyer planlaması yapanlar 3 gün boyunca buluşacak. Organizasyon, Bursa’nın işgücü piyasasına önemli kazanımlar katacaktır” dedi.

BTSO Başkanvekili İsmail Kuş da dünyadaki hiçbir gücün ekonomik anlamda insan gücünden büyük olmadığını söyledi. Ulusal kalkınma hamlesinin mihenk taşının yetişmiş insan gücü olduğunu belirten Kuş, “Bu konuda gerekli yatırımları yapmazsak ekonomik kalkınma mümkün olmaz. BTSO olarak insanımıza yatırım yapmaktayız. İş dünyasının ihtiyacı olan nitelikli iş gücüne katkı sunuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle BİİB ziyarete açıldı. Merinos AKKM Fuar Alanındaki program, bugün ve yarın saat 10.00-18.00 arasında gezilebilecek.

İş arayanlar ya da işini değiştirmek isteyenler kaçırmasın lütfen…

 

***

Tambi Asaad için

hükümet devrede

 

İki yıl önce Türkiye’ye gelen ve geçen yıl Bursa’da Güzel Sanatlar Akademisi’nde piyano dersleri almaya başlayan Tambi Asaad, katıldığı bir yarışmada müzik otoritelerinin dikkatini çekti. Kısa süre sonra hepimiz, onun ‘geleceğin dehası’ olduğunu, elinden tutulması halinde dünya çapında bir sanatçı olarak Türkiye’nin adını duyuracağını öğrendik.

Ama kimlik ve pasaport sorunu vardı. Önce devreye İl Nüfus Müdürü Yurdanur Asa girdi. Telefonla da olsa tanımaktan mutlu oldum. Elinden geleni yapacağını söyledi. Bu arada CNN Türk’te canlı yayına katılan Tambi Asaad’ı Başbakanlık Baş Danışmanı eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik aradı. Büyük bir aksilik olmaz ise bugün Tambi Asaad Ankara’da olacak. İçişleri Bakanı Efgan Ala ile de biraraya gelecek.

Haydi hayırlısı…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.