Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BFC'nin derdi Bursa...

Yazının Giriş Tarihi: 30.01.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.01.2019 00:00

Bilindiği üzere üç harflilere hayran birisiyimdir. Öyle ki, MİT başta olmak üzere birçok üç harfli bu guruba girse bile MHP'yi Milliyetçi Hareket Partisi ve yine CHP'yi Cumhuriyet Halk Partisi olarak okumayı ve yazmayı severim. Geçtiğimiz akşam Bursa iş dünyasının değerli sanayicilerinin daveti ile kısa adı BFC olan Bursa Fan Club'un haftalık olağan etkinliğine katılım gösterdim.

Bursaspor başta olmak üzere kentlilik bilinci, turizm, ekonomi, iş dünyası, sağlık ve yine birçok başlıkta Bursa özelinde bir değerlendirme toplantısı gerçekleştiren Bursa Fan Club yerel seçimler öncesi gündem konuğu olarak Millet İttifakı'nın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'i konuk aldı. Bozbey ile birlikte CHP'nin Osmangazi Belediye Başkan Adayı Bursa Milletvekili Erkan Aydın'da programa katılım gösterdi. BFC tarafından 16 madde de sıralanan Bursa sorunlarını konu başlıkları bazında değerlendiren Bozbey'in Büyükşehir adaylığı ve çalışmalarına yönelik açıklamaları da davetlilerin takdirini topladı.

Elbette siyaset ve seçim arenasında boy gösterenleri hem daha yakından tanımak hem de kent sorunlarını önemsemek önemli bir Bursalılık bilincinin varlığına işaret ediyor. Günümüz hemşeri derneklerinin kentin öznesini değerlendirirken geldikleri veya doğdukları yeri ifade etmelerinin yerine Bursa bütünlüğünde buluşmalarını önemsiyor BFC yönetimi. Öyle ki, Başkan Ali Ademoğlu konuşmasının özne cümlesinde "nereden geldiysek, nerede doğduysak doğalım hepimiz Bursa'da yaşıyor ve doyuyoruz o zaman hepimiz Bursalıyız" diyerek Bursa markasının gücünü yüceltme vurgusu yaptı. Bursaspor merkezli bir Bursa'nın varlığının öneminden tutunda 99 evliyanın ve yine birçok medeniyetin izlerini taşıyan Bursa, özellikle bugünün Türkiye'sinin yapı taşlarını taşıyor. Birliktelik ve bütünlüğün yanı sıra milli mücadelenin izlerini taşıyan Bursa ve Bursalılar için fayda oluşturmak adına kurulmuş Bursa Fan Club ortalama 30 yıllık yaşam sürecinde birçok sorunun çözümünde etkin rol oynayan başarılı bir sivil toplum kuruluşu.

Kentin yeşil alanlarından, kongre ve kültür merkezinden, park ve bahçelerinden, sporsal faaliyetlerinden tutunda ekonomisine, kültürüne ve hatta sanayisine kadar birçok konuyu maddeler şeklinde sıralayan Bursa Fan Club adına, üyesi ve destekçisi her bir bireye emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum.

İmar affı çile olmasın...

Türkiye'nin ciddi bir yerel yönetim ve kentsel dönüşüm yasasına ihtiyacı olduğunu hepimiz kabul etmekteyiz. Sorunun çözümü için tıpkı şehirlerde olduğu gibi sistemlerde de alt yapı en önemli gerçeklik. Kentsel dönüşüme ışık tutmak adına hayata geçirilen 'İmar Affı' yeni yıl ile birlikte yeniden vatandaşın gündeminde. İmar Affı'na başvuru süresinin 15 Haziran 2019 günü biteceğini ifade eden Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Faruk Çolak, "vatandaşlar ve özel şahıslarca kurulan sözde imar affı büroları tarafından yapılan başvurularda ciddi hatalara rastlamaktayız. Vatandaşlarımızın başvurularını süre içerisinde iyi değerlendirmesi ve Harita ve Kadastro Mühendislikleri büroları ile Mimarlık ofisleri tarafından sonuçlandırmasını ilerleyen süreçlerde sorunlarla karşılaşmamak adına tavsiye ediyoruz. Yine arsa rayiç  bedellerinin 2019 yılı itibariyle yenilendiğini unutmamak gerekiyor. Özellikle kat mülkiyeti başvuru aşamasında önceden yapılan hataların yapı kayıt belgesinde ortaya çıkması nedeniyle başvuruların yenilenmesi ve vatandaşların mağdur olması ile sonuçlanan bir olumsuz süreç yaşanmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın özellikle dikkatine arz ettiğimiz önemli bir hususta, müracat edenle müracat sonrası ödeme yapanların arasında ki makasın büyüklüğüdür. Vatandaşın imar affında çile yaşamaması için ödeme tarihinin uzatıldığı gibi yine ayrı bir vade ile hızlıca taksitilendirmeye gidilmesi mecburidir. Günümüz ekonomik koşullarında gelir akışının düştüğü bir noktada yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından vatandaşlara birçok ekonomik ve mali kolaylıklar sunulduğu bir dönemde İmar Affı'nda yaşanan tek kalemde ödeme sorununun yeter sayıda ve makul taksit seçenekleri ile ortadan kaldırılması önemlidir" uyarısında bulunuyor.

Türkiye'nin önemli sorunlarından birisi haline gelen batı kentlerine göç ile birlikte yerel yönetimlerin sorumlulukları ve sorunları da artıyor. Elbette böyle bir durumda Ankara'nın vatandaş başta olmak üzere Harita ve Kadastro Mühendislerinin uyarılarını dikkate alarak yasa da acil düzenleme yapmasını desteklediğimizi ifade etmekte fayda var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.