Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BESAŞ'ın atılım dönemi

Yazının Giriş Tarihi: 04.02.2017 00:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.02.2017 00:12

BESAŞ'ın Bursa için ne kadar önemli bir kurum olduğuna ilk kez 2005 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde çalıştığım dönemde şahit oldum. Kuruluşundan itibaren yer alan herkesin övgüyü hak ettiği BESAŞ, yıllar içerisinde belediyenin yönetimine değişik partilerden seçilen başkanlar gelse de, en muhalif kesimlerin bile toz konduramadığı bir kurumdu. Gerçekten de uzun yıllara dayanan bir emeğin ve kalitenin simgesiydi BESAŞ.

Altepe ve BESAŞ
Sağlıklı ve nitelikli ekmek üretmenin yanı sıra, serbest piyasadaki fiyat dengesi açısından da hayati önem taşıyan BESAŞ, sadece dar gelirlilerin değil, refah seviyesi yüksek kesimin de damak tadına hitap ediyordu. 
Recep Altepe'nin başkanlığa seçildiği dönem ise BESAŞ için tam bir atılım dönemi oldu. Altepe, BESAŞ'ta var olan kaliteli ekibin başına Keles Belediye Başkanlığı döneminden kamu kaynaklarının kullanımına yönelik titizliğiyle tanıdığımız Mustafa Bektaş'ı getirdi. Bektaş'ın gelişi ve Altepe'nin verdiği tam destekle günümüzde atılım üstüne atılım yapan BESAŞ, altın çağını yaşıyor. Sürekli yeni yatırımlarla gündeme gelen şirket, aynı zamanda belediyenin en kârlı kuruluşları arasında yer alıyor.

Dağ yöresine altın dokunuş
Kendisi de dağ yöresinin bir evladı olan Bektaş, özel firmaların bile cesaret edemediği bir yatırıma imza atarak Keles'e bir süt ürünleri tesisi açtı ve bölge insanına müthiş bir imkan sağladı. 
Herkesin neredeyse imkansız olarak nitelendirdiği bir iş başarılarak; Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık'taki hayvancılık faaliyetleri desteklendi ve sağlanan iş imkanlarıyla bölgenin refahına ve kalkınmasına katkı verildi.   
Son teknoloji kullanılarak inşa edilen BESAŞ Keles Süt Ürünleri Tesisi, toplamda 70 ton çiğ süt işleyecek kapasiteye sahip. İçerisinde laboratuarın da bulunduğu tesislere gelen sütler her gün analiz edildikten sonra işleniyor. 
Bursa’da farklı noktalarında bulunan yaklaşık 130 BESAŞ bayisinin yanı sıra market raflarında da yerini alan BESAŞ mamulleri, Bursalılara süt endüstrisinin en organik ürünlerine ulaşma imkanı sağlıyor.

'Yayladan sofraya' süt ürünleri ve ekmek
BESAŞ, tamamı Bursa'nın dağ yöresinden temin edilen sütlerle farklı ebat ve çeşitlerde; süt, ayran, yoğurt, beyaz peynir, kaşar peyniri ve lor ürünlerini de yayladan sofraya bizlere sunuyor. Bursaspor'a destek için Bursaspor markasıyla da ayran üreten BESAŞ, bu ürünün satışından elde edilen gelirin belli bir oranını da kulübe aktarıyor.
Yıllık 70 milyon adet ve 24 çeşit ekmek üreten BESAŞ, şimdi de Hititler ve Frigler'den beri genetiği değişmeden günümüze kadar gelen Siyez Buğdayı'ndan yapılan ekmeği tüketiciyle buluşturdu. 
Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan, Siyez Unu, içme suyu, ekşi maya ve tuzdan yapılan Siyez Tam Buğday Ekmeği; uzun süre tokluk hissi vermesi, kilo aldırmaması, sindirimi kolaylaştırması ve yüksek antioksidan içeriğiyle adeta mucize bir ürün. Yüksek maliyeti nedeniyle 400 gramı 5,75 TL'den (siparişle talep ediliyor) satılan bu ekmeği denemenizi tavsiye ederim.
BESAŞ'ın süt ürünlerini deneyeceklere bir de önemli uyarım var. İçerisinde katkı malzemesi kullanılmadığı için açıldıktan sonra eğer dolabınızda (tupper tarzı) hava almayan kaplarda saklamazsanız belli bir süre sonra küfleniyor ama bu sizi sakın korkutmasın çünkü doğal her ürün küflenir. Sağlığınız için zaten küflenmeyen ürünü evinizden içeri sokmayın.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.