Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Benim insanlarım (VII)

Yazının Giriş Tarihi: 12.08.2018 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.08.2018 00:00

Ne mutlu bana ki yedincisini yazıyorum benim insanlarımın.

Bu hafta yine özel yine güzel üç insanımı daha tanıştıracağım sizinle.

Ortak paydaları zerafet olan…

Nagihan Dörtfidan Doğan, Selma Çalışır  ve Erhan Akdeniz ile.

Ne yapıyorduk önce? Yazı Tura atıyorduk.

Ama bu gün üç isim var; Olsun Nagihan Hanım ile Selma kızım eküridirler zaten.İkisini de ayırmadan yazarım ben de.

Yazı kızların,Tura da Erhan beyin olsun…

Tura;

Bu coğrafya da erkekler için pek kullanılmasa da ben Erhan beyi anlatmaya zerafet sözcüğü ile başlayacağım.Çünkü ben en çok bu yönünü severim sevgili dostumun.

Erhan bey Akdeniz Sigorta acenteliğinin sahibidir ama aynı zamanda da Bioenerji uzmanıdır.Birbiri ile taban tabana ayrı bu iki işi de etik kurallarına tam bir sadakatle sürdürür.

Bazı insanlar vardır yanlarına sadece onları görmek için gidersiniz,hah işte tam da o insanlardan biridir Erhan beyciğim.Her gördüğümde içim aydınlanır.Yok bu onun bioenerji uzmanlığından kaynaklanmaz insanlığı ile direkt bağıntılıdır.

Bazen bir mesajı ile bazen bir telefonu ile karalar bağladığım iplerimi kestiğine o kadar çok tanık oldum ki.Fark ettiğimi anladı mı bilmiyorum,rahmetli babamı toprağa verirken eli sırtımdan hiç kalkmadı.O anı sadece kendimle kalarak yaşamama müsaade etmedi.Bioenerjiyi bilmem ama onun dostluk enerjisini öyle yoğun hissettim ki o gün.Günlerce eşime anlattım.

Sigorta işlerinden hiç anlamam,bioenerjiyi de okuduklarım ve yazdıklarım kadar biliyorum ondan da çok şey anlamam ama göz ve beden dilinden iyi anlarım.Hayatımın ‘iyi ki’’lerindendir sevgili dostum.İyi ya da kötü gün her an yanımdadır.

Zarif,naif ve koca yürekli dostum; bir iyi ki daha gönderiyorum sana…

***  

Yazı sevgili Nagihan Dörtfidan Doğan’dı;

Kelebek zerafetinde bir arıdır benim gözümde Nagihan hanım.Konusunda Bursa’nın tek Türkiye’nin bir en fazla iki kooperatifinden biri olan Bursa Kadın Girişimciler Üreticiler Destek Kooperatifi Başkanıdır.

Neler yapmıyor ki kadın  girişimcilere ve üreticilere destek olabilmek adına. Paneller,toplantılar,ziyaretler,sosyal etkinlikler derken geceli gündüzlü koşturuyor.Her şey bu ülke ve insanına bir parça da olsa umut verebilmek adına.

 Nagihan hanım bu faaliyetlerine zerafetini de katabilen bir başkan.Yol ne kadar uzun ve engebeli olur ise olsun ve onu  ne kadar yorarsa yorsun her daim pozitif enerjisini hissedersiniz.Bir de vefakarlığı vardır ki onu da vefaya ihtiyacınız olduğunda çok iyi hissedersiniz.

Ekonominin zemininin bu denli kaygan olduğu bir dönemde kadınların iş hayatında ki yerlerini pekiştirmek adına yapılan çalışmaları uzun süredir izliyorum.Benim sermayem kalemim ve çenem olduğu için bu çok özel kooperatife sadece onlarla destek olabiliyorsam da Nagihan Hanım ve arkadaşlarının özellikle Bursa’nın desteğine gereksinimleri olduğunun da altını çizmek isterim.

Sivil Gündem’in şiarı güzellikleri güzellikler ile tanıştırmak.Hele bu güzellikler insanlık ile bağdaşınca öyle keyifli oluyor ki…

Nagihan hanımcığım da olduğu gibi.

Gelelim Selma Çalışır kızıma; Herkes ismiyle müsemmadır da Selma soy adı ile müsemmadır.

Çalışır.

Sürekli çalışır.Mali müşavir olduğu için bürosunda,siyasi kimliği olduğu için partisinde güzel yürekli olduğu için de pek çok sosyal proje de çalışır.

Zaman zaman ‘aaa unuttummmm’diye fevearan ettiğinde sadece gülümserim.Unutması bile samimidir Selma’nın.Sıcacık sam yeli bir kişiliği vardır sarıverir insanı.

Bu yazı yazılırken Giresun’da idi,yayınlandığında nerede olacak kim bilir.Ama bir yerde her zaman sabittir.Ağabeysinin yüreğinde.Oradan hiç uzaklaşmaz.

Konusuna hakimiyeti de çok dikkatimi çeker;sık sık mali yasalarla ilgili mevzuatları paylaşır arkadaşları ile ister ki bir yenilik varsa bir hak mahrumiyeti varsa haberdar olsun herkes.Ben buna gerçek bilgi diyorum.Paylaşıldıkça büyüyen gerçek bilgi.

Selma; Barış içinde bulunma, huzur, erinç. Ve  Güzel, hoş (kadın).anlamına geliyor.Görüyorum ki kızıma haksızlık etmişim; adıyla da müsemma imiş.Anacığının biricik vefalı kızı hep böyle kal emi?

Bilmem dikkatinizi çekti mi,Benim İnsanlarımı yazarken vefa sözcüğünü defalarca kullandım,serinin diğer yazılarında da kullanacağım.

Vefalılara vefa borcumu ödeyene kadar…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.