Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Benim insanlarım (v)

Yazının Giriş Tarihi: 29.07.2018 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.07.2018 00:02

Zaman ne çabuk geçiyor; Benim İnsanlarımın beşincisini yazıyorum.Aslında yazmıyorum yayınlıyorum.Çünkü bu yazı dizisinin bilgisayarımda ki rakamı çok daha büyük.Yani yazılar hazır yayın günlerini bekliyorlar.

Köşenin bu günkü konukları gönüllük kavramının tanımını yaptıkları çalışmalarla bir kez daha yazan kocaman yürekli iki kadın.

Gülay Çelenk ve Rüya Sani Gündiler.

Ama önce yazı tura;

Yazı.

Yazı da Gülay Çelenkle vardı. Başlayayım o zaman

Gülay hanım telefonumda Zeyna diye kayıtlıdır.Bu isimi ona vermedim,yaptıklarını görünce olsa olsa Zeyna dır dedim.Yani kendi ismini kendi koydu.Benim de vazgeçilmezlerimden biri oldu.

Dezavantajlı Kadınlar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği’nin başkanıdır,artık ezberlenen adıyla Güçkat’ın. Gülay Hanım.Zorluklarla mücadeleyi sıradanlaştıran çalışma tarzı ile derneğini çok kısa bir süre içerisinde Bursa’nın konusunda en ciddi faaliyetleri sürdüren dernekler sıralamasının üst basamaklarına taşımıştır.

Güçkat üçüncü sayfa haberlerine konu olan çoğunlukla konu bile olamayan mağdurlarla ilgilenir.İlgilenmek hafif oldu onlara can suyu verir demek daha doğru.Kadın sığınma evlerini duymuşsunuzdur,peki o evlerden belli bir süre sonra çıkarılan kadınların kapının önünde ki anlarından itibaren neler yaşadıklarını duydunuz mu?Düşünsenize çoğu çocuklu kadınlar (aralarında çocuk gelinlerde var)Sığıma evinde ki sürelerini doldurduktan sonra nerelere gider ne yaparlar.Hele onlara bu acıları yaşatanlar hala peşlerindeyken.

Güçkat bunu düşündüğü için kurulmuş bir dernek.Sığınma evlerinden çıkan kadın ve çocuklara hem lojistik destek sağlıyor hem de maddi yardımlarda bulunuyor.Derneğin faaliyetleri mağdurların selameti ve can güvenlikleri açısından öyle bak bana bak bana türünden değil.Sağ elin verdiğini sol el bilmemeli der ya bizim ahlak öğretimiz Güçkat veren eli bile görmüyor.Her faaliyet gerekli ciddiyet ve gizlik içerisinde yürütülüp noktalanıyor.Sonuçlarını merak eden Zeyna’nın gözlerinin içine baksın.Her ne yapıldıysa hepsi gözlerinin içinden okunuyor.

Gülay Çelenk alışılmış dernek başkanlarından farklı yaklaşır olaylara.Öyle prosedürlerle,bir türlü çoğunluğun sağlanamadığı içi boş toplantılarla filan hiç işi olmaz.Derneğin neferidir.Gün sekiz hafta dokuz gönüllüğü taçlandırır.

Benim de başımın taçlarından biridir Zeyna.Bir sürü projeye birlikte imza attık.Daha doğrusu o hazırladı ‘’hadi gel şurayı imzala’’ dedi.Durumdan vazife çıkartmayı  iyi bilir Gülay hanım bu yüzden de yedi yirmi dört mesaidedir.

Velhasıl Benim İnsanlarımın ortak özellikleri insanlık erdemi onun da yüzünden okunur.

İyi ki varsın hayatımda Zeyna; hep ol emi?

***

Sıra tura da…

İki yıl önce tanışıp sohbet ettiğimizin akşamı haberini yazarken ‘’Bu ismi bir yerlere ama öncelikle aklınızın bir yerine kaydetmenizde fayda var;zira ilerleyen aylarda çok duyacaksınız.’’diyerek başlamıştım ona dair cümlelere.

Ne iki yılı haftasına kalmadı Rüya hanım kim diye sormaya başladılar arkadaşlarım.Kurduğu ve ilk adı Bursa Genç Kuşak Türk Müziği Korosu öyle bir ses getirdi ki,koroların enflasyonun da onları Fark Yaratanlar kürsüsüne taşıdı.

‘’Güzel şeyler olacak’’diye yola çıkmıştı Rüya;Rüyasını gerçekleştirmesinin her aşamasına tanık olduğum için ben cek i attım yor u koydum.Güzel şeyler oluyor olmaya da devam ediyor.

Kuruculuğunu ve yönetmenliğini yaptığı korosu Gündiler’in adeta aynası.Öncelikle sanat yolu ile toplumsal konulara dikkat çekmek,farkındalık oluşturmak ve her konserlerinde mutlak surette bir sosyal sorumluluk projesi üstlenmek adına yola çıkmış olmasının verdiği öz güvenle çocuklarda ve gençlerde sosyal duyarlılık,empati,yardımlaşma,gönüllük,grup çalışması bilincinin arttırılmasına katkı sağlıyor.

Onu bir de sahnede görmelisiniz.Türk Sanat Müziğini yorulmasını dinlerken hocaları Devlet Sanatçısı Sayın Kutlu Payaslı,Sanatçı Koro şefi Sayın Remzi Çelikyay ve sanatçı müzisyen Sayın Ersan Tekin’in arkasında laf olsun durmadıklarını hemen anlarsınız.

‘’Ben ne yapabilirim’’bu soruyu çok sık duyarım ondan;elini taşın altına koymaya ve çekmemeye her daim hazırdır.Hele bir proje var deyin yandınız.Proje hayata geçmeden Rüyanın rüyası bitmez.

Benim hayatımda ise Rüya hiç bitmez.

Gülay Hanım ve Rüya kızım Önce ki akşam ‘’Şuradayız hadi gel bir yüzünü görelim özledik seni’’dediklerinde yıldızlı pek iyi almış ilkokul çoğu kendime gibi bir şımardım bir şımardım sormayın.

İtiraf edeyim ki ben,yaklaşık bir yıldır yaşadıklarımın ve sonuçlarının etkilerinden henüz sıyrılamadım.Dolayısı ile kocaman hayatıma geri dönmekte çok zorlanıyorum.

Ama o eller var ya o eller;birleşip birleşip çekiyorlar güneşlerine bulutlarımdan beni.

Benim insanlarımın elleri onlar;

O eller dostlarımın elleri.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.