Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beklentiler ve doğru planlama!

Yazının Giriş Tarihi: 15.07.2018 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.07.2018 00:02

Bursaspor, yeni sezon hazırlıklarının ilk etabını Afyon’da tamamladı. Bu dönemi daha çok antrenman temposu ile değerlendiren Teknik direktör Samet Aybaba, sadece bir tane hazırlık maçı oynadı.

Antrenmanları sürekli takip eden arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre, takım iyi çalıştı, herkes antrenmanlarda büyük bir özveri gösterdi. Bunu ‘genç oyuncuların çokluluğu ile de alakalı’ diye değerlendirdiğinizi duyar gibiyim. Evet bu da olabilir ama sonuçta ilk kamp dönemi olumlu geçirildi.

Oynanan hazırlık maçına gelince; Gördük ki yeşil beyazlı ekipte eskiler hala aynı!

Kalede hem Muhammed, hem de Okan performansları ile yüreklere su serpti. Genç oyuncu Muhammed Emin de “Bu çocukta iş var” dedirten cinstendi. Hatta Balıkesirspor maçında en dikkat çeken isimdi. Yeni transfer Aytaç da sahada kaldığı sürede gösterdiği performans ile ‘yararlı’ bir transfer olduğunun sinyallerini verdi. Direkten dönen serbest vuruşu onun adına şanssızlıktı. Çağatay Yılmaz’ında göze batan bir oyun ortaya koyduğunu söyleyebiliriz. Onun dışında gönlümüzü ısıtan bir isimden bahsetmemiz pekte mümkün değil.

Burada Yusuf Erdoğan’a bir parantez açmak lazım. Başarılı oyuncu, Balıkesirspor maçındaki oylunu ve performansı ile geçtiğimiz sezonu aratmadı. Yine net fırsatları harcadı, yine tercih hataları yaptı, yine serbest atışlarda ‘ben atacağım’ sevdası ile arkadaşlarını ‘itekledi’ durdu. Kendisinden Teknik direktör Samet Aybaba ve taraftar çok şey bekliyor, umarım, sezon başlayana kadar hazır hale gelir.

Bu takım, Samet Hoca’nın dediği gibi, iki üç tane golcü, kanatlara iki isim, hatta savunmaya bir takviye istiyor.

Bu arada Altyapıda bir dönem başladı, bir iki cümle de ondan bahsetmek istiyorum.

Yeşil beyazlı ekipte oynadığı dönemde gerek performansı, gerekse saha dışındaki yaşantısı ile dikkat çeken isimlerden olan Ümit Şengül ile yeni bir atılım yapıldı. Vakıfköy’de yeni bir yapılanma var. Lütfen buraya koyduğumuz isimlere biraz zaman tanıyalım, fırsat tanıyalım. Üstte yönetim değişse de onlar kalsın. Zaten gelen isimler Bursaspor’un eski oyuncuları, camianın içinden.. Kimsenin itirazı olmaz, olmamalı. Hiç olmazsa altyapıda uzun soluklu çalışma imkanı tanıyalım ve ondan sonra başarı bekleyelim. Başarıyı da lütfen gelecek şampiyonlukların sayısı ile değil, A takıma gelen ve oynayan futbolcu sayısı ile ölçelim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.