Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BEGD’den bir ilk (1)

Yazının Giriş Tarihi: 03.05.2016 01:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 01:39

 

Başkan yardımcılığı görevini yerine getirmeye gayret ettiğim Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği’mizin (BEGD), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliği ile 30 Nisan 2016 Cumartesi günü düzenlediği ‘Ekonomik Gelişmeler Perspektifinde Bursa’nın Dünü, Bugünü ve Yarını’ konulu paneli, geçmişten bugüne, bugünden de yarına uzanan konuşmalarla oldukça verimli geçti.

Ekonomi Buluşmaları’ genel başlığı altında periyodik olarak düzenleyeceğimiz toplantılarda; Bursa özelinden yola çıkarak Türkiye ve dünya ekonomisinde olup bitenleri dinlemek istiyoruz. Geleceğe ışık tutacak bilgilerin derinlemesine incelenmesi, yorumlanması ve bir değere dönüşmesi temel amacımız. Araştırmacıları, yazılımcıları, fütüristleri özellikle istiyorum örneğin. Dünyadaki gelişmelerin Türkiye’yi etkileyen yönlerini enine boyuna konuşmak, değerlendirmek ve olasılıkları masaya yatırmak hepimize iyi gelecek diye düşünüyorum.

Geleneksel üretim biçimlerinden ‘Sanayi 4.0’a uzanacak sürecin tüm aşamalarında tuzumuzun olmasını önemsiyorum. Ekonomi gazetecisi olarak ekmek yiyen ve bu alanda kariyer yapacak arkadaşlarımızı sürecin bir yerinde görmek, konuşmak ve tartışmak arzusuyla hareket ediyorum. Sözü olanla gürültü yapanı ayırmak, yazılarında ufuk açanlarla geleceği karartanlar arasındaki farkın ‘fark edilmesi’ gerektiğine yürekten katılanlarla aynı yerde olmak istiyorum.

Bursa gibi tarihin ilk yıllarından bu yana üretim yapan kentlerdeki büyük değişimlere tanık olmak, tanıkların sayısını artırmak, alınacak önlemleri konuşmak, atılacak adımların doğru olmasına katkı koymak, çevreyi korurken sanayileşmeyi sağlayanlarla aynı yerde soluk almak, modern dünya ile aramızdaki makası küçültmek adına yapılanları yakından öğrenmek, mümkün ise Bursa için her anlamda araştırmacı olmak gibi hedeflerim var.

Çok okuyarak, çok yorumlayarak, çok titiz çalışarak bugünlere kadar gelen herkesin ve her kesimin aramızda olmasını da çok istiyorum.

Pazar ülke, tüketim toplumu ve matematik bilmeyenler topluluğu gibi tanımlamalardan bıktım. Okuduğunu anlayanları, okuduklarından ders çıkaranları, okuldan artan zamanlarda yaşamını ülkesi, insanları ve gelecek için harcayanları bir potada eritmek amacıyla yola çıktım ben. Bizden ya da sizden yaftalarından sıyrılan tüm insanları paneller, konferanslar, sempozyumlar, forumlar ya da adı ne olursa olsun tüm ‘buluşmalarda’ yan yana görmek istiyorum.

Kimliklerinden sıyrılanları çok değerli buluyorum.

Yukarıdaki nedenlerle yola çıktığımız BEGD üyesi arkadaşlarımla ‘toplantı düzenleyelim’ dediğimizde öncelikle geçmişi bilmemiz gerektiğine kanaat getirdik. Düşündük taşındık BTSO genel sekreterlik görevini 33 yıl boyunca başarıyla yerine getiren Bursa beyefendisi, ağabeyimiz Ergün Kağıtçıbaşı’nda karar kıldık. Arkadaşımız Elif Sezgin davet etti ve bizi kırmayarak cumartesi günü saat 10.30’da panelin gerçekleştiği BTSO Hizmet Binası’nın kapısından içeri girdi… Panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Necmi Gürsakal yaptı. Diğer konuşmacılar ise BUSİAD Başkanı Günal Baylan, MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses ve BUİKAD Başkanı İpek Yalçın’dı. Konuşmacılar, Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin tarihine geçtiler bile.

Panel izleyicileri arasında, Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, BOSİAD Başkanı İlker Oral, TÜGİAD Bursa Şube Başkanı Onur Özkul, TESİAD Genel Başkanı M. İlyas Bozkurt, DOSABSİAD Başkanı Hasan Moral, GESİAD Başkanı Ramazan Kaya, BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu, BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, BHİD Başkanı Bedirhan Bozali, BESOB Başkanı Arif Tak, Bursa Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahri Şarlı, KalDer Başkanı Erdal Elbay, Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ekrem Barışık, Almira Otel Genel Müdürü Ersin Yazıcı, BEKSİAD’tan Erol Bakış, Özhan Marketler Genel Müdürü İbrahim Özhan, MÜSİAD Başkan Yardımcısı Nihat Alpay, BTSO Meclis Üyesi Berna Kırcı Aşıroğlu, Em. Vali Yardımcısı Ferhat Baştürk, ENVERDER Başkanı Mustafa Uysal, Mutfak Akademi Genel Müdürü Yüksel Acar, İş dünyasından Fatma Belgin Gökçe, Gürel Yılmaz, Cevdet Akçakoca, Mesut Okyay, Av. Turgut Özkan’ı sayabilirim. İsimlerini unuttuğum kişiler mutlaka vardır. Lütfen kusuruma bakmasınlar. Toplam 125 kişinin izlediği panele ilişkin izlenimlerimi yarın paylaşacağım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.