Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BBKYZ

Yazının Giriş Tarihi: 11.10.2018 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.10.2018 00:04

AA (Anadolu Ajansı)-   ADSL (Asimetrik sayısal abone hattı)- AİHM (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi)- ARGE (Araştırma geliştirme)- ASELSAN (Askerî Elektronik Sanayii)-BAĞ-KUR (Esnaf ve Sanatkârlar ve Diğer Bağımsız Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kurumu)- BOTAŞ (Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi)- BURULAŞ (Bursa Toplu Ulaşım AŞ)- CMUK (Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu)- CSO (Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası)- DNA (Deoksirübo nükleik asit)- ÇED(Çevresel Etki Değerlendirmesi)- KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) -  KOBİ (Küçük ve Orta Boy (Ölçekli) İşletme)- LPG  (Sıvılaştırılmış Petrol Gazı)…

Hadi bunlara eyvallah…

Hepsini duymuşluğumuz var; çoğumuz açılımını tam olarak bilmesek de harflerinden hangisinin ne anlama geldiğini biliyoruzdur.

Peki bu ne ?

-Efendim ben OSGB firmasından AOÇ. Sizi IMDS eğitimlerimiz ve İBYS Entegratör Firma Başvurusu için Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından geliştirilen İSGGM programı hakkında bilgilendirmek isterim. Hatta dilerseniz AR-GE mühendisleri yetiştirme programı kapsamında Tasarım FMEA eğitimlerimiz konusunda da sorularınız varsa yanıtlayabilirim. Ancak önemle belirtmek isterim ki MYK öncesi teorik eğitimimiz de ilginizi çekecektir.

-Buyur…

- Evet efendim eğitim kurumumuz PİSA sonuçları çerçevesinde yaptığı GEÇY ile öğrencilerimizin düzenli olarak programladığımız HSK lara katılımlarında ciddi bir gereklilik olduğunu saptadı.Bununla beraber malumunuz TEOG sınavları kalktı bu yıl LGS uygulanacak.Bu bağlamda öğrencilerin nakil ve tercih işlemleri VBS giriş ekranı üzerinden yapılacağından konuya dikkat önem arz ediyor.

- He.

-Babacığım hocayla konuştuk bana direkt DGS’ye gir dedi. Ama biliyorsun benim ÜDS puanım da fena değil. Bu yüzden daha düşük puanlı bir okula YGS ile geçiş yapabileceğimi düşünüyorum. Hem ileride ALES’e gireceğim hem de TODAİE’ye başvuracağım için bu gerekli. Olmazsa KPSS’ye girerim. Okul bitince nasılsa YLSY’ye de gireceğim. Aslında direkt TOEFL’a girebilsem çok iyi olurdu ama YUDUS’a giremedikten sonra hiç anlamı yok. Bana sorarsan hayalim TODAİE’ye girmek.

-Aferin kızım.

- Hüsnü bey rahatsızlığınız tipik ABPDF özellikleri taşıyor. Görüldüğü kadarı ile SLR toleransı da yok denecek kadar az. MTF eklemlerinin hassasiyetini de kontrol ettikten sonra tedaviye geçebileceğiz.

- Yaşayacak mıyım doktor?

Hüsnü bey elbette yaşayacak. Yaşayacak yaşayacak olmasına da yan yana dizilmiş kimi sesli kimi sessiz bir sürü harfin neyin ya da nelerin kısaltması olduğunu çözene kadar akla karayı seçecek. Muhtemelen çoğunu da çözemeden yaşayıp gidecek.

Ben bu yan yana dizilmiş harflere fena halde takmış durumdayım. İş o kadar çığırından çıktı ki neredeyse açılımını bilmeden kısaltmaları ile iş yapar oldu insanlar.

Bunu bir de fiyaka haline getirip sürekli OKHUYT gibisinden kısaltmalarla konuşup anlamayanlarla pis pis dalga geçenler var ki onlara iki kere sinir oluyorum.

Kısaltma bir kültür giymiş algılanıyor artık. Hani kimse anlamıyor ya…

Anlamayan da sormuyor nedir bu şifre gibi şeyler diye. Anlamış gibi başını sallıyor. Sanki sorsa cahil diyecekler.

Ajan X gibi şifreli şifreli konuşup ta iş Türkçe bir metin yazmaya ya da biraz konuşma gerektiren bir ortama gelip dayandığı zaman kalemi kırılmış ilkokul bebesi ve dut yemiş bülbül kıvamına gelenlere pek gülüyorum.

Bu arada yazının başlığı ilginizi çektiyse açılımını yazayım da farklı manalar çıkmasın.

Bu bir köşe yazısıdır yazıyor orada.

Baş harfleri yazdım kendi kendime havalara girdim.

İyiymiş valla…

İnsan kendini pek bir entelektüel hissediyor canım.

TŞK.ler okuduğunuz için.

Bunu da siz çözüverin artık.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.