Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayramlar ve kazalar

Yazının Giriş Tarihi: 25.06.2017 01:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.06.2017 01:00

Bayram yolu kurban yolu mu ? Bayramlar mutluluk kaynağıdır. Küskünler barışır. Aile’ler birleşir, tüm dostlar mesaj’laşır. Telefonlar susmaz çocuklara harçlık verilir, büyükler ziyaret edilir ve elleri öpülür, hayır duaları alınır. Kısaca bayramın coşkulu geçmesi için ne gerekiyorsa o yapılır.

TV programlarından tutun çarşı pazar hep bayram için hazırdır. Birde diğer yanına bakalım,her bayram Trafik kazası sonucu vefat edenlerin sayısı sürekli artıyor Kim bilir bu sayı ne kadar yükselecek. Özellikle dönüş yolunun daha yorucu ve acele olacağı hesaba katılırsa vefat edenlerin sayısı daha da artacaktır. Bayram yolu mu yoksa kurban yolu mu ?’ diye sormak geldi içimden Önceden de kurbanlar bayrama hazırlanırdı, süslenirdi, evin fertleri beraber fotoğraf çektirirlerdi. Kim kurban acaba koç mu ?

Yoksa onu kesmek için memleketine uçarcasına giden sahibi mi?

Suçu bayrama atmak doğru değildir Ülkemiz trafik terörü noktasında maalesef zirve noktalardadır. Her yıl yaklaşık 5 bin kişi kaza sonucu vefat etmektedir. En az 10 bin kişi de yaralanmaktadır. Bunları hep gündeme getirmeye çalıştık. Kazazedelerin çoğu toplu taşıma mağduru. Ailece köyüne giden mi dersin, Cenazeye giden mi dersin düğüne giden mi dersin, Pikniğe giden mi dersin.

Nereye hangi amaçla giderse gitsin hususi otomobil dışındaki yolcularda yolculuk yapan yolcular mağdur edilmektedir. Trafik kazalarına engel olmak bu sayıları en aza indirmek tabi ki en büyük hedeflerimizin arasındadır. Ancak bu kazaları azaltmanın yanında birde KAZAZEDELERİN GERİDE KALANLARINA KARŞI VAZİFELERİMİZİN OLDUĞUNU UNUTMAMAK GEREKMEKTEDİR.

Sayın Cumhurbaşkanım hiç bir siyasi mazeret kabul etmeyecek görevler vardır. Bu görevlerin başında da devam eden zulümler, acılar gelmektedir. Mazlumun ezası devam ederken bunu sonraya bırakmak olmaz. Sizi göreve davet ediyoruz.

En açık şekilde aşağıdaki hususları sıralıyorum. Bu hususları görmezden gelmek vebal taşımaktır.

1. Kısa mesafeli yolcu taşımalarında kaza sonucu vefat edenlerin geride kalan çoluk çocuk ve eşlerinin Zorunlu trafik sigortasından kaynaklanan tazminatlarını eksik ödüyorlar. Mahkemeler bu husustaki davalarla dolu. Davalar uzun sürmektedir. Birde her kişi dava yoluna gitmek istemiyor. Bu nedenle sigorta şirketleri daha az tazminat ödüyorlar. Kısaca sigorta şirketleri anlaşma yoluyla gerçekçi bir hasar ödemesi yapmıyorlar.

2. Sosyal amaçla kurulan Güvence hesabı sorumlu olduğu bazı sigorta türlerini hiç ödemiyor, Bunlardan birisi de il içi yolcu taşımacılığını kapsayan KARAYOLU YOLCU TAŞIMACILIĞI ZORUNLU KOLTUK FERDİ KAZA SİGORTASIDIR.

Bu sigortayı yaptırmayan araç sahiplerinin adına Güvence Hesabı ödeme yapmak zorundadır. Özelikle bayramlarda sıkça kısa mesafeli yolcu taşımacılığı yapılır. Bu araçların bir çoğu adı geçen sigortanın zorunlu olduğundan bile habersizdir. Hasbelkader kaza olup da bu kaza ölümle yada sakatlanma ile sonuçlandığında sigortası bulunmadığı için Güvence hesabı sorumlu olmaktadır. Güvence hesabı bu tür tazminat taleplerini ödememektedir. Bu nedenle açılan davaları kaybeden Güvence hesabı hem bu tazminatları öder Hemde mahkeme masraflarını öder. Güvence Hesabının bu hatalı uygulamasını defalarca iletmemize rağmen

Hazine Müsteşarlığı da bu hususta sessiz kalıyor. Güya Güvence hesabını koruyor. Güvence Hesabı ticari bir kuruluş değildir. Amacı en az ödemek değil gerektiği kadar kişiyi sosyal olarak desteklemektir.

Daha sonra vatandaşa ödediği tazminatı zorunlu olduğu halde sigortasını yaptırmayan araç sahibine ve sürücüsüne rücu etmektedir. Hazine Müsteşarlığının kendisine yapılan şikayetlere karşı hangi amaçla böyle sessiz kaldığı anlaşılamamaktadır.

Hazine Müsteşarlığının bu hususta masaya yatırılması aciliyet göstermektedir. Bunu da ancak Sayın Cumhurbaşkanım yapabilir.

Tüm halkımıza sesleniyoruz. Kurban olmayınız sizin arkanızda mağdur olacak yada edilecek eş ve çocuklarınızı düşünün. Trafik kurallarına uyalım. Trafik kuralları bizi sevdiklerimize kavuşturmaktadır. Kendi adınıza değil çocuklarınız adına daha dikkatli davranın. Tabi ki çocuklarınızın bayram yaşamasını istiyorsanız.

Bayramı kazasız hayırlı sağlıklı  mutlu geçirmenizi diler, tüm okurlarımızın Mübarek Ramazan Bayramını kutlarım..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.