Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram izlenimleri...

Yazının Giriş Tarihi: 07.06.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.06.2019 00:00

Siyasete dair uzun uzadıya sohbetlerin içerisinde olduğum bir bayram geçirdim. Ve devamında süre gelen tatile diyecek yok. Her ne kadar birileri herkesin tatilde olmasını ve trafikte var olan araç yoğunluğunu zenginlik olarak gösterse bile, işin aslı öyle değil. Normal kriterlerde bir dizel aracın deposu 300 TL'ye doluyor. Otoban ücretlerinden ve sonrası oluşan yüksek faizlerle milleti hacizlerle karşı karşıya bırakan Ulaştırma Bakanlığı'na ise, tepkiler çığ gibi. Köy yollarında yeterli çalışmalar yapılmamış ve herşeyden önemlisi köyler her geçen yıl biraz daha boşalıyor. Geriye kalanlar ise, ihtiyarlar ve kimsesizler.

İstanbul seçimleri İç Anadolu'dan Ege'ye herkesin gündeminde. MHP Belediyeleri her ne kadar yüksek oy almış olsa bile halkın beklentilerine istenilen karşılığı halen veremiyor! Eskişehir'in Çifteler Belediyesi'nin bayram bilboard mesajında İslam vurgusunu geride bırakarak sadece Türklük vurgusu yapması büyük tepkiye neden olurken, belediyelerin borçlanma yükü vatandaşın gündeminde. Yıllardır Eskişehir'de seçimler kazanan muhafazakar kesim maaelesef hizmet değil hezimet üretti. Çifteler gibi doğa harikası bir bölgeye yani Sakaryabaşı'na sahip bir ilçede maalesef Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehirclik Bakanlığı'da yok hükmünde. Avrupa'dan yoğun misafir alan ve yurt dışı Türklerin ağırlıklı ziyaret ettiği olan ilçelerden olan Çiftelerde maalesef son 20 yıldır taş üstüne taş konulmuş değil. Tarım ve Hayvancılık ise, bakanlığın yetersizliği nedeniyle Eskişehir genelinde bitme noktasında. Sanayi ise, yerel iştirakçilerin güdümüyle ilerlemeye çalışıyor. Ak Parti'nin Cumhur İttifakı kapsamında MHP'ye bıraktığı Çifteler'de kentlilerle kenetlenemeyen genç başkan Kadir Bıyık, Kürt oylarını almış olmasına rağmen Kürtler ve bölgede ki diğer yabancılarla kaynaşamıyor! Umarım bu sorun en kısa sürede çözülür.

Elbette Ege'de de gündem yine belediyelerin borç yükü. Ak Parti'den geçen çoğu belediye adeta batık belediye konumunda. Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiği şu günlerde hükümet cephesinden gelen açıklamalar ise, yangına körükle gidiliyor babında. Ak parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın alternatifinin olmaması vatandaş nezdinde derin kaygılar yaşanmasına neden oluyor. Yeni kabine süreçlerinde akademik ve iş dünyası Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan arasında gitgeller yaşıyor. Vatandaşın ortak öngörüsü ve beklentisi ise, Ahmet Davutoğlu başkanlığında Ali Babacan ve birçok genç ismin yer aldığı sanayici ve iş dünyası kökenli yenilikçi merkez bir parti.

Ak Parti'nin Çanakkale'de yaşadığı hezimetten ders çıkarmadığı ortada. Çan ilçesinde parti bayramlaşması gerçekleştiren Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'ı bir kısım muhtar yalnız bıraktı. Muhtarların beklentilerini ve özellikle köylere hizmeti gerçekleştirmekte sıkıntılar yaşayan Ak Parti, Çanakkale'de ciddi oy kaybetti. Ak Parti'nin üst düzey kurmaylarını barındıran Çanakkale'nin Çan ilçesi aynı zamanda Ak Parti Genel Sekteri Fatih Şahin'in de memleketi. Milletveki Fatih Şahin'in bölgeye seçildikten sonra neredeyse hiç gelmemesi ise, bölge halkının en büyük tepkileri arasında.

İç Anadolu'da yükselen Milliyetçi Hareket Partisi oy oranlarının Ege genelinde de yükseldiğini ifade edebilirim. MHP Çanakkale İl Başkanına tepkiler yüksek oranda olsa bile, ilçelerde MHP teşkilatları teveccüh kazanıyor. Çan, Biga, Yenice ve Bozcaada teşkilatlarının halk ile bütünleşmeleri MHP adına umut verici.

Elbette bayram izlenimleri esnasında önemli bir detayı ise, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu gerçekleştirdi. Bayramlaşma tebriği için şahsımı arayan Vahapoğlu, "Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bursa medyasını yakından takip etmektedir. Bursa'da Kocayayla başta olmak üzere farklı etkinliklerle vatandaşlarımız ile buluşacağız. İstanbul seçimleri bir medeniyet seçimine dönüşmüştür. Avrupa ve Hristiyan aleminin İstanbul seçimlerine kilitlenmesi ve yabancı basın kuruluşlarının Cumhur İttifakına yüklenmesi de bu seçimi milli kılmaktadır. İstanbul seçimleri sonrasında daha hızlı bir şekilde seçim bölgelerimizde vakit geçireceğiz. Eleştirilere kayıtsız değiliz. Ancak gün ülke adına İstanbul'da birlik günüdür. İstanbul'da adayımız Binali Yıldırım'a tüm halkımızdan oy ve destek beklemekteyiz" diyerek Milliyetçi Hareket Partisi'nin Binali Yıldırım etrafında kenetlendiğini ifade etti.

Türkiye'nin alternatifsiz siyasete sürüklendiği bir dönemde CHP için umut Ekrem İmamoğlu olurken, muhafazakar kesim Milliyetçi Hareket Partisi etrafında toplanmaya başladı. Erdoğan'ın sert ve kutuplaştırıcı siyasetini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kucaklayıcı siyaseti toparlıyor. MHP'nin eski geleneklerinden ve ırk söylemlerinden uzaklaşarak daha fazla Milli ve Türkiye merkezli İslam mesajlı ifadelerle ilk seçimlerde gücünü yükseltmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Cumhur ittifakı anlamında önemli bir detay ise, MHP Bursa İl teşkilatının bayramlaşma davetine kayıtsız kalmayarak programa katılım gösteren Ak Parti Milletvekilli Atilla Ödünç oldu. Ödünç, siyaset anlamında milletin her kesimi ile kucaklaşabilen bir isim olarak başarılı bir yükseliş gösteriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.