Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram hüzünleri

Yazının Giriş Tarihi: 26.06.2017 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.06.2017 00:02

Mübarek Ramazan ayında ister oruç tutun ister tutmayın bu mübarek ayın manevi havasından mutlaka etkilenirsiniz. İnsan biraz daha durgunlaşıp nefsini ve hareketlerini kontrol altında tutup daha maneviyatçı oluyor. Bu güzel duygularla donatılmış insanımız kendini Yaradana daha yakın hissediyor. Böyle mistik bir havada geçen Ramazan ayı bitiminde ne yazık ki! nahoş olaylar morallerimizi bozuyor. Ekranlarda izleyip şahit olduğumuz bir olay adeta tüylerimizi ürpertti! Samsun'da Osman Ç. isimli biri sokakta bisikletleriyle gezen üç kız çocuğunu izliyor ve eline aldığı parke taşıyla kızlara yaklaşıp kalleşçe 9 yaşında ki kız çocuğunun kafasına adeta ezeli bir düşmanına vururcasına nefretle ve şiddetle vuruyor ve olay yerinden kaçıyor. Aranan zanlı bu kez ilk olaydan iki ay sonra otogarda genç bir kızı taciz ederken yakalanıyor. Vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirilerek mahkemeye çıkan saldırgan adli kontrol kararıyla serbest kalınca tepkiler çığ gibi büyüyor ve başsavcılıktan gelen açıklama ile biraz rahatlıyoruz. Saldırganın Samsun ruh sağlığı hastanesinde gözetim altında tutulduğu söyleniyor.

Erzurum'da canının sıkıldığını söyleyerek evinin penceresinden havalı tabancası ile parkta oynayan çocuklara ateş eden ve 4 yaşındaki Sümeyye Boz ile 6 yaşında ki İkra Kaya'nın yaralanmasına sebep olan Ömer Murat Akçay ifadesinde canı sıkıldığı için 4. kattaki evinden kola şişesine ateş ettiğini iddia etmişti. Mahkeme zanlıyı adli kontrol şartı ile serbest bırakmıştı. Yine kamuoyundan yükselen tepkilerin ardından savcılığın itirazı sebebiyle kasten adam öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla tutuklandı. Halk çocuğunu sokağa salmaktan korkar hale geldi okulların çevresine baktığımızda artık öğrenciden çok veli görüyoruz.

Manisa'da askerlerin ardı ardına zehirlenmesi ile başlayan yemek tartışması giderek büyüyor yapılan araştırmalarda ve gelen bilgilere göre askeriyeye yemek veren firmanın sahibinin Ahmet Türk'ün bacanağı olduğu söylendi! Bu gayet olağandır. Ben buna şaşırmam da tepki göstermem de her vatandaş ticaret yapabilir işletme açabilir. Kimin akrabası olursa olsun bu başka bir şeydir ve her vatandaşın buna hakkı vardır. Ancak esas dikkat edilmesi gereken husus sosyal medyada paylaşılan anlaşma metnindeki askerler 5 kez zehirlenebilir! Maddesidir. Böyle bir madde sözleşmede var mıdır varsa bu suçtur. Bunu anlaşmaya koyan ve bu anlaşmayı imzalayan, buna hak tanıyan kişiler suçludur. Yemek sanayilerinde Gıda mühendislerinin onayı olmadan yemekler servis edilemez! Özellikle böyle önemli ve hassas noktalara ve sayıca yüksek olan yerlerde bu denetim şarttır.

Arife akşamı gelen haber yine moralimizi bozdu Büyük Orhan ilçemizden gelen 9 askerimizin zehirlendiği ve üçünün durumunun ağır olduğu söylentisi hızla yayıldı. Aldığımız bilgilere göre günlük yemeklerini yedikleri lokantada aşçının üşengeçliği sebebiyle bir gün önceden kalan bayat yemeklerin verilmesiyle sebep olan zehirlenme olayı canımızı sıktı. Şöyle düşünmeden geçemiyorum. Her şey para kazanmak mıdır? Askere bayat yemek vereceğine özel bir yemek hazırlayıp onlarında duasını alsaydın olmaz mıydı? Evinden, anasından, babasından ayrı bu çocuklarımıza arife günü sevabına bir ziyafet çekseydin, hem sevaba girecektin hem bu sıkıntıları yaşamayacak, yaşatmayacaktın aşçı kardeşim...

Esen kalın

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.