Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Batalla farkı

Yazının Giriş Tarihi: 29.02.2016 01:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.02.2016 01:27


 

Bursaspor, psikolojik sınırların tavan yaptığı mücadelede Eskişehirspor’u tek golle geçerek kendisi açısından yeni bir başlangıç yaptı.

Rakibin kümede kalma mücadelesi yapması, bir hafta önce kaleci Harun’un devleştiği maçta çok kötü bir futbola rağmen sahadan 1 puanla ayrılınması ve alt grupta yer alan takımların puantaj olarak Timsah’a yaklaşmaları nedeniyle önemli bir mücadeleydi.

Rakip gerçekten ayakları titreyerek oynadı. Bursaspor savunmasının bariz hataları sonucu net pozisyonlar buldu ancak, rakip oyuncular bu anlarda bile kaleyi bulacak şut atamadılar. Bu bile rakibin beyin olarak ne durumda olduğunun açık bir göstergesiydi.

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu farklı bir 11’le sahaya çıktı. Savunmanın sağında bu kez Erdem oynarken, göbekteki ikili ‘mecburiyetten’ Sivok-Dany oldu. Orta ikili ise sürpriz bir şekilde Traore-Jem Karacan ikilisinden oluştu. Bir sürprizde kanatta oldu. Sercan yedeğe gelirken, Dzsudzsak 11’de kendine yer buldu.

İşte böyle bir tabloda sahada topa sahip olma bakımın rakibine zaman zaman yüzde 60’a 40 gibi ezici üstünlük kuran yeşil beyazlı ekip, süper yıldızı Batalla’nın nefis golü 1-0 öne geçti. Batalla yeşil beyazlı forma ilk golünü gerçekten ‘şapka çıkartılır’ cinsten buldu.

Batalla golün dışında attığı birbirinden nefis paslarla rakip savunmacıların belini kırdı, izleyenlerin başını döndürdü ama Deniz, Dzsudzsak ve Jorquera bunları golle sonuçlandıramadı. Böyle olunca da maç son dakikaya kadar heyecan içerisinde geçti. Hatta 90’da o serbest vuruş direkten içeriye girse, böylesine bir maçta Timsah’ın elinden 2 puan kayıp gidiverecekti.

Burada bir parantez de kaleci Harun Tekin’e açmak lazım. İki haftadır kalesini gole kapattı. Mert Günok’un gelmesiyle birlikte bir anda kendini yedek bankında bulan Harun, yılmadı, çalıştı ve kendisini hazır tuttu. Formayı devraldığında da bu performansı ile şansını sonuna kadar çok iyi kullandı. Başarılı file bekçisi bu formunu devam ettirmesi Fatih Terim’i de bir hayli zorlayacaktır. Bundan da tabi ki Bursaspor kazançlı çıkacaktır.

Eskişehir’de alınan bu 3 puan, yeşil beyazlı ekibi tekrar üst grup için umutlandırırken, şimdi Bursaspor’un önündeki maçları çok iyi değerlendirmesi gerekiyor. Gerçekten Timsah, önündeki 4 maçı kazanıp iyi bir seri yapabilir ve üst gruba sağlam bir şekilde tutunabilir. Yeter ki isteyelim, yeter ki rakiplerden daha fazla mücadele edelim.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.