Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan hızlı başladı

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2017 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2017 00:04

Recep Altepe'nin ardından göreve getirilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, koltuğa çabuk ısındı. Bursa'daki kariyerine hızlı bir başlangıç yapan Başkan Aktaş, yeni görevinde doğru adımlar atıyor. Attığı ilk adımlarda yanında gördüğüm bazı eski isimler hoşuma gitmedi ama inşallah zamanla onlardan da kurtulur.

İlk icraatlar

İşe, öncelikle araçlardan başlayan Alinur Aktaş, kendisinden önce siparişi verilen 1 milyon 200 bin TL değerindeki yeni makam aracı alımını iptal ettirdi. Öğrenebildiğim kadarıyla bu iptal, belediyeye 50 bin TL (ya da dolar) gibi bir rakama (kaporanın yakılmasına) mal olmuş.

Diğer yandan da, makam araçlarının gün içerisindeki resmi görevler dışında kullanımını yasakladı Alinur Başkan. Kendisi de özel aracıyla belediyeye giden Aktaş, bir gün metroyu da kullanarak sorunları yerinde gördü ve vatandaşları dinledi.

Bürokrat değişimleri

Daha önceki yazılarımda da altını çizdiğim üzere, Altepe'nin ardından göreve kim gelirse gelsin mutlaka çok sayıda kelle alması ve yeni bir ekip kurması gerekiyordu. Aktaş, bu konuda da doğru adımlar attı. Öncelikle, BURFAŞ genel müdürü, BURULAŞ genel müdürü ve yardımcıları ile üç genel sekreter yardımcısının istifaları alındı.

Kulağıma gelenlere göre, Ankara'ya doğru yolda iken irtibat kurulan BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, istifaya yanaşmamış ama bir şekilde ikna edilmiş!

İstifasını en hızlı sunan ise, 5 günlük Gürcistan seyahatinden dönüşünde görevi bırakması istenen BURFAŞ Genel Müdürü Muhammed Gümüşsoy olmuş. Uzmanların dediği gibi, tatiller insanı sakinleştiriyor. Aslında pek tatil de sayılmaz. Gümüşsoy, yanına basın biriminden görevli bir kameraman alarak gittiği Gürcistan'daki 29 Ekim resepsiyonunda ülkemizi temsil etmiş! Böylece, Altepe döneminde Evliya Çelebi'yi kıskandıracak kadar seyyahlık yapan basın birimindeki arkadaşların portföyüne Gürcistan da eklenmiş oldu.

Mali yapı değişimi zorluyor

Yeni başkandan gelen sinyallere göre değişim devam edecek. Başta BUSKİ olmak üzere çok sayıda bürokrat değişimi söz konusu olacak gibi görünüyor.

Görebildiğim kadarıyla Aktaş, artık BURFAŞ üzerinden tesis işleten ve BURULAŞ üzerinden havayolu şirketi gibi çalışan (üstelik de zarar eden) bir belediye yapısından kurtulmak istiyor.

Aslında bunların tümü teferruat çünkü Alinur Aktaş, aslında giderleri kısmaya çalışıyor. İşin sırrı finansman yani para yönetiminde çünkü belediye mali açıdan batık durumda.

Makam ve hizmet araçları gece otoparka çektirildi çünkü belediyenin aylık yakıt masrafları 1 milyon 800 bin TL gibi bir rakama ulaşmış. Denizdeki durumu bilmiyorum ama havada zarar edildiği açık.

Büyükşehir Belediyesi'nin yıllık faiz ödemeleri ya da bir başka ifadeyle finansman giderleri yıllık 180 milyon TL'ye varmış. Borcun kaç milyar TL'ye ulaştığını varın siz hesap edin.

O yüzden başkan hızlıca ayakları yorganın içine doğru çekmeye çalışıyor. Aktaş, diğer yandan da vatandaşın gönlünü hoş etmek için ulaşım ve su fiyatlarında indirim yapmak istiyor lakin mevcut ekonomik yapı burada çok da dişe dokunur bir indirim yapmaya müsait değil. Eğer ciddi bir indirim yapılırsa, bunu da kapatmak için ayrı bir kaynak bulunması gerekecek. Son olarak, Alinur Aktaş'a bir çağrım var. Gelin sayın başkan bir ilke imza atarak, tüm bu parasal detayları kamuoyuna açıklayın ve şeffaf bir mali yönetimin önünü açın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.