Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan değil! Adam...

Yazının Giriş Tarihi: 09.11.2018 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.11.2018 00:00

Hatırlarsanız yakın bir zamanda yazdığım bir köşe yazım vardı. Ve orada kısaca demiştim ki, "Bursa'ya adam lazım..." Gün geldi devran döndü, bizi beğenmeyenler bile gerçekleri gördüğümüz için gönlünde bir taburelik yer olsun açtılar bize. Var olsun, sağ olsunlar. Hayatın içerisinde binbir ayak oyunu olduğunu ve bu ayak oyunlarını sürekli iki ayaklıların dört ayaklı olabilme hevesi ile çıkardıklarını gören birisiyim. Velhasıl hayat bu, illa çarkını döndürecek. Sözün özetine şöyle girelim o vakit ecdadımız Osmangazi'nin dediği gibi, "Oyun içinde oyun..."

Osmangazi'nin kökenine, hatırasına, emanetine sahip çıkan isim Mustafa Dündar. Onu birçok kriteri ile değerlendirirken elbette hep en sona atıyoruz "adam gibi adam" lafına layık olduğu kısmı. Düz adam Dündar. Öyle yağlı lafları, uzun uzadıya cümleleri yok. Hani günümüz gençlerinin afilli laflarına baktığımızda bu adam bu devrin genci olsa, bekar kalır diyeceğiniz kadar düz, dümdüz bir adam.

Davasına kendisini ortaya koyabilecek kadar sahip çıkarken, davası uğrunda döktüğü emeği sır gibi saklayacak bir adam. Onu anlamak için, anlayabilmek için kaç adamını ezdiğimi anlatsam inanın çıldırırsınız... Ezmek, hayatın ezici üstünlüğü ile her gün mücadele eden bizler için fazlasıyla yerinde bir tabir. Velhasıl, insan dediğin su'dan ibaret değil mi? Ve şu koca ömrü su misali dövmüyor muyuz her vakit...

Öyle bir ciğeri var ki, Bursa veyahut Vatan söz konusu oldu mu parlıyor gözleri... Velhasıl kefili Milliyetçi Hareket Partisi Gurup Sözcüsü Cemil Aydın. Ve yine şehit, gazi, silahlı kuvvetler hususunda attığı adımlar devletin ajandalarında yazılı. Cemil Aydın önceki gün Osmangazi Belediye Meclisi'nde ifade etti, "vatanseverliğinizden asla kuşkumuz olmadı..." diye. Bir adama daha nasıl bir onur verilebilir ki?

Ve yine meşhur muhalefet çatışmaları içerisinde git geller yaşanırken Osmangazi Belediye Meclisi'nde "arkadaşlar" diyerek kesti herkesin sözünü. "Gelin şuraya bir kebap heykeli yapalım ve gastronomi turizmini kentimizde yeşertelim. Osmangazi, Osmanlı demek. Gelin Osmanlı'nın zarif kültürünü sofrasından insanların gönlüne taşıyalım..." Başta CHP Meclis Üyesi Ayşe Orakçı dahil bir çatırtı koptu muhalefet kanadından. Lakin haksız değillerdi! Ya İnegöl'de ki gibi "bir çatal bir köfte" heykeli çıkarsa ortaya diye kopuyordu tüm çatırtı...

Ve yine gürledi adam gibi adam! "Biz hep birlikte Osmangazi Belediyesi olarak ne zaman daha iyisini bu kentte yapmadık" diye... Ve oy birliği ile kabul edildi Mustafa Dündar'ın heykel fikri... Muhalefeti, iktidarı hepsi aynı fikirdeydi. Bursa'nın kebabına sahip çıktılar.

Kentte kendisini seven veyahut sevmeyen herkese, velhasıl Osmangazi'ye Osmanlı misali sahip çıkıyor Mustafa Dündar. Dün birilerinin borcunu ödedi.

"Dündar adam gibi adam."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.