Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Aktaş, zaten Bursalıymış

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2018 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2018 00:05

Gazetemizin gündem buluşmalarında ağırladığımız Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile iki saate yakın keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Ben daha önceki yazılarımda başkanın İnegöllü damarının kuvvetli olduğuna işaret etmiştim ama başkan bu konuda hepimizi şaşırttı.

Bursalı ve Bursasporlu

Başkan öncelikle, açık ve net bir şekilde İnegöl'ün il olmasına karşı olduğunu söyledi. Ardından, bir yıl önce Bursa'ya yatırım yaptığını ve Bursalı olan eşinin de talebiyle İnegöl'den Bursa'ya yerleşmek için hazırlık yaptığını açıkladı.

Hepimiz şaşkınlıkla ve ağzı açık bir şekilde dinlerken devam etti Alinur Başkan: "Ben siyaseten değil, çocukluktan beri Bursasporluyum. Küçükken eniştem bana bir Bursaspor forması hediye etmişti ve uzun süre üzerimden çıkarmamıştım. İşte o yıllardan beri de ben Bursasporluyum."

Hakikaten bu bilgilere, üstelik de başkanın kendi ağzından ilk defa vakıf oldum. Bundan sonra kimse, başkanı İnegöllü olarak tanımlayıp dışlamaya kalkışılmamalıdır.

Başkana, “Belediyenin yaşadığı finansman sorunları ortadayken acaba stadı Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devrederek parasını almak mümkün mü?” diye sordum ve bu konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceği cevabını aldım.

Başkanın ilk icraatları

Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra yaptıklarını anlatırken de samimi bir itirafta bulundu ve "daha bir şey yapamadık ama bizden önce yapılanların paralarını ödüyoruz" dedi.

Başkan Aktaş, göreve geldikten sonra, 3P (Para, Proje, Personel) olarak özetlediği temel formüle göre fayda-maliyet analizi yaptıklarını ve belediyenin toplamı 200 milyon TL'yi bulan projelerini iptal ettiğini söyledi.

Yaptıkları kamuoyu yoklamalarında vatandaşın, başta trafik ve ulaşım olmak üzere, kentsel dönüşüm ve imar ile son yıllarda azalan Yeşil Bursa özlemine vurgu yaptığını ve bu yönde çalışacaklarını taahhüt etti.

Trafik ve ulaşım

Bursa'nın 2011 yılında hazırlanan trafik mastır planının günümüzün verilerine göre güncelleneceğini ve o çıktılara göre yeni bir planlama yapılacağını belirten Alinur Aktaş, Bursa'da artık 3 katlı yolları da göreceğimizi ifade etti.

Trafikte sorunlu 29 nokta tespit ettiklerini anlatan Başkan Aktaş, Bursaray için besleme hatlarına ihtiyaç olduğunu ve zamanında metro duraklarının tamamının hesaplamalarının yanlış yapıldığını, bu yüzden metronun revizyonu için bile çok ciddi paralara ihtiyaç olduğunu söyledi.  Aktaş, ulaşım için yapılacak yeni metro hatlarının maliyetinin de 4 milyar TL'yi bulduğuna dikkat çekti.

S plaka sorunu

Bursa'da zamanında peynir ekmek gibi dağıtılan ve kolay finansman aracı olarak görülen S plakalarda yaşanan karmaşa da başkanın odaklandığı konulardan birisi.

İlçelerden alınan S plakaların merkezde kullanılmak istenmesinden kaynaklanan bir sorun olduğunu vurgulayan başkan, ilçelerden alınan S plakalara bir fark çıkaracaklarını ve bunu ödemeyenlerin merkezde çalışmalarına izin vermeyeceklerini açıkladı.

Bütünşehir Yasası

Masanın iki tarafında da bulunmuş bir isim olarak Bütünşehir Yasası'nın bu haliyle uygulanmasını nasıl bulduğunu sorduğum Başkan Alinur Aktaş, başlangıçta İnegöl gibi durumu iyi olan ilçelerin bu düzenlemeyi istemediğini, ilçe ve büyükşehir belediyeleri farklı partilerde olduğunda da sorunlar yaşandığını ama yasanın mantık olarak doğru olduğunu söyledi.

Bazı konuların ilçe belediyelerinde bırakılması gerektiğini vurgulayan Aktaş, her şeye rağmen yasanın çok önemli bir devrim olduğunu ve Türkiye'deki 3000 belediyenin 1300'e düştüğünü hatırlattı.

Altepe'nin yatırımları

Bütünşehir Yasası'ndan sonra Recep Altepe'nin bütün ilçelerde aynı anda yatırımlara başlamasının da merkezdeki hizmetlerini aksattığını düşündüğümü ve kendisinin görüşlerini merak ettiğimi söylediğim Ali Nur Aktaş, "Recep Altepe'nin yerinde olmak istemezdim. Yerel yönetimlerde bu şehre 25 yıla yakın hizmet etti. Keşke finali böyle olmasaydı. Bursa'ya geldiğinde Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu anlatmıştı; Altepe, bakana Bursa'daki gölet ihtiyaçlarıyla ilgili olarak 'hepsini biz yaparız' demiş."

Aktaş, aynı anda her yerde başlanılan işler yüzünden enerjinin dağıldığının altını çizerek, BUSKİ'de gerçekleştirdiği toplantıda kendisine 'o kadar çok ihale yaptık ki, boğulduk' denildiğini açıkladı.

Toplantıda, başkan tüm sorularımıza net cevaplar verdi ve nasıl bir yönetim sergileyeceğini de açıkça anlattı. Bundan sonrası da, 2019 seçimlerinde AK Parti'nin ve seçmenin tercihleriyle şekillenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.