Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başaran Mahallesi Muhtarı İsmail Yılmazlar

Yazının Giriş Tarihi: 16.09.2018 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.09.2018 00:01

İsmail Yılmazlar ikinci dönem Başaran Mahallesi muhtarı olarak görev yapıyor. Yıllar önce Demokrat Parti’de (DYP) benim kurmuş olduğum komisyonda görev yapıyordu. Başarılı çalışmalarımız sayesinde hem Osmangazi ve hem ilde aynı kadro ile görev yapmıştık. İsmail Yılmazlar bu kadro içinde en çalışkan ve aktif yardımcılarımdan biriydi. Kendisinden her zaman memnun kalmışımdır. İsmail Yılmazlar hangi görevi alsa arkanıza bakmadan gidebilirsiniz; o iş mutlaka olmuş sayılabilir.

2009 Yılı yerel seçimlerde Başaran Mahallesi Muhtar Adayı olacağını söyleyince, biraz dalıp düşündüm. Başaran Mahallesi benim çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği eski mahallemdi ve bende özel bir yeri vardı mutlaka. İsmail'in düşüncesini hemen destekledik ve elimizden gelen her türlü yardımı sağladık. Seçimde güçlü rakibine 2 bin 800 oy fark atarak seçildi. Geçmiş muhtarlara teşekkür ederek yeni muhtara başarılar diledik. İkinci dönem 2014’te rakiplerine farkı büyüterek yeniden seçildi. Ender üniversite mezunu muhtarlarımızdan olup, vizyon sahibi bir dostumuzdur. Sıkışık bir yapıya sahip olan Başaran Mahallesi’nde yapacağı fazla bir işi olmaması en büyük şansızlığıdır. Yeni yapılanmaya girmiş bir mahallenin muhtarı olsaydı müthiş işler ve yaşam alanlarına imza atacağına eminim.

Geçen gün Başaran Mahallesi’nde yaşanan olaylar tüm ülke gündemini işgal etti. Bilgisine başvurduğumuz muhtarımız İsmail Yılmazlar olayın içeriğini anlattı: Suriyeli gençler bir mahalle sakini bayanı taciz edip sarkıntılık ediyor, mahalleli biri de bu Suriyeli şahısları dövüyor. Suriyeliler yaklaşık 30 kişi olarak toplanıp bunları döven kişiye saldırmaya geliyorlar ve mahalle sakininin o an bulunduğu kahvehaneye gelip olay çıkartıyorlar. Kahvehane sahibi olayı sakinleştirmek için araya girmeye çalışıyor fakat ne yazık ki kahvehane sahibi vatandaşımız bıçaklanıyor. Olaylar büyüyor, mahalle sakinleri toplanıyor, emniyet güçleri olayları durdurabilmek için Başaran Mahallesi’ne gelip sağduyu teklifleri yaparak vatandaşı durdurmaya çalışıyor doğal olarak…

2015 yılı 7 Haziran seçim çalışmalarını yapıyoruz. Gülbahçe ve Selamet mahalleleri sonrası Başaran Mahallesi’ne geliyoruz. Çalışmayı ilçe başkanı olarak yönetiyorum… Başaran Mahallesi Okul Caddesi’nden sağlı sollu esnaf ziyareti yaparak muhtarlığa gelip sevgili muhtarımızın ikramı olan çay ve kahveleri içtik. Ardından Hakan Caddesi’nden yukarı çıkıyoruz; sağlı sollu esnaflara broşür uzatılıyor fakat cevaplar aynı: “Ben Suriyeli. Oy kullanmıyorum…” Ve o işlek Hakan Caddesi’nde neredeyse yerli esnaf kalmadığını, 4 yıl önce üzülerek görmüş oluyorum.

Muhtar İsmail Yılmazlar'ın anlattığı şikayetlerin bir bölümü şöyle:

“Geçtiğimiz günlerde bir Suriyeli kasap elindeki satırı bizim gençlere salladı ve kovaladı. Suriyelinin çalıştırdığı lahmacun fırınında lastik ve atık yakılıyor, ortak bacalar tıkanıyor, çevreye kötü kokular yayılıyor. Uyarılarımız hiç fayda etmiyor. Suriyeliler yüzünden ev kiraları çok yükseldi. Normal vatandaşımız kiralık ev bulamıyor, bulsa da kira bedeli çok yüksek isteniyor. Biz vatandaş olarak Suriyelilerin buradan gitmesini istiyoruz. Nüfusları giderek artıyor. Okullarımızda onların sayıları yakında bizim çocukların sayısını geçer. Vali Bey’e yaptığımız ziyarette bu sıkıntıları dile getirdik ve Vali Bey bize kademeli olarak Suriyelilerin Başaran Mahallesi’ni boşaltacağının sözünü verdi…”

Muhtarımıza bu konuda destek veriyor ve Valimiz İzzettin Küçük’ün verdiği sözü en kısa zamanda uygulamasını bekliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.