Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baş tacımız, öğretmenlerimiz

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2020 00:00

Dünyada her yıl Ekim ayının 5’inde kutlanan bu anlamlı gün, Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettikten sonra 1981 yılından bu zamana kadar ülkemizde her 24 Kasım günü Öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.

Öğretmenler bir toplumun ilerlemesi için hayati önem taşır ve topluma yön verenlerin başında gelir.

Eğitim ve öğretim hayatımızın en önemli aşamasını onlardan öğreniriz. Ve hayatımızın geri kalan kısmını da onların bize yükledikleri anlam ve bilgilerle geçiririz.

Bunun için dünyada tüm mesleklerin ana kaynağı öğretmenliktir. Bütün toplumlarda kutsal bir görev olarak kabul edilen bu meslek, manevi bir güç ve şerefe sahiptir.

Dünyadaki tüm mesleklerin kalbi olan öğretmenlik, ülkenin yönetimini de askeri gücünü de yetiştirendir.

Hani bir söz vardır ya “her şeyin başı sağlıktır” diye sağlığın öneminden bahsederiz.  Burada da “her mesleğin başı öğretmenliktir, her yol ondan geçer” diyerek öğretmenliğin ve öğretmenlerin önemine dikkat etmek gerekir.

Bugün yurdumuzun dört bir yanında bizlere bu meslekleri kazandıran ve aynı heyecanla çocuklarımızı geleceğe taşıyan fedakar öğretmenlerimiz, sadece 24 Kasım’da hatırlanmamalı…

Gerek devletimiz gerekse toplum olarak onları el üstünde tutmalıyız. Çünkü her nesil onların eseridir.

Bu güzel insanların günü ile ilgili bir kaç şey yazarken;  biraz da benim hayatımdan bir kesit yazmak istiyorum.

Ben ilk öğretmenimle Ağrı’nın Diyadin ilçesinde bulunan Kapanca Köyü’nde tanıştım. İsmi hala hafızamda Antalyalı Akif Kaya…

Daha sonra ilkokul bitimine kadar Konyalı Ahmet Gören öğretmenim hayata hazırladı beni.

Ortaokul yıllarım Diyadin Y.İ.B.O’da geçti orada öğretmenlerimizin sayıları daha fazlaydı. Her dersin bir öğretmeni ve hepsinin ayrı ayrı tecrübelerinden ve birikimlerinden faydalandım.

Lise yıllarım Ağrı Merkez Cumhuriyet Lisesi’nde geçti. Yine çok özel ve güzel öğretmenlerim oldu. Hiç unutamadığım öğretmenim Geometri öğretmenim ve aynı zamanda okul müdürümüz Müslüm Demir hocam hem bilgisiyle hem tecrübesiyle iz bırakan oldu hayatımda…

Üniversiteye hazırlık aşamasında İstanbul’da Nesrin ve Salih Özilter hocalarımın kurduğu dershanenin öğretmen kadrosunun emeği de hakkı da ödenmez. Bugün bu mesleği yapmamızda büyük emekleri olan o güzide insanlara minnettarım.

Öğretmenlerimizin bizi hayata hazırlamanın son aşaması  ve benim için çok büyük bir öneme sahip olan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nün kıymetli hocaları ile hayata dair son bilgileri tecrübeleri öğrenmiş olduk. Hepsinin bizdeki yerleri ayrı ayrı özeldir ve bu özelliklerini korumaya devam edeceklerdir.

Burada şunu net ifade etmekte fayda var.

Eğitim; “İyi insan olmak, ahlaki değerlere saygılı olmak, alınan güzel bilgileri yaşamak, yani karakterin şekil alması” demektir.

Bizlere de bu değerleri kazandıran öğretmenlerimizdir.

Öğretmenin sermayesi yetiştirdikleridir. Bu şiarla bizleri bu günlere hazırlayan, başta benim kardeşim Türkçe Öğretmeni İsmail Kaya olmak üzere, ülkemizin gelişmesinde büyük katkıları olan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.,

İyi ki varsınız! Hep var olun…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.