Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barış Pınarı

Yazının Giriş Tarihi: 15.10.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.10.2019 00:01

Türkiye Cumhuriyeti ve Türk askeri bir kez daha gücünü bütün dünyaya göstermeye başladı. Terör yuvaları, askerlerimizin yaptığı operasyonlarla yerle bir edilirken, ülkemizdeki huzur ve güven ortamının sağlanması adına yapılan ve dünya barışına katkı sağlayacak olan en önemli operasyonlardan birisi haline gelen Barış Pınarı Operasyonunun başarıya ulaşması için dualarımızı ediyoruz.

Allah, askerlerimize güç ve kuvvet versin.

Allah, Mehmetçiği muzaffer eylesin.

Türkiye, senelerdir terör belasından çok çekti. Hala çekmeye devam ediyoruz. Sözde dost, fiiliyatta ise düşman olan ülkelerin bizlere karşı silahlandırıp, askeri eğitim verdikleri, hatta terör eylemlerinde taşeron olarak kullandıkları bölücülerle devam eden amansız mücadelede, bu kez son nokta olmasa bile, ana damarlarının kesilmesi olarak başlatılan Barış Pınarı Operasyonu, bizlere bir kez daha dostumuzu ve düşmanımızı tanımamıza yol açtı.

Evet, Avrupa ülkeleri, Arap ülkeleri, Barış Pınarı operasyonuna karşı çıkıyorlar. Nedeni,  düşmanlarımızla yaptıkları işbirliği. Birde Türkiye ile dost olduklarını açıklayıp, sözde destek veriyormuş gibi yaparak, destek yerine köstek olanlar var. Bu ülkelerin ülkemizdeki uzantıları ne demeli?

Hani, kendilerini Sivil Toplum Kuruluşu olarak lanse edip, her türlü terör olayına destek veren, ülkemizin milli birlik ve beraberliği söz konusu olduğunda ise susup, dilleri tutulan bazı akademik odalarımız da var, bu operasyonların durmasını isteyen.

Ne demeli?

Sadece, yazıklar olsun. Allahtan utanın. Terör gurupları, askerimize, polisimize, öğretmenlerimize, devletimize, kurşun sıkarken, mermi yağdırırken, bizler  “bu silah bizi ne zaman öldürecek?” diye bekleyip duracak mıyız. Yoksa, ülkemiz, vatanımız, milli birlik ve beraberliğimiz için mücadele edip, terör yuvalarını darmadağın ederek, teröristleri de adalete teslim edebilme adına mücadeleye devam mı edeceğiz?

Tabi ki, uluslar arası hukuk, hak ve adaletten doğan, savunma hakkımızı kullanacağız. Bugün, gün milli birlik ve beraberlik günüdür. Siyaset bir kenara bırakılacak. Ülke ve vatan menfaatleri konuşulacak. Komşu ülke topraklarında bulunan ve ülkemizdeki güvenlik adına mücadele eden askerlerimiz için, güvenlik güçlerimiz için hayır dualarımızı edeceğiz.

Bu operasyonun ülkemize sağlayacağı en büyük katkılardan bir tanesi. komşu ülke topraklarında oluşturulan ve senelerdir ülkemizdeki terör odaklarına silah, cephene başta olmak üzere her türlü desteği sağlayan yolların bağlantısının kesilmesi. İkincisi, ise Suriye’deki iç savaş nedeniyle ülke topraklarını terk edip Türkiye’ye sığınanların, güvenli bölge oluşturulup buraya yerleştirilmesi. Bu iki önemli konuda ülkemiz için, bizler için özlemini çektiğimiz iki önemli konu.

Eğer, Suriye’de güvenli bölge tesisi sağlanırsa., ülkemizde bulunan pek çok Suriyeli buraya gönderilecek. Böylece, pek çok şehirde, kentimizde Suriyelilerle olan sıkıntılı günlerin aşılmasına da katkı sağlanılacağına inanıyorum. Sabırla bekliyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi Yurtta sulh, cihanda sulh, için Barış Pınarı Operasyonumuza tam destek oluyorum.

Bu vesile ile Barış Pınarı Operasyonunda dün yaşanılan bazı olayları da sizlerle paylaşmak istedim.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'nın 6. gününde Rasulayn ve Tel Abyad'da kontrolün sağlanmasının ardından yeni hedef olarak Aynel Arap bölgesini duyurdu.

Fırat'ın batısındaki Gaziantep'in Karkamış ve Suriye'nin Cerablus kentinde bulunan Türk ve Milli Suriye Ordusu birlikleri yoğun bir şekilde hazırlıklarına başladı. Türkiye'den yapay köprü malzemeleriyle TSK'nın envanterinde bulunan ve bataklık ya da suyun içerisinden tank, zırhlı araçların geçişine olanak tanıyan askeri hasır aracı, köprülü tank gibi milli araçlar bölgeye sevk edildi. Gecede süren sevkiyatlarda Aynel Arap'ın batıdan kuşatmasında yer alacak olan tank, zırhlı birliklerle diğer araçların bölgeye intikali sürdü.

Fırat'ın üstünde oluşturulacak yapay köprüyle zırhlı araçların nehirden geçmesi sağlanacak. Fırat'ın batısından çıkacak takviye Türk ve Milli Suriye Ordusu birlikleri, önce YPG-PKK kontrolündeki Zormağar bölgesini ardından ise Aynel Arap'a kadar uzanan köyleri tek tek ele geçirerek şehri batıdan kuşatmasında görev alacak.

Milli Savunma Bakanlığınca, PKK/PYD-YPG'li teröristlere ait mühimmat ikmali yapan kamyonetin imha edilmesine ilişkin görüntüler paylaşıldı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Havan atışlarıyla sivil yerleşim yerlerimizi hedef alan bebek katili PKK/PYD-YPG'li teröristler, yeni katliamlar için mühimmat ikmali yaparken İHA'larımızca tespit edilerek Hava Kuvvetlerimiz tarafından imha edildi." ifadesi kullanıldı.

Hainlerin, elleri ayakları birer ikişer kırılıyor…..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.