Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BALKANTÜRKSİAD’ın Sinerji Toplantısı…

Yazının Giriş Tarihi: 25.02.2019 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.02.2019 00:06

Bugün itibariyle Mart ayı sonundaki seçimlere tam 35 gün kaldı. Siyaset ve seçimler şimdilik birinci gündem…

Bu arada Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Cuma akşamı düzenlediği 20. Sinerji Toplantısında tam manasıyla gündem oluşturdu.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın BALKANTÜRKSİAD’ın konuğu oldu.

BALKANTÜRKSİAD, Sinerji Toplantılarını geleneksel hale getirdi ve geçtiğimiz Cuma akşamı, TBB Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ile birlikte, geçmiş dönemin Başbakan Yardımcısı, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nu, AK Parti Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Refik Özen ve Mustafa Esgin’i, CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan’ı, Vali Yardımcısı Ergun Güngör’ü, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’ı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Ali Uğur’u, AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Necati Şahin’i, CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Turgay Erdem’i, Bursa OSB Başkanı Hüseyin Durmaz’ı, BTSO’nun önceki dönem Başkanı Celal Sönmez’i ve çok bürokrat, sivil toplum kuruluşu başkanı ve yöneticisi ile iş insanlarını ve üyelerini ağırladı.

Toplantının konuk konuşmacısı TBB Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, makroekonomiye, Türk bankacılık sisteminin büyüklüğüne ve ekonominin bugünkü durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Aydın, “Son yıllara baktığımızda ülkemiz hiç olmadığı kadar iç ve dış şoklarla karşı karşıya kaldı. Bu şokları yöneten bir ekonomide, her şeyi bir öncekine nispetle daha iyi şekilde sürdürebilmek, çok ciddi istikrarı gerekli kılıyor” dedi.

“Öncü göstergeler havanın açılmakta olduğunu işaret ediyor” diyen Aydın, “Türk bankacılık sisteminde öz kaynağımızda, likitte problemlerimiz vardı ama dengelenme ve disiplinle, yeni ekonomi programıyla şu anda likiditede ciddi bir artışa sahibiz. Türkiye'ye tekrar sermaye akımı başlamıştır. Alınan önlemlerle devlet daha az borçlanıyor, Türk bankacılık sistemini rahatlatmıştır. Artık kredilerdeki negatif gidişat bitmiştir. Son 10 gündür kredilerdeki gidişat pozitif gidiyor” şeklinde konuştu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan ise, “Önemli bir dönemden geçiyoruz, çeşitli fedakarlıklarda bulunuluyoruz ve umutluyuz. Birlik ve beraberlik ile birlikte güvene ve istikrara en çok ihtiyacımızın olduğu bir dönemdeyiz” dedi.

Evet, başta söyledik… Bu günlerde yerel seçimler gündemin birinci maddesi, sadece 35 gün kaldı. Ama ekonomik konular da önemini koruyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.