Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BALKANTÜRK'ün Onur'lu yürüyüşü

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2019 00:00

Takvimler Kasım 2014 yılını gösterdiğinde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası yüzyıla meydan okuyan bir değişime tanıklık ediyordu. BTSO Merkez binasında gerçekleşen BALKANSİAD kongresi, yeni bir dönemin kapılarını aralıyordu. Bu dönem Balkan camiası kadar Bursa ve Türkiye içinde kader anı idi diyebiliriz. Aytuğ Onur Başkanlığında yeni ismi ve yönetimi ile BALKANTÜRKSİAD güçlü bir sürecin şekillenmesini sağladı. Birçok sivil toplum kuruluşunun aksine siyasi değil ekonomi merkezli adımlar Aytuğ Onur Başkanlığında atıldı. Ve Naci Şahin önderliğinde çıkılan yolda BALKANTÜRK Eğitim Vakfı'nın da temelleri atıldı.

 

Seçkin Onur A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Aytuğ Onur aynı zamanda iki dönemdir BTSO Yönetim Kurulu Üyesi. Bursa İş Dünyasının bilinen isimlerinden olan Aytuğ Onur ile BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanlığına seçildikten hemen sonra ilk TV programını yapmak bize nasip oldu. Bursa Haber Gazetesinde ağırlamaktan keyif duyduğumuz Başkan Onur, 500 üniversite öğrencisine burs vermeyi hedefleyen bir yönetişim ağından bahsetti. Yine BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Kız Öğrenci Yurdu ile yurtdışından gelen öğrencilerinde faydalanabilecekleri bir Yükseköğretim Yurdunu Bursa'ya kazandırmayı hedefliyor.

 

'Birlikte güçlüyüz' mottosu ile 2019-2021 döneminin yol haritasını belirleyen BALKANTÜRK Vakfının yeni dönem Yönetim Kurulu Aytuğ Onur Başkanlığında Mümin PEKCAN, Öztürk YAZICI, Mümin ŞENTÜRK, Ahmet ÖZKAYAN, İlhan Uslu, Ali Türkün, Hüseyin Yılmaz, Adnan Sözeri, İskender İSKENDEROĞLU, Fatih Şakir, Musa LOYAN, Murat YENGİNER ve Fatma KÜÇÜKER'den oluşuyor.

 

Balkan Dünyasını Balkantürk Vakfı çatısı altında bütünleştirmeyi hedefleyen Aytuğ Onur ve yönetiminin projeleri hiçte küçümsenecek türden değil. BALKANTÜRK Vakfı, '40 Gönül Dostu' projesi ile Bursa'ya yatırım ve güç katan isimlere vefa borcunu ödemeyi hedefliyor. Bu bağlamda atılacak adımların gelecek nesiller ile güçlü bağlar kurulması açısından önemli olduğunu düşünüyorum.

 

 

BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Türkiye'nin umudu…

 

Ülkenin önemli bir değişim rüzgarına ihtiyacı var. Bunun içinde herşeyden önemlisi, eğitim. Kalkınan ve güçlenen Türkiye'nin özellikle Balkan ülkeleri ile işbirliğini güçlendirmek ve de köklü bağları yeniden sağlamak adına kültür buluşmalarına fırsat vermesi şart.

 

Türkiye'nin kültürel bağları ile birlikte kendini güncellemesi adına hayata geçirdiği projeleri BALKANTÜRK Eğitim Vakfı üzerinden kente ve ülkeye kazandırma azmini Milli Eğitim Bakanlığı doğru okumalı ve desteklemeli. Türkiye'nin geleceğine Bursa'dan yakılan bu ışık inanıyorum ki, 20 yıl sonra nesillerin ülkelerarası buluşma noktası olacaktır.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.