Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkanlardan Uludağ'a...

Yazının Giriş Tarihi: 25.02.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.02.2019 00:01

Siyasetin rotasından biraz çıkalım dedikçe merkezine doğru hızlı sürüklenmekten kurtulamıyoruz. Haftasonu katıldığım programların tamamında siyaset ve siyasetçi öncelikli gündemleri oluşturdular. Bursa iş dünyasının kalbi konumuna gelen sivil toplum kuruluşlarından BALKANTÜRKSİAD uzun bir aradan sonra özlenen sinerji toplantılarından 20'ncisini gerçekleştirdi. Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın ağırlandığı programd sinerji enerjiye dönüştü. Balkan iş dünyasının güçlü programına Bursa Milletvekilleri ve kent protokolü de katılımları ile destek oldular.

İş dünyasının beklentilerine sıcak cevaplar veren Hüseyin Aydın'ın önceki haftalarda Bursa'da gerçekleşen BTSO programına paralel açıklamalarda bulunması üzdü beni. Bursa ve Türkiye adına sıcak paranın piyasaya girişi ile ilgili somut çözümleri bankalardan beklemenin hata olduğunu bir kere daha kavramış olduk. Piyasanın hızla daralma sürecine girdiği bir dönemde gözler yeniden hükümete çevrilirken, Balkanlardan Uludağ'ın eteklerine gelenlerin yeni dönemde işi tam tersine çevirmeleri elzem diyebiliriz. Yani, Uludağ'ın eteklerinde ürettiklerini Balkanlara ihraç ederek sıcak para ile buluşmaları dışında pek çıkış görmüyorum.

Erzurumluların gündeminde vatan var!

Haftasonu programlarım içerisinde en etkili ve uzun soluklu durak, Erzurumlular ile olan programlardı diyebilirim. Alemdar mahallesinde kurulu bulunan Erzurum Oltu Çayüstü Köy Derneğini ziyaret eden Bursa Milletvekili Efkan Ala, devlet adamlığının tüm hünerlerini konuşturdu. Asabiyetten uzak tam bir ağabey oturağı ile hemşerilerine seslenen Milletvekili Ala, "kimin ne dediği ne konuştuğu ile ilgilenmiyoruz. Aksine milletin ne istediği ve söylediği ile ilgileniyoruz. Siyaset babında herkes birşeyleri söylüyor. Ama biz Erzurumlular yüzyıllardır aynı sözü söylüyoruz. Vatan diyoruz. Bugün hepimiz söz konusu olan tehlikeleri görüyoruz. Ben oraya oy verin buraya oy verin demiyorum. Herşey ortada. Göz var nizam var. Devletin içerisinde olduğu tehditleri görmek ve ona göre hareket etmek gerekiyor" diyerek hemşerilerine güvendiğini ifade etti. Oy merkezli değil, memleket gündemli sohbet havasında gerçekleşen buluşmada Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a ilgi yüksekti. Devletin ve milletin her daim yanında olduklarını ifade eden Başkan Dündar, "sorunlar bitti diyemeyiz, ama çözmek için ürettiğimiz gayreti görüyorsunuz. Samimiyetimizden ve tevazumuzdan ödün vermedik. İletişim konusunda eksikler yaşıyor olabiliriz. Dört dörtlük çözüm için hep birlikte yine aynı özveri ile çalışacağız. Meclis üyelerimiz ve mahalle başkanlarımızın yanı sıra muhtarlarımızla da sorunsuz hizmet için sahadayız" diyerek eksikler olduysa bunlar için özür dilerim dedi. Gönül siyasetinin tavan yaptığı buluşma önemliydi.  Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez'inde katılım gösterdiği programda mahalleye yapılan hizmetlerden ötürü Alemdar Mahalle Muhtarı Abdullah Akay teşekkürlerini sunarken, mahallenin yeni sorunlarını liste ile Başkan Dündar'a iletti.

Erzurumluların kitlesel büyüklüğünün ötesinde duygusal büyüklüğünü de iyi değerlendirmek gerekiyor. Geçtiğimiz ay kurulan Bursa İspir ve Pazaryolu Derneği'nin Kestel Kültür binasında sergilediği program mükemmeldi. Çocuklarımızın büyük özverisi ve emeği ile hazırlanan programda sarf edilen performansı katılımcılar sık sık alkışlarla desteklediler. Erzurumluların vatan ve millet vurgusunun gücünü seyrettiğimiz programda boş koltuk bulamazken, tek eksik pehlivanlar ile cağ dönerdi diyebiliriz...

Elbette ki, pazar günü Erzurum ve Balkan programları ile tükenmedi... Dağ yöresinin gerçekleştirdiği programı takip eden tek köşe yazarı olarak dağ yöresinin seçime dair beklentilerini yarın ki yazımda değerlendireceğim. Lakin, DAĞDER Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Kaya'nın dağ yöresi adına ne kadar önemli bir değer olduğunun altını bir kere daha çizmekte fayda var...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.