Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkanlarda Osmangazi sancağı…

Yazının Giriş Tarihi: 18.06.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.06.2019 00:00

Türkiye’nin en büyük ilçelerinden olan Osmangazi, büyüklüğü kadar tarihi varlığı ile de göz doldurmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın davetlisi olarak geniş kapsamlı bir Balkan ziyareti gerçekleştirme fırsatı buldum. 1’nci Murat Hüdavendigar’ı anma etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz ziyarete Ak Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti Meclis Üyeleri ile Ak Parti ve CHP ilçe yöneticileri katılım gösterdi. Bursa basınının değerli kalemleriyle uzun bir kara yolculuğu gerçekleştirdiğimiz Balkanlarda; Yunanistan, Makedonya ve Kosova’yı daha yakından tanıma fırsatı bulduk.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin’in ekip liderliğinde gerçekleştirdiğimiz ziyarette, tarihe altın dokunuşlar bırakma fırsatı bulduk. Evlad-ı Fatihan’ın şehadet şerbeti içtiği kutsal topraklarda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin izlerine de rastladık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a her noktada sevgi seli ile karşılaştığımız Balkan topraklarında, bizlerden en çok istenilen talepler arasında Erdoğan’ın kısa süre içerisinde Balkan ziyareti gerçekleştirmesi yer aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şerefli neferlerinin NATO gücü kapsamında bölgede varlığının ülkelerin bağımsızlığı ve İslam coğrafyasının huzuruna kattığı değeri anlatmaya kelimeler yetmez. Amerika sevdasının üst düzeyde olduğu Kosova’da KFOR askerlerinin her milletten olmasından Kosovalılar rahatsız değil! Osmanlı camilerinin birçok saldırı ve öncesi Balkan savaşları esnasında tahrip edildiğine şahitlik ettik. Osmangazi Belediyesi’nin 15 yıllık kesintisiz destekleri ile bir gelenek halini alan 1’nci Murat Hüdavendigar anma etkinlikleri ile Türkiye ve Balkanlar arasında ki manevi bağında güçlendiğini gözlemledik. Her ne kadar karayolu ile 22 saati aşan uzun bir yolculuğa imza atmış olsak bile Osmanlı’nın ruhunu hissetmek adına çekilen tüm sıkıntılar güzeldi. Yunanistan, Makedonya ve Kosova gümrüklerinde temiz tuvalet ile otoyollarda mola yeri bulmak imkânsız olurken, Türkiye’nin otoyollarını mumla aradık dersek yanılmış olmayız. Yine İpsala sınır kapısının da acilen elden geçirilmesi gerekliliğini Ankara’ya dair notlarımız arasına düşmekte fayda var.

Osmangazi’nin ruhu Balkanlarda…

Her ne kadar çoğu zaman soğuk duruşu eleştiri konusu olsa bile, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a dair samimi muhabbetimi herkes bilir. Hâsılı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay’da bu listede ön sıralarda yer alır. Gönül adamı olmanın gümüş davranışlardan olmadığına inananlardanım ben. Öyle ki, Dündar’ın yüreğinin güzelliğine programa katılan tüm katılımcılarla birlikte şahitlik ettik. Osmanlı’ya olan düşkünlüğü kadar Türkiye’ye dair sadakati ve bağlılığı üst düzeyde olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın Balkan camilerinin yanı sıra Balkanlarda Türk ve İslam kültürünün geliştirilmesine yönelik destekleri fazlasıyla karşılık buluyor.

CHP ve İYİ Parti Meclis üyeleri ile Ak Parti Meclis üyelerinin uyumlu birliktelikleri söz konusu Türkiye olduğunda siyasetin bir kenarda bırakıldığı gerçeğini gözler önüne sergi. Osmangazi Belediyesi’nin tüm gücüyle Balkanlarda Osmangazi ve Osmanlı ruhunu var etmesine TİKA ve yerel yöneticiler ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği destekte küçümsenmeyecek kadar büyük.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.