Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baliç haklı!

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2017 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2017 00:00

Bursaspor, cezası nedeniyle çok az taraftarının tribünlerde yer aldığı maçta Aytemiz Alanyaspor karşısında aslında maça iyi başladı.

Batalla ve Jorquera’nın yönlendirdiği ataklarda r8akip kalede zaman zaman etkili olan yeşil beyazlı ekip bir türlü son hareketi, gol vuruşunu yapamadı.

Teknik direktör Mutlu Topçu geçtiğimiz haftaya oranla iki değişik isimle sahaya çıktı. Savunmada Şamil’in yerine Sivok, orta alanda da Mert Örnek’in yerine Jorquera sahadaydı. Ertuğrul Ersoy ise yedeklerdeydi.

Geçtiğimiz hafta Del Valle için söylediklerimiz aynen Sivok için de geçerli. Mutlu Topçu’nun Sivok’tan ne tür bir beklentisi olabilir anlamak mümkün değil.

İsmail-Ertuğrul ikilisi iyiyse, maç kadrosundaysa bu ikili oynamalı.

Bu dip notu düştükten sonra maça gelecek olursak, yeşil beyazlı ekip baskılı oynarken kalesinde golü gördü. Bu gol Bursaspor’un biraz gardını düşürdü. Golün şaşkınlığını üzerinden attıktan sonra Bursaspor yine oyunda üstünlüğü ele aldı ama hani denir ya ‘bal yapmayan arı’ misali, rakip ceza alanı çevresinde maalesef sonuca gidecek son hareket bir türlü yapılamadı. Bunun sonucunda da aranan gol çok gecikti. Ancak 45’te rakibin ceza alanı içinde çekerek yere indirmesi büyük şans oldu. Penaltıyı yine geçtiğimiz hafta olduğu gibi Deniz yılmaz kullandı. Bu kez kalecinin üstüne değil de direk dibine vurdu ve bu golle ilk yarıyı 1-1 eşitlikle kapatmak moral oldu.

Bu arada, hakemler artık Bursaspor lehine de penaltı çalmaya başladı.

Bu dip notun ardından ikinci yarıya da penaltı ile başlamak, (bu kez aleyhimize) kötü oldu. İsmail’in hareketi sonucu kazanılan penaltı ile konuk takım tekrar öne geçti. Bu golün ardından Timsah yine rakip kalede daha fazla görünmeye başladı. Bu bölümde Batalla, John ve Deniz ile kaçırılan fırsatlar yeşil beyazlı ekip için şanssızlıktı.
Bu bölümde yeşil beyazlı ekip fazla risk alınca savunmasında da açıklar vermeye, az adamla yakalanmaya başladı. Son dakika içerisinde Vagner Love klasına yakışır nefis bir gol attı. Yine savunmanın az adamla yakalandığı pozisyonda Bursaspor yarı alanında ileriye çıkan kaleci Harun’u da geçen Vagner Love, sol çaprazdan tek vuruşla müthiş bir gol attı.

Maçın son 10 dakikasında tribünlerden yükselen ‘yönetim istifa’ sloganları ise böyle bir futboldan sonra kaçınılmazdı. Şimdi yönetim bugünden tezi yok şapkayı önüne koymalı ve hesabını hemen yapmalı. Karar ‘devam’ ise hocasından futbolcusuna, masöründen doktoruna önümüzdeki sezonun planlamasına hemen başlamalı ve düşünülmeyen oyuncalar mümkünse bundan sonra forma giymemeli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.