Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kurum’un müjdelediği 2023 Bursa’sı (2)

Yazının Giriş Tarihi: 11.11.2019 08:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.11.2019 08:56

Dünkü yazımızda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un verdiği müjdelerden bir kısmını dün bu sayfadan sizlerle paylaşmıştım. Bakan Bursa temasları kapsamında çok çok önemli müjdeler vermişti.

Her ne kadar şehrin silüeti için son derece önemli meydan ve restorasyon çalışmalarına imza atılsa da, Doğanbey Toki’leri orada öylece durduğu müddetçe bu iyileştirmelerin bir ayağı hep eksik kalacak. O ucube yapılaşmayı gerçekleştirenler hiç unutulmayacak! Ve hatta Doğanbey Meydan Projesi tamamlandığında, etrafındaki o çirkin binalar daha da bir sırıtacak. Bu kadar güzel haberleri aldığımız bir günde bu can sıkıcı konuya hiç girmek istemezdim ama söz konusu Bursa’nın meydanı, restorasyonu, silüeti olunca üniversitelerde dahi “kötü mimari” örneği olarak örnek gösterilen bu yapıdan da maalesef bahsetmeden geçilemiyor. Şimdilik kaydıyla bunu unutup dönelim tekrar Bakan’ın müjdelerine.

Bakan Kurum’un Bursa için verdiği müjdeler sadece bunlar değil.  Bakan açıklamasında, eski stadın olduğu alandaki Millet Bahçesi projesinin devam ettiğini, Gökdere’deki 200 bin metrekarelik alanı da, içinde yürüyüş ve bisiklet yolları, millet kıraathaneleri, çocukların ve gençlerin rahatlıkla vakitlerini geçirebileceği alanların bulunacağı millet bahçesi haline getireceklerini ve inşaatın 2020 yılında başlayacağını belirterek, Yıldırım Gökdere Millet Bahçesi Projesinin de müjdesini verdi. 

KAPATIN GÖZLERİNİZİ VE DÜŞÜNÜN

Bütün bunların yanında Osmangazi Belediyesinin kent meydanında yapımına devam ettiği meydan projesi de tamamlandığında Bursa’yı şöyle bir gözümüzde canlandırmaya çalışalım.

Santral Garajda 40 bin metrekarelik Kent Meydanı.

Hemen yukarısında Haşim İşcan’ın altında 18 bin metrekarelik Doğanbey Meydanı,

Çık oradan yukarıya, Ulu Cami alt kısmında hanlar bölgesinde 430 bin metrekarelik alanda restorasyon çalışması ve 20 bin metrekarelik Çarşıbaşı Meydanı,

Dön Haşim İşcan’ın devamına, 200 bin metrekarelik bir alan içinde Gökdere Millet Kıraathanesi,

Gel tekrar batıya Altıparmakta stadyumun yerine yapılan, başlı başına ayrı bir yazı konusu olacak, tüm Bursalıların uğrak yeri olmaya aday Kültürpark’la entegre  40 bin metrekarelik muhteşem bir millet bahçesi.

Açıkçası insanı heyecanlandıran, yürekleri kıpır kıpır eden önemli işler bunlar. Genel bütçesi tam 2 milyar olan, Bursa’ya farklı bir görünüm sağlayacak son derece değerli projeler.

Çok belli ki 2023 yılında çok daha yaşanabilir, çok daha fazla turist ağırlayan çok daha güzel bir Bursa’da yaşıyor olacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.