Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Işık Bursa’da

Yazının Giriş Tarihi: 12.04.2016 00:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 00:14

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bugün çeşitli açılışlara ve ödül törenlerine katılmak için Bursa’da olacak. Sabah saatlerinde TOFAŞ’ta düzenlenen Egea Hatchback’in banttan indirilmesi törenine katılacak olan bakan Işık, Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nin (TEKNOSAB) hayata geçeceği alanda helikopterle incelemede bulunacak. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyelerinden brifing alacağı açıklanan Işık, akşam saatlerinde de UİB ile UHKİB’in ihracat şampiyonlarının açıklanacağı ödül törenine katılacak.

Bakan Işık ayrıca Mustafakemalpaşa’da Harput Tekstil’in fabrika açılışını da gerçekleştirecek.

xxx

Nilüfer barış için duruyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediyesi Meclis üyeleri, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları ve gazeteciler aynı toplantının tanıklarıyız.

Davet edilmediği halde toplantıda boy gösterenler de var. Hatta bazı gazeteci(!) geçinenlerin “Hediye çantaları nerede? Alayım gideyim” dediklerini öğrendim. Çok ama çok ayıp! Hem davetli değilsin hem de ‘çanta’ peşindesin’. Lütfen mesleğin cılkını çıkarmayın ve kendinize gelin. Söylenecek çok söz var ama şimdilik bu kadarla yetineyim.

Nilüfer Belediyesi’nde 4’üncü dönemini yaşayan ve son 2 yılın muhasebesini yapan Mustafa Bozbey’i dinledim. Nilüfer Belediye Halk Evi’ndeyiz. Duvarlar da projelerin isimleri yer aldığı siyah zemin üzerine baskılar… Bulunduğumuz yer; Nilüfer ‘Barış Meclisi…’ Meclis girişindeki ‘Başkan Burada’ konsepti dikkat çekici. Sayın Bozbey’in mahallelerde halkı ağırladığı minibüsün sağ kapısı, belediye meclisinin giriş kapısı olarak tasarlanmış. Kimin aklına geldiyse helal olsun. Meclis üyelerinin oturduğu koltuklardayız. Mikrofonlar hazır. Not defteri ve kurşun kalem… Hepsi de geri dönüşüme uygun. Ayrıca proje kitabı… Belediyenin geleceğe gururla bırakacağı eserlerin hikayesini içeren kısa film. Hazırlayan arkadaşımız Dilhun Gökçe’yi ve ekibini buradan tebrik etmeliyim. Sosyal medya içerikli mükemmel bir sunu…

Başkan Basın Danışmanı Hande Koç’un çabasını da görmezden gelemem. Her adımda yanımızdaydı ve sorunlarımızı hemen çözüverdi. “Nilüfer’de 1 gün’ adıyla sunulan ikinci film… Farkı hemen hissediyorsunuz. Sıkmadan, uzatmadan, ses düzeyi ayarlanmış bir anlatım…

Nilüfer Belediye Başkanlığı görevinde 17 yılını dolduran başkan Mustafa Bozbey, kendinden emin; ‘Duruyoruz’ dedi ve açıkladı; “Tüm isteğimiz sevginin, kardeşliğin ve demokrasinin yaşam öz suyu gibi iliklerimize işlemesi yönündedir. Türkiye’nin 1397 belediyesinden biriyiz. Demokrasinin ekmek kadar, su kadar gerekli olduğunu söylüyoruz. Bugün, barış olmadan mutluluk mümkün mü? Biz, bu ülkede, ölüm değil, yaşam kutsanana dek duruyoruz. Biliyoruz ki, teröre istediğini vermek istemiyoruz. Terörün saldığı korkuya teslim olmak istemiyoruz. Kimsenin korkusunu tetiklemek, kimseye ‘Evinizde kalın’ demek, ‘Sokaklara çıkmayın’ demek değil niyetimiz. Ama hiçbir şey olmamış gibi yapmak da istemiyoruz. Çünkü bu ülkede, her gün bir şeyler oluyor, bu ülkede olan şeyler kayıplarımızı artırıyor, acılarımızı tazeliyor ve bir acı daha yeni yerleşmişken, bir diğeri üzerine ekleniyor. O nedenle hiçbir şey olmamış gibi yapmak değil, tepkimizi duyurmak, çığlığımızı duyurmak, silahlara, bombalara, saldırılara, teröre, teröriste ve teröre destek verenlere dur demek istiyoruz. O nedenle duruyoruz. Tüm açık alan etkinliklerimizin konserlerini iptal ediyoruz.

Barış içinde, paylaşımcı ve birbirine saygılı insanlar olarak yaşamak varken; savaşmayı ve ölümü seçmek… Akılsız olmalıyız, insanlıktan çıkmış olmalıyız… Yaşam normalleşinceye kadar, huzur ve güven ortamı gelişinceye kadar durma kararı

Saygıyla karşılıyorum.

Konserlere ayrılan bütçe çocuklara harcanacak. Onlara barış duygusu aşılanacak, uzlaşı kültürü içinde, demokrasiye inancı olan, özgür, sorgulayan, eşitlik ilkesine sahip çıkan insanlar olarak yetişmeleri için çaba gösterilecek.

Sanat, kültür ve spor tabanlı atölyeler başlamış bile.

Barışın çocukları” elbet bir gün kazanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.